Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pływam Fox-ami od 5 sezonów ( wczesniej 390 i obecnie 405 ) , jeszcze nie udało mi się nigdy zailczyć wlweki na pokład ... chociaż czasmi blisko było.... najważniejsze jest umiejętne ustawienie burty łodzi do wiatru i fali na wodzie ...a jeśli są mega nie sprzyjające warunki niestety ale trzeba postępować rozważnie i racjonalnie .... czyli kalkulować kiedy spłynąć z wody w razie niekorzystnych warunków ( chociaż osobiscie czasmi z premedytacją starałem się sprawdzić czy się da przeciągnąć ten moment  spłynięcia ) ... da się , ale z głową wszystko ... nie zauważyłem również takiego faktu aby to riverfox-y jako pierwsze spływały do brzegu podczas niekorzystnych warunków na wodzie ... sporo innych łodek i to większych meldowało się przede mną na brzegu... ;)  :D  :D  :D

Może i są na rynku lepsze , baaa... napewno są - konstrukcje do pływania po większych zafalowanych zbiornikach , ale uważam że w tej wielkości i podobnych parametrach użytkowych RiverFox jest jedną z lepiej wykonanych konstrukcyjnie łodzi na Naszym  rynku ( nautyka ) 

Sporo opini tu na forum jak takze w sieci wygłaszają ludzie którzy nigdy nie pływali tymi jednostkami a tylko coś gdzieś słyszeli itp...

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 2

• 0

Kupiłem Lakefoxa 320 i chcę jechać na Żarnowiec we wrześniu ,da radę czy od razu jestem na straconej pozycji , ma ktoś takie doświadczenie ;) z tej wielkością łodzi

To zależy po co tam jedziesz- jeśli na ryby to masz szansę, jeśli tylko licytować się "kto ma większego" - zostań w domu :D
  • Like 5

• 0

Kupiłem Lakefoxa 320 i chcę jechać na Żarnowiec we wrześniu  ,da radę czy od razu jestem na straconej pozycji  , ma ktoś takie doświadczenie  ;)  z tej wielkością  łodzi 

Masz pod nosem Sulejów - pojedź tam w wietrzny dzień i się przekonasz.

Ja mam F320 i używam go do "zwiadu" na Wiśle - jak się mocno rozwieje to i na Wiśle jest ciężko - dla mnie to łódka na akwen gdzie w ciągu 15 minut możesz wrócić do osłoniętego miejsca 

• 0

Nie chciałem siać defetyzmu, słyszałem takie opinie, dlatego pytam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pewnego razu na Turawie, wracając do przystani z miejscówki na zawietrznej, postanowiłem zatrzymać się na chwilę na wcześniej zaplanowanym namiarze. Gdy usiłowałem ustawić łódź w punkcie, fale rzucały mną na prawo i lewo, a wędkarze siedzący na nieodległym brzegu, aż wstali z krzesełek z wrażenia. Nic się nie stało, woda się nie wlała, ale wrażenia były. Oczywiście porzuciłem myśl o wędkowaniu w tym miejscu, potulnie uciekłem do przystani.

• Like 1

• 0

Każdy pisze a nikt nie do końca napisze, łodzie fox pod względem wizualnym i praktycznym kozak ale... Ja posiadam 420 gpx 25 hp, i zapraszam do poplywania ja na WJM na codzień nie przy ostrych podmuchach wiatru powiem tylko tyle trzeba pływać albo nagi i w gigolach albo w sztormiaku osprzęt też idealny nie jest pokład bardzo się rysuje np po demontażu pokładu plazowego pokrowiec transportowy? Po odebraniu łódź i przyjąć Haniu z Grudziądza mam porysowane całe krawędzie Łodzi od niego podsumowując dobra łódź ale bez konfortu pływania na fali oraz bardzo delikatna tak samo jak przyczepa światła po pierwszym wodowaniu nabrały wody, na plus serwis i obsługa z byle pierdół zapraszają do Grudziądza pozdrawiam praktyków.

• Like 3

• 0

Każdy pisze a nikt nie do końca napisze, łodzie fox pod względem wizualnym i praktycznym kozak ale... Ja posiadam 420 gpx 25 hp, i zapraszam do poplywania ja na WJM na codzień nie przy ostrych podmuchach wiatru powiem tylko tyle trzeba pływać albo nagi i w gigolach albo w sztormiaku osprzęt też idealny nie jest pokład bardzo się rysuje np po demontażu pokładu plazowego pokrowiec transportowy? Po odebraniu łódź i przyjąć Haniu z Grudziądza mam porysowane całe krawędzie Łodzi od niego podsumowując dobra łódź ale bez konfortu pływania na fali oraz bardzo delikatna tak samo jak przyczepa światła po pierwszym wodowaniu nabrały wody, na plus serwis i obsługa z byle pierdół zapraszają do Grudziądza pozdrawiam praktyków.

