Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pewnie że się da....bo słowo że się "nie da" nie istnieje.

Zrobiłem to raz do łódki dla straży rybackiej...i to był ostatni raz.

Więcej się w takie manewry nie bawię...za dużo zachodu a efekt do d....i szkoda miejsca na pokładzie.

• 0

Witam

Jakie są różnice w możliwości doposażenia między F420C i RF420 ?

Ja znalazłem tylko jedną różnicę:

1) Tam gdzie w F420C jest konsola to w RF420 można dołączyć podstawkę pod sondę.

Widziałem możliwość zamówienia podstawek i takich taboretów ale na zdjęciach są takie krzesełka z oparciem. Czy one dostępne są w opcji?

m_003.jpg

PS. Czy krzesełka jak powyżej będę komfortowe do spinningowania/łowienia z opadu czy też jednak te taborety będą bardziej praktyczne ? Pytam bo z wiekiem plecy przy łowieniu trochę się przypominają i oparcie było by mile widziane ale jak  ma to uniemożliwić spinningowanie to trzeba to przemyśleć. I tak najczęściej spinninguję stojąc ale myślę o przyszłości.

Edytowane przez Jacky X

• 0

Witam

Jakie są różnice w możliwości doposażenia między F420C i RF420 ?

Ja znalazłem tylko jedną różnicę:

1) Tam gdzie w F420C jest konsola to w RF420 można dołączyć podstawkę pod sondę.

Widziałem możliwość zamówienia podstawek i takich taboretów ale na zdjęciach są takie krzesełka z oparciem. Czy one dostępne są w opcji?

m_003.jpg

PS. Czy krzesełka jak powyżej będę komfortowe do spinningowania/łowienia z opadu czy też jednak te taborety będą bardziej praktyczne ? Pytam bo z wiekiem plecy przy łowieniu trochę się przypominają i oparcie było by mile widziane ale jak  ma to uniemożliwić spinningowanie to trzeba to przemyśleć. I tak najczęściej spinninguję stojąc ale myślę o przyszłości.

Oparcie pod plecy jest nieocenione, szczególnie jeśli ktoś ma problemy z kręgosłupem. Ja używam fotelika ze składanym oparciem (producent Pacyfic), oparcie w żaden sposób nie przeszkadza w łowieniu. Kubełki na fotce powyżej mają takie boczne ścianki, trudno powiedzieć czy to przeszkadza łokciom, trzeba byłoby sprawdzić. Dla spokojności wolałbym zamówić to składane, przy tym bardziej komfortowe, jest miękko wyściełane a chyba niewiele droższe.

• 0

A te foteliki Pacyfic były w ofercie FOX BOATS ? Trochę mam obawy o materiałowe siedziska, że kiedy zmokną i nie zostaną dobrze wysuszone nabędą nieprzyjemnego zapachu.

Fotelików nie ma w ofercie FOX BOATS, po wcześniejszym uzgodnieniu, po prostu zamówiłem u producenta z przesyłką bezpośrednio do Grudziądza. W fotelikach też była kolejka.

Tego fotela używam 3 lata, żadnych problemów. Jeśli siedzisko (derma lub można zamówić jakąś tkaninę) zmoknie, po powrocie otwieram fotel i suszy się. Te tkaniny są przystosowane do użytkowania na łodziach, w deszczu i wietrze, nic im się nie stanie. I nie śmierdzą, raczej śmierdzi majdan wędkarski czy ubranie po całodziennym łowieniu.

• 0

Dzieki za wskazowke... :lol:  :lol:  :lol: 

Sorry, ale zadałeś głupie pytanie i to na forum. Chyba masz świadomość, że każdą łódź producent konfiguruje pod konkretne zamówienie ? Ilość zachcianek na pewno przekłada się na termin gotowości łodzi. Takie zapytanie - pod warunkiem, że już wiesz czego chcesz kieruj bezpośrednio do P. Krzysztofa a na jerkbait pochwal się "Zamówiłem R-F u K.K. - będę miał taki a taki konfig - odbieram X.Y.2017" a nie (moim zdaniem) zaśmiecasz wątek.

Mariusz

• 0

Sorry, ale zadałeś głupie pytanie i to na forum. Chyba masz świadomość, że każdą łódź producent konfiguruje pod konkretne zamówienie ? Ilość zachcianek na pewno przekłada się na termin gotowości łodzi. Takie zapytanie - pod warunkiem, że już wiesz czego chcesz kieruj bezpośrednio do P. Krzysztofa a na jerkbait pochwal się "Zamówiłem R-F u K.K. - będę miał taki a taki konfig - odbieram X.Y.2017" a nie (moim zdaniem) zaśmiecasz wątek.

Mariusz

I kto tu zasmieca watek.. :)

P.S. Mam wrazenie ze kolega napil się przeterminowanego soku z burakow :P