Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie odnośnie usunięcia wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń które gromadzą się na zewnątrz łodzi podczas pływania po niezbyt czystych zbiornikach.Dodatkowo jak jest jeszcze słońce nie da się tego z łódki zmyć.Jakich preparatów można użyć aby skutecznie zmyć to wszystko i nie uszkodzić przy tym powierzchni lakierowanej.

• 0

Mam pytanie odnośnie usunięcia wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń które gromadzą się na zewnątrz łodzi podczas pływania po niezbyt czystych zbiornikach.Dodatkowo jak jest jeszcze słońce nie da się tego z łódki zmyć.Jakich preparatów można użyć aby skutecznie zmyć to wszystko i nie uszkodzić przy tym powierzchni lakierowanej.

Spray do szyb i miękka szmatka z mikrofibry, można podjechać też na myjnię samochodową i normalnie polecieć jak auto. 

• 0

Szampon do mycia łódek z marketu J**a, ciepła woda i gąbka. Kolistym ruchami nakładasz piankę później nie zmywając pierwszej warstwy powtarzasz czynność usuwając zanieczyszczenia. Spłukujesz wężem /wodą i wycierasz do sucha[emoji6][emoji106][emoji16][emoji123].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

http://fox-boats-shop.pl/pl/p/SRODEK-DO-CZYSZCZENIA-DNA-Z-GLONOW-C1/822

To naprawdę działa... i lepiej jak nakapie na przyczepę to radzę zmyć bo zżera ocynk.  Laminatu i farby na silniku nie uszkadza.

• 0

Mam pytanie, czy w RF420 zmieści się silniczek  ePropulsion Spirit 1.0 PLUS na pawezy z boku tam gdzie jest przewidziany montaż silnika elektrycznego?

Przykładowy link do takiego silniczka: 

https://wodomania.pl/silnik-elektryczny-do-lodzi-epropulsion-spirit-10-plus-1000w-nowosc-p-911.html

• 0

Mam pytanie, czy w RF420 zmieści się silniczek  ePropulsion Spirit 1.0 PLUS na pawezy z boku tam gdzie jest przewidziany montaż silnika elektrycznego?

https://wodomania.pl/silnik-elektryczny-do-lodzi-epropulsion-spirit-10-plus-1000w-nowosc-p-911.html

Napisz do producenta łodzi  , p Krzysztof na pewno podpowie . Łódki ma bardzo dużo osób bo są dobre  , ale silnik z racji tego że nie jest tani ciężko będzie o opinię 

• 0

Testowałem nową większą łódkę FOXSA 400  i wygląda to tak  :  woda lekka falka  , silnik Tohatsu 6  prędkość max  12 km  , ale jak włożyłem przetwornik od echosondy  prędkość spadła do 10 km  , płynołem sam  jak dla mnie do celów wędkarskich  może być  lepiej jak na wiosłach   :D  . Jak ktoś chce płynąc szybciej  to silnik minimum  9.9  nie ma co się oszukiwać . Silnik muszę mieć 6 ponieważ  muszę  go przenosić  a 9.9  na mój kręgosłup jest za ciężki   :(  . Takie info dla  tych co są przed zakupem silnika do łódki o podobnych wymiarach 

• 0

Testowałem nową większą łódkę FOXSA 400 i wygląda to tak : woda lekka falka , silnik Tohatsu 6 prędkość max 12 km , ale jak włożyłem przetwornik od echosondy prędkość spadła do 10 km , płynołem sam jak dla mnie do celów wędkarskich może być lepiej jak na wiosłach :D . Jak ktoś chce płynąc szybciej to silnik minimum 9.9 nie ma co się oszukiwać . Silnik muszę mieć 6 ponieważ muszę go przenosić a 9.9 na mój kręgosłup jest za ciężki :( . Takie info dla tych co są przed zakupem silnika do łódki o podobnych wymiarach

• 0

Mam pytanie, czy w RF420 zmieści się silniczek ePropulsion Spirit 1.0 PLUS na pawezy z boku tam gdzie jest przewidziany montaż silnika elektrycznego?

