Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Miałem F420, jednopłaszczowa - bardzo dobra łódka. Używałem z silnikiem honda 20KM i to jest minimum dla tej łódki do sprawnego przemieszczania się, moje prędkości w ślizgu to ok. 30km/h. Po mądrym rozmieszczeniu ładunku tj. więcej na przód i do przedniej bakisty i przy silniku 25-30KM poszłaby 40km/h. Mocny i gruby laminat. Polecam

post-56024-0-99763900-1750879801_thumb.jpg

Edytowane przez SYMBIOZA

• 0

Panowie, ja z prośbą. Czy ktoś posiadający RF420 na oryginalnej przyczepie mógłby mi zmierzyć całkowitą długość przyczepy? Planuje jechać zamówić ale chce się upewnić czy na 100% wejdzie mi do garażu a mam do producenta troche kilometrów

• 0

I zawsze można trochę obciąć dyszel. Gorzej się cofa i woduje, ale czasem te parę cm to różnica garaż/chmurka.

Bo długość to przyczepa, ale też położenie słupka, silnik, są różne, można cofać z silnikiem na podporze albo dawać w pion. Zadzwoń do nich to Ci powiedzą w jakiej konfiguracji ile jest cm. A ile masz tego garażu?

• 0

lub spytać czy robią łamany dyszel o ile konstrukcja przyczepy na to pozwala i wtedy wymiar po złożenie masz od silnika do dziobnicy. Przyczepa nie może być hamowana i koło podporowe umieszczone na ramie a nie dyszlu. na zdjęciu przyczepa z Radomia (https://www.suskiprzyczepy.pl/)

• 0

Jak sam zrobisz to koło może być na łamanym dyszlu. Tylko dyszel musi się składać na bok i być na zawiasie usztywniony.  Tak zamierzałem zrobić u siebie.. Ale się udało na styk. Tylko muszę karimatę nakleić na ścianę bo czasem śrubą przyrysuję.

Jak brakuje 10-20cm można stawiać silnik na pion. Jak brakuje więcej albo mniej wykuć w ścianie dziurę na śrubę. Nie żartuję. Na ścianie 24cm można śmiało wykuć 14cm. Miałem tak kiedyś wykute na podnóżki od motocykla żeby wszedł i motocykl i samochód.

• 0

Witam, szukam kogoś kto ma w okolicy Trójmiasta lub Ostródy, Iławy łódkę Riverfox 420. Chcę kupić taki sprzęt lecz wcześniej chciałbym się przepłynąć. Będę wdzięczny jeśli ktos by mnie zabrał ze sobą. Oczywiście się odwdzięczę :)