Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pływam Riverfoxem 420 dwupłaszczowym z BF20 od 2014r. i widzę, że ilu użytkowników tyle opinii. Każdy wnosi coś ciekawego do tematu. Ale najbardziej zadziwia mnie fakt, jak ktoś narzeka , że mu woda chlapie. W każdej łódce chlapie jak się nie rozumie pewnych zależności wodno-sprzętowych w funkcji siły wiatru, prędkości łodzi i kierunku rejsu. Nie tak dawno temu udało mi się płynąć z kolegą po fali ok. 60 cm (było biało i momentami może nawet więcej niż 60 cm) w ślizgu pod kątem 40 st do kier. wiatru i jakoś nikogo nie ochlapało, łódka też nie trzeszczała w "posadach". Jak przypłynęliśmy do mariny to gość, który tam łowił na federek zapytał z jakiego kraju pochodzi ta łódka, że tak dzielnie  ślizga się po białych falach. Nie zapomnę jego miny jak usłyszał, że to polski produkt. A ile kosztuje .... było następne pytanie, bo ja mam romanę .....

Nie mam interesu, żeby komplementować tą łódkę. Jak każdy produkt ma też pewne niedociągnięcia.

• Like 1

• 0

Hejka!

Pytanie do użytkowników 470. Jaka jest długość całego zestawu od haka do końca silnika. Mam garaż długości 6m i zastanawiam się czy zmieści się na przyczepce.

Pytałem o to jakiś czas temu...

Odpowiedz poniżej :

http://jerkbait.pl/topic/10856-łódź-river-fox-opinie/?p=2494630

• 0

witam napisze jeszcze raz czy ktury z kolegów posiada albo pływał 500 bo zastanawiam się mocno nad tą łajbom już zrobiłem nawet konfigurację na stronie i wyszło 110tyś więc fajnie by było jakaś opinie usłyszeć pływam głównie po morzu zatoce i Żarnowcu

• 0

Będę jednym, z " kturych" pływał na 500ce.

Pływałem tylko na Rugii. Jak na tą wodę łódź radzi sobie całkiem dobrze. Z silnikiem Hondy 100 leci ponad 60km/h. Przy dużej fali (ok.1m) plecy jednak dostają wycisk ???? łódź fajna i bezpieczna. W porównaniu do mojego Sempera 440 to KAWAŁ krowy. Obsługa Krzysztofa na najwyższym poziomie (nie unika problemów/reklamacji) czego niestety nie mogę powiedzieć o producencie swojej łodzi.

• 0

Cześć.

Mam podobny problem.

Rozmawiałem z Panem Krzysztofem i zrobienie odpływu pompy nie jest proste. Należy przejść z bakisty tech. do tej na ryby przewiercić burtę wyznaczając miejsce odpływu, wycjąć większy otwór w płaszczu wewnętrznym aby skręcić przejście burtowe w płaszczu zewnętrznym. Potem na otwór w płaszczu wew. nakleić na sikaflex kawałek laminatu z otworem na wąż. Wynika to z tego że obie skorupy jednak pracują względem siebie i przejścia burtowego przez obydwa nie można robić.

Ja chyba zdecyduję się na prostrze rozwiązanie i odpływ zrobię z bakisty technicznej do niecki koło silnika a z niej poleci grawitacyjnie.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Koledzy

Czy ktoś ćwiczył dokupienie materiałowego daszka z osłoną przednia i bocznymi na aluminiowym stelażu (mocowanie do relingów)? Szukałem w sieci jakiś producentów ale słabo z tym. Kiedyś wpadłem na zdjęcie River fox'a z materiałową osłoną na całą lódź. Całość na stelażu a przednie i boczne ścianki miały okna z pleksi. Po rozłożeniu spokojnie można nocować :) 

• 0

Wszystkie zabudowy typu cabrio robił EMANTEX.  Ceny w zależności od wielkości od 600 do 1300 euro...może drogo ale jakość pierwsza klasa. Można też kupić i założyć sobie zwykłe bimini, będzie taniej...ale to tylko daszek.

• 0

witam napisze jeszcze raz czy ktury z kolegów posiada albo pływał 500 bo zastanawiam się mocno nad tą łajbom już zrobiłem nawet konfigurację na stronie i wyszło 110tyś więc fajnie by było jakaś opinie usłyszeć pływam głównie po morzu zatoce i Żarnowcu

Opływałem... Rugię, Holandię, Szwecję, nasz Bałtyk i żyję. Na Żarnowcu nie byłem ale też sobie poradzi.

I będziesz suchy...bo ona bardzo ładnie i nisko odkłada wodę i nie chlapie. Porównaj z łódką co płynie po lewej z początku tego filmu.

I na dużą falę dobrze mieć takie nogi foteli...jak szanujesz swój kręgosłup. Łódka takie manewry wytrzyma... a kręgosłup niekoniecznie.

http://fox-boats-shop.pl/pl/p/NOGA-TELESKOPOWA-OCEANSOUTH-WAVERIDER-NA-STALE-340450mm/965

Edytowane przez Krzysztof Kacprzak
  • Like 2

• 0

Wszystkie zabudowy typu cabrio robił EMANTEX.  Ceny w zależności od wielkości od 600 do 1300 euro...może drogo ale jakość pierwsza klasa. Można też kupić i założyć sobie zwykłe bimini, będzie taniej...ale to tylko daszek.

Dziękuje za informacje. Koszt mnie nie przeraża. Sprawdzałem kilka opcji w firmach zagranicznych i są to porównywalne kwoty. 

Są jakieś przeciwwskazania techniczne w instalacji klipów zaczepowych w burtach? Operacja będzie na RF 420PGPX.

• 0

Cześć.

Mam podobny problem.

Rozmawiałem z Panem Krzysztofem i zrobienie odpływu pompy nie jest proste. Należy przejść z bakisty tech. do tej na ryby przewiercić burtę wyznaczając miejsce odpływu, wycjąć większy otwór w płaszczu wewnętrznym aby skręcić przejście burtowe w płaszczu zewnętrznym. Potem na otwór w płaszczu wew. nakleić na sikaflex kawałek laminatu z otworem na wąż. Wynika to z tego że obie skorupy jednak pracują względem siebie i przejścia burtowego przez obydwa nie można robić.

Ja chyba zdecyduję się na prostrze rozwiązanie i odpływ zrobię z bakisty technicznej do niecki koło silnika a z niej poleci grawitacyjnie.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

A czemu nie przejdziesz bezpośrednio z technicznej na zewnątrz ? Wyjście może wyjść na poziomie lub nawet pod linią zanurzenia. Wystarczy pomiędzy przejście burtowe, a pompę wstawić zawór membranowy.