Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

I tu...niestety muszę się zgodzić z kolegą KAZAN. Strona wysypała się i prawidłowo działa nie na wszystkich przeglądarkach a "fachowcy" od komputerów nadają trochę na innych falach niż ja i nie do końca się dogadujemy co do sposobu jak ma działać konfigurator ...a twierdzenia że coś się nie da słyszę kilka razy w tygodniu. Ja osobiście bardziej znam się na robieniu łodzi niż na komputerach ...i za stary jestem żeby się tego uczyć.  Aktualnie jest robiona nowa strona ...tak za tydzień powinna być dostępna.  A jakby był ktoś chętny i odważny, to zlecę wykonanie nowego konfiguratora ...wg moich wymagań.  A w sprawie zamówienia łodzi zawsze można zadzwonić i zrobić konfigurację z nami...będzie lepiej bo na bieżąco można omówić niektóre szczegóły, które żadna konfiguracja nie jest w stanie ustalić.  A najlepiej przyjechać, mam dobrą 

Nie ma takich przeglądarek na których działa prawidłowo strona Riverfox . A nie działa coś ponad 2 miesiące bo jakoś chciałem sobie porównać łodzie nie mogłem. Panie Krzysztofie nie przystoi zrzucać na fachowców od komputerów ktoś w firmie za software odpowiada. Fachowcy nie dają radę to zmieniamy na takich co dają musi być progres. Robicie fajne łodzie bo byłem na pokładzie kilku modeli a na telefon nie da się łodzi skonfigurować. Życzę powodzenia.

• 0

Wiecie jaki jest paradoks tej cenowej dyskusji  :D No więc sprzętu za dziesiątki tysięcy nagromadziliśmy, walczymy wiecznie z brakiem ryb w PZW, a koleś tubylec wziął stary spinning z korkiem na szczupaka, trochę jakiegoś prusza i w 7 minut nałowił tyle, że mała pała  :D . Więc problem nie leży w łodzi, wędkach i całym tym szpeju. Problem leży w tym ze nie mamy ryb w łowiskach i czy to będzie RF czy dętka od traktora na jedno wyjdzie. Co najwyżej samopoczucie wędkarza się poprawia że siedzi na worku talarów.

• 0

Czytam i nie rozumiem problemu... masz pieniądze to jedziesz zamówić do stoczni, będąc na miejscu można spokojnie dogadać się o różne rabaty itp. pływam na 440 z suzuki 50km.
BTW. ktoś tam pisał, że pełno jest na olx riverfoxów i nie schodzą, nie od razu każdy ma do wydania 30-80k brutto, a jak ma to jedzie do stoczni i się nie pierdzieli z używanymi, poza tym, dużo ludzi to przedsiębiorcy i wystarczy rozszerzyć działalnośc i cyk finalnie wychodzi netto. Łodzie są mega dobre, model 440, Żarnowiec wiatr 35km/h porywy 80km/h, zostaliśmy sami i dryfowaliśmy z kumplem, inne łodzie, pontony uciekły z wody, a my pod koniec, bo szła już burza, bezpiecznie dopłynelismy do przystani. Zalew Wiślany, stojąc na dziobówce fala była tak wysoka, że dziobem się przelewało, ucieczka do rzeki bardzo bezpieczna, 40-45km/h, co prawda z falą, ale przez pewien czas musiałem płynąć pod skosem żeby nie wpłynąc na mieliznę. Z łódką jak z samochodem, możesz jeździć autem 20 letnim, sprawnym i wszędzie dojedziesz, masz kasę to kupujesz auto z salonu za 200-300 tysi i żyjesz dalej. Z łódką to samo.

• 0

Mam kilkanaście lat doświadczenia w programowaniu stron i oglądaniu głupot w internecie.  :D  Krótki poradnik jak to się robi, zgodnie z maksymą "jak sobie sam nie zrobisz to nikt Ci lepiej nie zrobi."

• Like 7

• 0

Sławek Sobolewski.  Podoba mi się takie podejście.  Ja mam kilkanaście lat doświadczenia w projektowaniu i produkcji łodzi wędkarskich ...tyle że maksymę trochę inną:  "jak sobie nie umiesz sam zrobić łodzi to ja Ci zrobię tak jak chcesz i najlepiej jak potrafię"  

• Like 2

• 0

No i najlepiej czasem jak się dogada dwóch pasjonatów z kilkunastoletnim  doświadczeniem niż z firmą pan krzak z zarządem z pokolenia Y zatrudniającym rzeszę roszczeniowego i niedokładnego pokolenia Z. Będzie stabilniej a pewnie i taniej.

P.S. Dziś pracę zacząłem o 7:30 (nie licząc maili przy śniadaniu i rozmów w drodze do,pracy) właśnie skończyłem ale spoko miałem przerwę na obiad i jakieś rachunki. To też dobry sposób na dozbieranie na dobrą łódkę  :D

• Like 1

• 0

Czym i na jakim kleju jest zabezpieczony kil w łodzi na filmie?

To jest osłona kila naszej produkcji ...tu jeszcze w fazie testów.  Niedługo będzie oferowana w konfiguracji do łodzi. Żeby zrobić to dobrze cały proces produkcji, testów, wdrożenia itp zajął ponad rok a i tak nie udało rozwiązać wszystkich problemów szczególnie w łodziach sprzedawanych w PL.

