Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie.

Dokupował ktoś koło na zapas do przyczepki  ? Tak się zastanawiam czy nie nabyć. Trochę ryzyko jeździć bez....

Po niemiłych doświadczeniach w trasie wożę rownież z sobą zapasową piastę koła do przyczepki ... + klucz do odkrecenia nakrętki piasty... jak padną łożyska ( a w sporej większosci przyczepek są marnej jakości ) wymiana całego elementu zajmuje 5 minut  ;)

• Like 1

• 0

Lepiej od razu zakupić koło zapasowe , a dla czego ano mój przypadek  po 4 latach opona padła i się okazało że z takim bieżnikiem nie kupię bo  już nie produkują  i wyszło na to że kupiłem 2 opony zamiast 1  bo na osi musi być taki sam bieżnik   :bighair:

• 0

Czy może być ktoś tak uprzejmy żeby zmierzyć, lub podać (o ile posiada taką wiedzę) jak wypada kwestia długości zestawu:

RF405 z założonym silnikiem, stojący na seryjnej przyczepce od Fox-Boats?

Chciałbym się dowiedzieć, czy zmieści mi się do garażu :) Dzięki!

405 z silnikiem mercury 20 efi na dedykowaniej przyczepie suskiego silnik w pozycji transportowej jak na zdjeciu. Dlugość całkowita od zaczepu do końca śruby 551cmb9b984ac9087a6efb30cef78fdb0a400.jpg
  • Like 1

• 0

Panowie.

Pytanie trochę od czapy ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Są jakieś ograniczenia w wstawianiu zdjęć ? Szukam szukam na forum zasad i nic nie mogę znaleźć a chciałem się podzielić fotkami i podpytać o kilka spraw :)

z góry dziękuje za info.

• 0

Czy ktoś wie jak się reguluje zamknięcie bakisty kandahar w RiverFoxie?

Zgubiłem kluczyk do kłódki i musiałem je zniszczyć - założyłem nowe ale jest luźne i będzie hałasować w trollingu

Nie reguluje się  :ph34r:

1. Podgięcie do góry tego dzyndzla trzymającego ucho.

jeśli mało

2. Uszczelka pod pokrywę bakisty.

http://uszczelki24.pl/index.php?k6,uszczelka-samoprzylepna

• 0

uszczelka piankowa robi robote, podklejałem każdą bakiste i była cisza. 

Ja kupiłem uszczelki do okien/drzwi typu D firmy Tesa o wysokości 1cm i też się wyciszyło kletotanie bakist na semperze kiedy cisnę na spalinie :) 5mb uszczelki w Leroy kosztuje chyba 10-15plnów.

• 0

panowie czy na waszych łodziach występuje problem wychodzącej RDZY z pod okuć ? posiadam lodź od roku, a z pod knag relingów i zamków wszędzie wychodzi korozja .

możesz wrzucić zdjęcia ?

Z okuciami to może zależeć od materiału. U mnie po trzech miesiącach mocowania dodatkowego pokładu przedniego dostały lekkiej rudej ale to może być powierzchniowy nalot bez korozji....

• 0

Cześć.

Wygląda nieciekawie , jakby była zatopiona , albo stała gdzieś pod chmurką i zasypały ją liście i inny syf . Na pierwszy rzut oka ma się wrażenie , że ktoś ją próbował wyczyścić , ale zrobił to niedokładnie. Jeżeli nie masz jej od nowości i nie znasz jej historii , to proponuję ją wyczyścić dokładnie i zobaczyć co się dzieje. Sprawdza się szczoteczka do zębów i jakaś pasta do czyszczenia lakieru samochodowego. Nie wygląda to na zaawansowaną korozje , tylko na powierzchowne przebarwienia.