Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja swoim Foxem 470 z yamaha 40 hp w dwie osoby jeden 100 kg drugi na dziobie 120 kg plus cały szpej na łodzi i leci 48-52 w zależności od fali i wiatru , dlatego dziwie się że kolega wyżej pisze że 50 dych nie osiąga Rf420

Po jakich akwenach pływasz? Jak zachowuje się 470-tka na dużej fali?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

10 do 11” w zależności jak ciężka ( sternik, sprzęt itp. 12 nie wykręci obrotów max.

???? Nie mam foxa ale cięższego Silvera 445 z tohatsu 30 hp ( ten sam blok co Mercury ) i przy wadze około 530 kg całego zestawu kręci do odcinki na oryginalnej śrubie 12”.

• 0

moja łódź plynie max 31 km mam srube 9 7/8x10 i silnik nie wchodzi na obroty Fox twierdzi ze nie jest zdjera blokada po dotarciu a inny serwis ze mercury tak ma wszedzie terminy na wrzesen ehh, jaka jest oryginalna sruba 12 czy 13 ?

To sam zdejmij blokadę, zobacz co blokuje by przepustnica otworzyła się maksymalnie. I zdemontuj to.

• 0

Producent blokuje pełne otwarcie przepustnicy by nie uszkodzić nowego silnika. Powinno się to ściągać przy pierwszym uruchomieniu lub po dotarciu.

Jeśli riverfox 420 z silnikiem 25km płynie max 30 km/h to pewnie jest ograniczenie otwarcia przepustnicy.

• 0

W tym sezonie nabyłem nową łódź z nowym tohatsu 30 HP i nie miałem blokad. Po dotarciu czyli przepływaniu 10 godzin silniczek pięknie wkręca się na max obroty.

https://youtu.be/cO5Oyr76Hzc

W tym silniku max to 6300-6500(odcięcie) u ciebie jest Ok 5800. Wiec trochę brakuje, jakie masz obroty jak wsadzasz jeszcze 2 kumpli?