Edytowane przez Krzysztof Kacprzak
  • Like 1

• 0

To jest osłona kila naszej produkcji ...tu jeszcze w fazie testów. Niedługo będzie oferowana w konfiguracji do łodzi. Żeby zrobić to dobrze cały proces produkcji, testów, wdrożenia itp zajął ponad rok a i tak nie udało rozwiązać wszystkich problemów szczególnie w łodziach sprzedawanych w PL.

Co masz na myśli pisząc "w łodziach sprzedawanych w PL" ????? Brzmi intrygująco..

• 0

To jest osłona kila naszej produkcji ...tu jeszcze w fazie testów. Niedługo będzie oferowana w konfiguracji do łodzi. Żeby zrobić to dobrze cały proces produkcji, testów, wdrożenia itp zajął ponad rok a i tak nie udało rozwiązać wszystkich problemów szczególnie w łodziach sprzedawanych w PL.

Jaki jest koszt takiego zabezpieczenia Panie Krzysztofie?

• 0

RF 420, trzy lata temu przykleiłem  Keel Guard ze Stanów, bardzo dobry produkt. Klejony na taśmę 3M, w zestawie. Pływam na wodach gdzie jest kamieniste dno i brzegi, częste dobijanie do wysp. To co widać na tej gumie po kontakcie z kamieniami, to pewnie kilka razy już bym musiał szpachlować dziury. Wcześniej niestety tylko szpachlowanie, teraz jest  :good: Jest jeden warunek, ta guma na przyczepie nie moze opierać się na rolkach!!!!!!

post-64515-0-08586800-1707853502_thumb.jpg

post-64515-0-84651700-1707853512_thumb.jpg

post-64515-0-02602200-1707853527_thumb.jpg

post-64515-0-16507400-1707853540_thumb.jpg

post-64515-0-76136500-1707854088_thumb.jpg

Edytowane przez Slawek Dlugosz
  • Like 3

• 0

Mam kilkanaście lat doświadczenia w programowaniu stron i oglądaniu głupot w internecie.  :D

Mam podobny staż do Kolegi, z wyjątkiem tej części dotyczącej programowania. :D

Dziękuję za pomoc w uzyskaniu dostępu do strony RF.

Sławek Sobolewski.  Podoba mi się takie podejście.

Jak babcię kocham, to się nie godzi. :)

Firma z sukcesami i z ambicjami, takich rzeczy się tak nie załatwia. Ja rozumiem, że "na stronce się nie pływa" i rozumiem też, że zamówień to macie "jak Penderecki do 2028 roku", świeć Panie nad jego duszą. Nie wiem komu i za ile powierzacie obsługę strony i rozwiązywanie takich problemów, ale jeśli Kolega Sławek od ręki diagnozuje błąd, a potem - dla Was i dla nas - po koleżeńsku wrzuca na YT jak to (łatwo!) naprawić, no to jest to kompromitujące dla tych osób, które tygodniami "nie mogę rozwiązać problemu"... :rolleyes:  Wiem, że firma się od takiego drobnego incydentu nie zawali, no ale.

Pozdrawiam serdecznie Panowie i przepraszam za OT

Grzesiek

• 0

Pytanie , które nasunęło się na Rybomanii , o którym w ogóle nie myślałem wcześniej . Pacjent/klient to Riverfox 420 . Echosondy montowane po prawej stronie na przeznaczonym do tego celu miejscu . Silnik dziobowy Terrova w najnowszej odsłonie , bo echa Humminbird . Temat to pociągnięcie kabla ethernet do echa prawą burtą i zasilania do sensora i-link (tego białego dżinksa/kompasu ) gdzieś w pobliżu rufy . Dowiedziałem się , że temat nie jest łatwy , bo między płaszczami znajdują się grodzie i prawdopodobnie sam tego nie ogarnę ( znaczy nie ja oczywiście , tylko kumpel złota rączka ) . Teraz czy jechać daleko do speców/twórców łódeczki , czy samemu jakoś to ogarniać ( jak ???) ? Czy puszczać rzeczone kabelki wierzchem , czy jednak pchać się między płaszcze ? Jak u Was to wygląda ? Czy ktoś majstrował w ten sposób na etapie poprodukcyjnym i po odbiorze łódki od producenta ?

• 0

Co prawda nie 420stka a Lake Fox 320... przepuszczałem koledze przewody pomiędzy bakistą dziobową a bakistą boczną po lewej burcie i nie było większego problemu... drut z automatu spawalniczego...I dało się..

W swojej obecnej 400 przewody na prawej burcie przepuszczone na etapie produkcji

Edytowane przez Karol Krause

• 0

Oki , na etapie produkcji to wszystko gra . Ja mam łódkę , która wymaga ingerencji teraz , bo pierwszy właściciel nie miał takiej potrzeby . Ponoć między bakistą dziobową a podstawką na echo są w przestrzeni pomiędzy płaszczami dodatkowe grodzie , które mocno utrudniają operację przepuszczenia kabla .

• 0

Oki , na etapie produkcji to wszystko gra . Ja mam łódkę , która wymaga ingerencji teraz , bo pierwszy właściciel nie miał takiej potrzeby . Ponoć między bakistą dziobową a podstawką na echo są w przestrzeni pomiędzy płaszczami dodatkowe grodzie , które mocno utrudniają operację przepuszczenia kabla .

Sorry, źle zrozumiałem. posypuję głowę popiołem :)

Zobacz od postu 1248, może to coś pomoże

https://jerkbait.pl/topic/10856-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-river-fox-opinie/page-63

• Like 1