A bardziej po polsku dałoby się?

• Like 4

• 0

Pominę styl postu i brak znaków interpunkcyjnych, ciężko się czyta.

Jako praktyk powinieneś wiedzieć, że płynąc na wysokiej fali dziób łodzi zawsze będzie ją rozbijał i szczególnie przy bocznym wietrze będziesz mokry. Gdzie twoim zdaniem miałaby podziać się woda rozbita przez dziób? Również posiadam 420 GPX i przejechałem z nią jednorazowo 1200km, również z pokrowcem transportowym, nic się nie porysowało, wystarczy dobrze umocować. Światła w przyczepie są ledowe, nic im nie grozi przy kontakcie z wodą, a że w przypadku uwag zapraszają do Grudziądza? No cóż.. gdzie mieliby zapraszać? Do zakopanego?

Jednym słowem - marudzisz. Moim zdaniem to najlepsza łódź w tym formacie dostępna na rynku w stosunku jakość/cena.

• Like 6

• 0

Kurde to może faktycznie ja mam jakiś ferelny model? Możliwe to? Przy fali woda daje tak po oczach że trzeba ubierać gogle aby normalnie płynąć, przy drugiej Łodzi (łódź z Kętrzyna więc kilka poziomów niżej nie ma tego) co do rys umieszcze fotki o co mi chodzi,jeśli chodzi o serwis przydał by się serwis mobilny bądź jeśli nie możliwe jakieś serwisy z autoryzacja w Zakopanym też by się przydały. CENY europejskie to i standardy powinny być WYŻSZE.

Co do świateł nabrały wody kurde faktycznie pech w takim razie pewnie dlatego że te światła kosztują całe 150 zł na allegro.

Edytowane przez braseine

• 0

Faktycznie przecież Lund , Alumacraft, tracker itd mają swoje serwisy w każdej najbliższej gminie . Zejdźmy na ziemie. Polska to nie Stany czy Kanada żeby tysiące km pokonywać . Pare godzinek i jesteś w każdym miejscu .... ważne ze chcą pomóc bo to raczej u nas rzadkość i nie „standard europejski” jak to mówisz .

Tapatalkniete z iPhone 7

Edytowane przez puszek7
  • Like 3

• 0

zajmę się analizą oferty pod tytułem biało niebieski semper.

https://www.olx.pl/oferta/semper-440-xt-full-wypas-CID767-IDuCpYF.html#2cc1af1660

silnik yamaha 25 z 2007 - powiedzmy, że 8000 to uczciwa cena

semper 440 z dodatkowym wyposażeniem - niech będzie że 10000 bym zapłacił

radio blaupunkt i głośniki - kto za to zapłaci?

przyczepa cymmerman - 3000

echosonda hook7 gps - używka 2500, może

silnik dziobowy motorguide x5 - ceny nowego to od 6000 do 9000 - powiedzmy, że uśredniona cena za używkę 5000

Po podliczeniu 28500. Cena jako elementy sprzedawane oddzielnie, za to że w komplecie proponuję rabat na 25000. Za tyle uważam że by się sprzedała. Cena w ogłoszeniu to 39500.

Na analizę drugiej oferty nie mam czasu, bo dziecko do przedszkola odwożę :)

sajdol1 on 18 sept 2018 - 09:51 said

Policzyłeś z punktu widzenia kupującego. Teraz policz z punktu widzenia sprzedającego. Będzie trudniej, bo wyjdzie Ci ile na takiej sprzedaży tracisz. Zgadzam się z Tobą , że podałeś uczciwe ceny tylko co z tego skoro za taką kasę tych rzeczy nie kupisz.

Brawo karkoszek, trafnie to oszacowałeś, w przeciwieństwie do kolegi... wybaczcie wykop, ale nie mogłem sie powstrzymać :)

• 0

Widzialem na zywo i faktycznie lodka fajnie dawala rade. To byla 470 czy 500, bo juz nie pamietam czym plywaliscie ?

... ale z tym wiatrem 15 m/s to troche Cie ponioslo :D

Moze bardziej mph :)

Przy 15 m/s na tym zbiorniku to i kutry rybackie by potopilo ...

Edytowane przez hlehle