Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzisiaj miałem okazję osobiście poznać Krzysztofa, w związku z moimi przymiarkami do zostania "wodniakiem" wybrałem się do Grudziądza aby obejrzeć jak są produkowane łodzie Fox-Boats, nie byłbym sobą gdybym nie zrobił kilku zdjęć ;)

Po przekroczeniu drzwi wejściowych do firmy, poczułem się jak dziecko wpuszczone do sklepu z zabawkami :D

post-46743-0-12780000-1452885658_thumb.jpg

Pierwsza łódka jaką zobaczyłem sprawiła że się rozmarzyłem ( później dowiedziałem się że to obecna łódź Krzysztofa )

post-46743-0-14496900-1452885650_thumb.jpgpost-46743-0-46014500-1452886240_thumb.jpg

Dalej moje oczy zwróciły się ku "sklepikowi" z elementami wyposażenia łodzi, można kupić dosłownie wszystko od knagi po echosondy i silniki .

post-46743-0-07308200-1452885652_thumb.jpgpost-46743-0-00463300-1452885651_thumb.jpg

Udało mi się też wejść na halę produkcyjną, gdzie też zrobiłem kilka zdjęć łodzi dla klientów

post-46743-0-36716900-1452885653_thumb.jpgpost-46743-0-07614200-1452885654_thumb.jpg

I miałem szansę zobaczyć kolejną łódź którą dla siebie buduje Krzysztof 

post-46743-0-31616100-1452885655_thumb.jpg

Tu dobrze widać wielkość łodzi, stoi przy niej Krzysztof ( a przyznam że mały nie jest )

post-46743-0-07102300-1452885656_thumb.jpgpost-46743-0-50646500-1452885657_thumb.jpg 

Żałuję że byłem tak krótko z wizytą i nie mogłem więcej Wam pokazać ale udało mi się uzyskać obietnicę że Krzysztof napisze dla Nas artykuł o budowie łodzi :)

• Like 5

• 0

"Udało mi się też wejść na halę produkcyjną, gdzie też zrobiłem kilka zdjęć łodzi dla klientów"

Tu pokłon w stronę Krzysztofa. Rzeczywiście daje wchodzić klientom na halę, gdzie można zobaczyć jak, w jakich warunkach i przy jakiej temperaturze buduje swoje łódki.

• Like 1

• 0

"Udało mi się też wejść na halę produkcyjną, gdzie też zrobiłem kilka zdjęć łodzi dla klientów"

Również potwierdzam.

Powiem więcej.... Krzysiek dokładnie tłumaczy (dla zainteresowanych) cały cykl produkcji. Na hali (nie jednej) pokazywał mi poszczególne fazy na konkretnych łodziach.

A przy składaniu zamówienia dokładnie analizował co jest potrzebne a co może być dla mnie zbędnym gadżetem.

Moja żona była pod wrażeniem , gdyż aby omówić szczegóły zamówienia poświęcił pół soboty.

Jak dobieram swojego River Foxa 420 w marcu. ( patrzyłem na te fotki i już myślałem , że to moja się robi bo kolorki żółto-szary wybrałem, ale moja ma inne wyposażenie :-(  )

Jak tylko oblatam sprzęcik to podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami.

• Like 1

• 0

Będzie zawieszony na stałe.

I budżet to ok 12500 PLN.

Chyba ze trafi się jakaś sprawdzona używa w rozsądnych pieniądzach.[/quote.

Mam foxa 390 i suzuki df 20 ,powiem jedno w taki zestawieniu ta łódka lata a nie pływa .Po odrze pod prąd ok 42 z prądem 47 km/h , bierz suzuke za 12,5 tys będziesz miał już z ładowaniem silnik naprawdę pięknie chodzi ,a jak się wkręca na obroty "poezja ".

Edytowane przez jani32
  • Like 1

• 0

I Honda BF20 i Suzanne DF20 mają ładowanie. Różnica jest chyba w amperażu ale nie jestem pewien.

Pod koniec zeszłego roku była w promocji tzn. 12200 PLN Honda BF20 model z rozruchem ręcznym i elektrycznym.

I nie wiem do końca czy będzie duża różnica w predkosciach między Fox 420 a 390, bo ja zamówiłem 420.

No i mam dylemat :)

Edytowane przez P@DEK

• 0

I Honda BF20 i Suzanne DF20 mają ładowanie. Różnica jest chyba w amperażu ale nie jestem pewien.

Pod koniec zeszłego roku była w promocji tzn. 12200 PLN Honda BF20 model z rozruchem ręcznym i elektrycznym.

I nie wiem do końca czy będzie duża różnica w predkosciach między Fox 420 a 390, bo ja zamówiłem 420.

No i mam dylemat :)

Kolego Honda ma ładowanie a w Suzuki jest alternator ale niema regulator napięcia koszt tego to dodatkowe 560 zł chyba ze , będziesz miał elektryczny rozruch, znam to bo sam to przerabiałem.