Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy. Jest na rynku godny polecenia silnik elektryczny tylny 12V który w miarę sprawnie poradzi sobie z RF420? Oferta jest spora a nie bardzo jest czas na doktoryzowanie się :)

Jezioro na które się wybieram może stać się miejscówką na kilka najbliższych wypraw jest dość spore ok. 500ha ale nie dopuszczają spaliniaka więc muszę zakupić coś mocnego na prąd. Rozważam chyba jeden z najmocniejszych na 12V Haibo M150 70LBS / 3KM. 

z góry dziękuję.

Edytowane przez Adam77
  • Like 1

• 0

Jak to jest z podpięciem 50-60hp do rf420? Na ile jest to niebezpieczne?

Obecnie Mercury 50hp jest tanszy od 40, a suzuki 40 i 60hp to juz praktycznie ta sama cena...

Przy okazji moznaby zaliczyc predkosci pewnie powyzej 50km/h.

Kwestie wysokosci pawezy mozna  rozwiazac stosujac jackplate...

Edytowane przez BartoszC

• 0

Wiesz, nie wiem jak wagowo są 50 czy 60hp a tam pawęż coś koło 100kg dźwiga. Ale jak dla mnie pływanie taką łódką powyżej 50km/h przyjemności by nie przyniosło. Sam mam 40hp przy takiej łódce, i płynię 48 czy 49, pewnie żebym miał elektryczny trym 50 bym przekroczył.Ale jak dla mnie komfortowo się czuje przy lekko ponad 40. Jak dla mnie jeszcze szybciej to trza większą łódkę, no chyba że ktoś lubi ekstrema. To moje zdanie oczywiście

Edytowane przez kristofer232
  • Like 1

• 0
Gość Michal Sz

Mam pytanie czy kontowanie przetwornika w przeznaczonym dla niego miejscu czyli zaraz pod pawerza wymaga  regulacji ?

Mam wrazenie ze przetwornik nie jest prostopadle do lustra wody i luki wychodza prawie pionowe.

• 0
Gość Michal Sz

Czy macie jakies problemy z rozchodzeniem sie wibracji od silnika dzibowego motorguid Xi3 , u mnie to dosc glosno slychac w roznych predkosciach przeszkadza dosc wyraznie w plywaniu lnie wspomne o bezszelestnym podplywaniu.

Dodam ze silnik zamontowany jest na oryginalnym uchwycie  aluminiowym uzyte sa podkladki gumowe pod uchwyt pomiedzy laminatem.