Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

czy może ktoś posiada w woj. lubelskim LAKEFOX 320 i można by było u niego obejrzeć na żywo. Będę się może niedługo przymierzał do kupna łodzi i chciałbym zobaczyć czy 320 nie jest za mała czy lepiej kupić RiverFox 390, tylko ja potrzebuję tylko na jezioro i nie wiem czy River nie jest przystosowany bardziej na rzekę...?

Cześć - miałem łódeczkę (bo inaczej jej nazwać teraz nie mogę) Agata 310- powiem jedno - nie kupuj tak małej łupinki, bo po pierwszych wypłynięciach będziesz żałował. Taka łodeczka jest podatna na każdy podmuch wiatru, trudno się nią steruje elektrykiem - musisz ciągle pilnować kursu - nawet płynąc na wiosłach jest trudniej niż dużą krypą.

Też pływam wyłącznie po jeziorze i uważam, że łódka od 4 m dla jednego wędkarza dopiero ma sens. Na 310 po wrzuceniu klamotów, podbieraka, jakiejś torby z ubraniami itp okazywało się, że mogę wędkować tylko z jedego miejsca na łodzi. NIE RÓB tego - dozbieraj i weź 390 lub jeszcze lepiej 420.

Pozdrawiam Mariusz (teraz z Semperem 440XT i to jest to :) )

• Like 1

• 0

Cześć - miałem łódeczkę (bo inaczej jej nazwać teraz nie mogę) Agata 310- powiem jedno - nie kupuj tak małej łupinki, bo po pierwszych wypłynięciach będziesz żałował. Taka łodeczka jest podatna na każdy podmuch wiatru, trudno się nią steruje elektrykiem - musisz ciągle pilnować kursu - nawet płynąc na wiosłach jest trudniej niż dużą krypą.

Też pływam wyłącznie po jeziorze i uważam, że łódka od 4 m dla jednego wędkarza dopiero ma sens. Na 310 po wrzuceniu klamotów, podbieraka, jakiejś torby z ubraniami itp okazywało się, że mogę wędkować tylko z jedego miejsca na łodzi. NIE RÓB tego - dozbieraj i weź 390 lub jeszcze lepiej 420.

Pozdrawiam Mariusz (teraz z Semperem 440XT i to jest to :) )

Ale Ty miales LAKEFOX 320 czy jakas Agate 310...przeciez to zupelnie inne lodzie. Ja pytalem konkretnie o LF320. Nie jest to za wielki wymiar 320 ale te LakeFoxy wygladaja wlasnie na dosc pojemne w tej klasie i dlatego chce zobaczyc ja w realu a najlepiej przeplynac sie. Przesadzasz troche ze dla jednej osoby od 4m mialem Wigry 355 i w 2 os. bez zadnego problemu. Teraz mam 460 alu ale nie miesci mi sie w garazu i chce zamienic wlasnie na mniejsza. I chce porownac Wigry 355 ktora mialem z LakeFox 320 bo podoba mi sie ta lodka... Edytowane przez pio76

• 0

Miałem f320 i miejsca jest tyle co w standardowych łódkach 360,370cm.

A wynika do ze ściętego dziobu tej łódki. Fajna łajba na małe jeziora i starorzecza.

Tam gdzie pływają szybsze i większe łodzie oraz przy duźej fali jest nieciekawie i niebezpiecznie.

Teraz mam f420 i pływając po Narwi czuję się komfortowo, a f320 sprzedałem.

• Like 2

• 0

LF 320 po przez obcięty dziób jest ,że tak powiem odpowiednikiem łodzi 3.5 -3.6 m. 

Gdybyśmy chcieli ją porównać do innej łódki to najbliżej jest  jej do nieprodukowanej  już i  nieco krótszej Kasi  z Milexu. Jej stabilność przy długości 2,55 była naprawdę zadowalająca. 

Piotr , czy z Wigry 355 byłeś niezadowolony ?