Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do dziobowego każdego producenta masz uchwyty typu quick release (płaska podstawa przykręcona na stałe do łodzi, w którą wpinasz  jednym ruchem silnik) - nie musisz go transportować i przechowywać na łodzi. Pooglądaj filmy na YT i posłuchaj innych opinii - moim zdaniem super sprawa z wielu względów.

• 0

Już oglądałem i czytałem tylko dziobowy waży ponad dwukrotnie więcej (rufowy około 8kg, dziobowy około 18 kg) i jest dłuższy do transportu niby niewiele ale obmieżyłem moją Kie Sportage i biorąc pod uwagę cały majdan zwyczajowo zabierany na rybki miałbym kłopot się pomieścić :(

• 0

Pytanie tylko czy to nowsza wersja, bo ta podobno ma poprawioną elektronikę i soft, dzięki czemu funkcja kotwicy działa lepiej od pierwszego wypustu. Polecam wrzucić tą ofertę do tych wątków: 

http://jerkbait.pl/topic/24546-jaki-silnik-elektryczny-kupić-opinie/page-65

http://jerkbait.pl/topic/91212-silnik-elektryczny-haswing-cayman-55-gps-informacje-i-opinie/page-4

Mam go z grudnia 2017 ...to chyba nowy.

• 0

Już oglądałem i czytałem tylko dziobowy waży ponad dwukrotnie więcej (rufowy około 8kg, dziobowy około 18 kg) i jest dłuższy do transportu niby niewiele ale obmieżyłem moją Kie Sportage i biorąc pod uwagę cały majdan zwyczajowo zabierany na rybki miałbym kłopot się pomieścić :(

W kijance nie musi się mieścić bo będzie wieziony na dziobie łodzi...a w garażu można by go wypinać o chować, tylko potrzebna płyta montażowa i wtyczka z gniazdem

post-51177-0-34702900-1518733573.jpg

• Like 1

• 0

Silnik z GPS daje jeszcze cumowanie gdy za głeboko i nie dosiegamy do dna, gdy na skarpie i korwica sie zsuwa, gdy wieje i kotwica nie trzyma, tempomat jak chcemy łowić w kontrolowanym dryfie, przesuwanie się po metrze po łowisku bez podnoszenia kotwicy i odpalania silnika...itp...itp...

Witam,

jak wykorzystać/załączyć tempomat do kontrolowanego dryfu?..

• 0

Trochę się źle wyraziłem..bo to jest tak: ustawiam kierunek płynięcia ręcznie na pilocie oraz prędkość np. 300 m/h i naciskam górny lewy guzik na pilocie. I łódka płynie z taką samą prędkością w nadanym kierunku bez względu na wiatr itp ..a ja sobie łowię.

Guzik tempomatu(górny po prawej się by nadawał ale trochę by było za szybko, bo działa od 1 mili na godziną w górę.

• 0

Wszyscy piszecie o 15 - 20 - 40 KM. A ja zapytam, jak tam by byłona RF 390 przy 6 KM? Bardzo źle? Na ślizgu mi niekoniecznie zależy...

Na 6 KM będzie normalnie jak na 6 KM.

Czyli będzie pchało wodę i płynęło do przodu.

Pozdrawiam

Daniel

• Like 1

• 0

Wszyscy piszecie o 15 - 20 - 40 KM. A ja zapytam, jak tam by byłona RF 390 przy 6 KM? Bardzo źle? Na ślizgu mi niekoniecznie zależy...

Tak mi się poskładało, że dokładnie takim "zestawem" wystartowałem w 2 dzień MP na Sulejowie w 2017. Do tego dolosowałem zawodnika lekko (albo ciężko ;) ze 100 kg plus elektryk, 2 skrzynie z przynętami, akumulatory, a na wodzie orkan Ksawery i konkretne fale :) Spod tamy wracałem ok 3 km pod wiatr. Oczywiście żadnego ślizgu, 6 KM, pchanie wody i zderzanie z falami. Partner wziął kilka bryzgów na plecy i ze dwa razy wylewałem wodę (nie miałem jeszcze zęzówki). Po takim extrem mogę powiedzieć - RF390 poradzi sobie w każdych warunkach na śródlądowych wodach PL. Z mocniejszym silnikiem, w ogóle nie ma tematu.

Na spokojnej wodzie ze sprzętem i akumulatorami przy 6 KM osiągałem 14 - 17 km/h - kilawater bardzo ładnie rozciągnięty i mam wrażenie, że do ślizgu brakowało 2 - 4 KM.

• 0

Jak system konfiguratora wykryje zagraniczny system operacyjny lub IP to odpala się w euro. Jak nie dasz rady zrobić w zł. to mi to prześlij to Ci przepisze na PL

Dzięki za szybką odpowiedź Panie Krzyśku.

Początkiem maja wracam na 2 miesiące do kraju to myślę że po wcześniejszym uprzedzeniu wybiorę się przy okazji do Grudziądza. Na celowniku mam pana 500tkę , skyllę, ewentualnie atana cast ale ta już no3 w zestawieniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Zeby miec w PLN dane z foxboats wystarczy w Google Chrome w settings ustawic jezyk Polski na sama gore w preferencjach

Neta mam przez satelitę, brazylijski dostawca i ze względu na innych obcojęzycznych użytkowników nie wypadało mi zmieniać. Dało radę zmienić na moim laptopie i mam już ceny w pln tak że mogę porównać.

Dzięki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Witam

czy może ktoś posiada w woj. lubelskim LAKEFOX 320 i można by było u niego obejrzeć na żywo. Będę się może niedługo przymierzał do kupna łodzi i chciałbym zobaczyć czy 320 nie jest za mała czy lepiej kupić RiverFox 390, tylko ja potrzebuję tylko na jezioro i nie wiem czy River nie jest przystosowany bardziej na rzekę...?