Niestety się nie zmieści - też miałem taki pomysł

Tu masz zdjęcia z Mercury 3,3KM, które jest węższy od ePropulsion.

Testowałem na wodzie i silniki o siebie obcierały - nie było pełnej manewrowości, do pływania na wprost jakoś dawało radę ale poobcierałem kapelusz w Mercury rumplem Yamahy

67d2436b340498f95e99cb3150918bb7.jpg

7d500685c238b31e4d115fb531a3f15d.jpg

W tym roku przerobiłem paweż (w Foxie) ale jeszcze nie testowałem

5a79686cdd3a6e785edee78d032efc5a.jpg

d907f51ba57aff2aec3e0e2949e80443.jpg

O

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

• 0

Witam,przetwornik montowaleś we wnęce czy na pawęży?

Na pawęży ponieważ przetwornik od Elementa  7 nie pasuje do wnęki  i tylko tak mogę go zainstalować  , ale patrząc na wodę robi niezły wir ten przetwornik i przy tak małym silniku prędkość spadła do 10 km . Ale dołożyć osobę i graty to pewnie 10 km będzie nie osiągalne   ;)  

• 0

Jak w temacie mam nowego Foxsa 400 i pływałem nim dwa tygodnie  na elektryku bo tylko takim było można . Na wietrze z kolegą czy samemu na stojąco można spiningować bardzo stabilna łódka i co bardzo ważne wodowanie na bardzo płytkiej wodzie  , nie mogłem wjechać z przyczepą do wody  stawałem na styku wody bo inaczej bym nie wyjechał po piasku . Z racji że ta łódka ma praktycznie płaskie dno  i małe zanurzenie było to możliwe , warto takie rozwiązanie wziąć  pod uwagę w jakich warunkach będziemy się wodować . 

• 0

Jak w temacie mam nowego Foxsa 400 i pływałem nim dwa tygodnie na elektryku bo tylko takim było można . Na wietrze z kolegą czy samemu na stojąco można spiningować bardzo stabilna łódka i co bardzo ważne wodowanie na bardzo płytkiej wodzie , nie mogłem wjechać z przyczepą do wody stawałem na styku wody bo inaczej bym nie wyjechał po piasku . Z racji że ta łódka ma praktycznie płaskie dno i małe zanurzenie było to możliwe , warto takie rozwiązanie wziąć pod uwagę w jakich warunkach będziemy się wodować .

I gdzie pływać...

• Like 1

• 0

Panowie potrzebuje porady i podpowiedzi. Przesiadam się z LF320 na RF400 i musze zmienić przyczepę. Pytanie do użytkowników 4-setek, na czym wozicie swoje łodzie? Nie ukrywam ze łódka pochłonęła budżet na najbliższe 5 lat więc z przyczepa szału nie będzie. Niewiadów P400  ogarnie temat czy dać sobie spokój i szukać czegoś innego?  

• 0

Panowie potrzebuje porady i podpowiedzi. Przesiadam się z LF320 na RF400 i musze zmienić przyczepę. Pytanie do użytkowników 4-setek, na czym wozicie swoje łodzie? Nie ukrywam ze łódka pochłonęła budżet na najbliższe 5 lat więc z przyczepa szału nie będzie. Niewiadów P400 ogarnie temat czy dać sobie spokój i szukać czegoś innego?

Miro-car z Bydgoszczy model Sidka S1. Taniej i lepiej nie znalazłem.

• Like 1

• 0

Cześć.

Raczej nie ogarnie.

Ja przerabiałem Neptuna,co pochłonęło jakieś 1200pln. Rolki podwójne wydłużenie dyszla +mnóstwo roboty typu obniżenie błowników ,światła led uchwyty pasów.

Jeździłem tak rok a niedawno i tak kupiłem w River Fox dedykowaną.

Jednak resor z amortyzatorem i najważniejsze szerokość między błotnikami.

Niestety koszt.

Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka