Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do właścicieli    https://www.olx.pl/oferta/lodka-riverfox-420-mercury-30-km-przyczepa-wyposazenie-CID767-IDn0SME.html#c3abeb8520         takie coś warte ceny ?     A i czy ktoś się orientuje czy rf420 vs semper 440xt wysokość burt który ma większe ?

• 0

Ostatnim stwierdzeniem obrażasz ten sprzęt. Łódź jest doskonale wykonana/dopracowana, do tego napęd i cała masa akcesoriów. Zresztą nie ma się co rozpisywać - chyba już sprzedane..

• 0

A jak macie panowie silnik zabezpieczony przed spadnięciem ?  Wierciliście dziury w pawęży  ?

Polecam lekturę, http://jerkbait.pl/topic/70781-montaż-silnika-spalinowego-do-pawęży-łodzi/ raptem dwie strony dalej. Już myślałem że szukajka szwankuje.

post-46503-0-66863700-1499116757_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Dwie sruby przez pawez wystarcza czy tak jak w instrukcji silnika na 4 , tyle że te dwie do bakisty przejda wiec lipa troche jak by silnik zdjac chcial chyba ze wkleic sruby Silnik 30 z gazowym wspomaganiem trymu. A jak to wogole jest na strefie ciszy. Moge miec na pawezy silnik zalozony i na elektryku pyrkac czy zdejmowac trzeba ?

• 0

RF-420 wiercenie pawęży - polecam- święty spokój ( pawęż wykonana całkowicie z laminatu,żadnej sklejki , dechy itp.).

Czy zabezpieczałeś środek otworów np. silikonem ? Czy w ogóle należy zabezpieczyć wtedy kiedy jest sam laminat? Czy laminat ciągnie wodę?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Laminat pije wodę, wiec sikaflex obowiązkowo. [emoji1303]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Możesz podać jakiś konkretny symbol. Jest ich kilka. Właśnie zamierzam wywiercić 2 otwory zabezpieczające silnik w moim RF 420

• 0

Jak silnik ma mocowanie na motylki to wystarczą 2 dodatkowe śruby ...to tak bardziej na złodziei i co by w transporcie nie zgubić.

Jak tylko śruby to 4 szt ...i najlepiej żeby chociaż te górne były wzmacniane ...a najlepiej oryginały.

Ja to uszczelniam tym : http://www.fox-boats-shop.pl/pl/p/KLEJ-I-SZCZELIWO-K-D-WURTH-SZARY-300-ml/231

Zalecam stosować podkładki stalowe nierdzewne poszerzane...czyli o dużej średnicy.

Co do posiadania silnika spalinowego w strefie ciszy to raczej nie ma przeciwwskazań ...a jak będą chcieli karać to niech jeszcze dołożą wyrok za gwałt ...(tego też nie zostawiam w domu :) )

• Like 1

• 0

Jak silnik ma mocowanie na motylki to wystarczą 2 dodatkowe śruby ...to tak bardziej na złodziei i co by w transporcie nie zgubić.

Jak tylko śruby to 4 szt ...i najlepiej żeby chociaż te górne były wzmacniane ...a najlepiej oryginały.

Ja to uszczelniam tym : http://www.fox-boats-shop.pl/pl/p/KLEJ-I-SZCZELIWO-K-D-WURTH-SZARY-300-ml/231

Zalecam stosować podkładki stalowe nierdzewne poszerzane...czyli o dużej średnicy.

Co do posiadania silnika spalinowego w strefie ciszy to raczej nie ma przeciwwskazań ...a jak będą chcieli karać to niech jeszcze dołożą wyrok za gwałt ...(tego też nie zostawiam w domu :) )

Dzięki Panie Krzysztofie, właśnie przed chwilą

zamówiłem.

• 0

Jak narazie to tylko na szybko założyłem silnik i pare rundek zrobilem po jeziorze. Silnik na pewno musze przymocowac na stałe do łodzi i podnieść go na pawęży o jakieś 2-3cm. Teraz nie wiem jaka jest śruba bo nie ma na niej żadnego opisu. Ale mam już nową 9 7/8 x 13 i jak będzie pogoda w ten weekend to lece na mazury na testy :-). Dopiero jak dopasuje silnik do łodzi to powiem coś więcej o osiągach i spalaniu. Bo przy tych ustawieniach standardowych i tej śrubie ,ktora jest obecnie założona to kolega na Romanie z yamahą 15km mnie wyprzedzał. On na Gps miał 39 km/h. Jakie mogą być osiągi na takim zestawie?? Bo nie mam punktu odniesienia :-) Bo na tej Romanie, moj kolega z moim silnikiem pływał 50km/h.

Edytowane przez Maciek8787