Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy silnik Yamaha 2T 9.9 rozblokowany poradzi sobie z RF 405 (2 załogantów powiedzmy po ok 90kg+ szpej spiningowy, aku 120, elektryk na pawęży, wyciagarka elektr z kotwicą 9-13kg)? Proszę o opinie tych którzy pływali z takim silnikiem RF 390 lub 405.

Obstawiam ok 34km/h....bo na moim V maxie 9,9 leciał tyle. Edytowane przez Krzysztof Kacprzak

• 0

33-34 pływałem na F420, riverfox 390/405 podobnie jak ten mercury popłynie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

F420 z silnikiem 9,9KM ??? JAK Wy to robicie ? A może jest to wynik po 10 minutach rozpędzania się i z nurtem rzeki ? Miałem 20KM suzuki (nowa '18) z semperem 440XT i klamotami sam (waga łączna420-430kg) max speed 37kmph, w dwie osoby (+100kg) 33kmph, ale po 1-1,5km rozpędzania.

Pytam całkiem na serio bez sarkazmu.

Mariusz

Edytowane przez MarMilo
  • Like 1

• 0

F420 z silnikiem 9,9KM ??? JAK Wy to robicie ? A może jest to wynik po 10 minutach rozpędzania się i z nurtem rzeki ? Miałem 20KM suzuki (nowa '18) z semperem 440XT i klamotami sam (waga łączna420-430kg) max speed 37kmph, w dwie osoby (+100kg) 33kmph, ale po 1-1,5km rozpędzania.

Mariusz

Z tego co czytam to chodzi o silniki podkręcone z 9,9 na 15 Hp.

• 0

Mariusz

RiverFox i Semper mają inną nautykę i nie powinniśmy ich porównywać. Na RF420 na 25KM z 2 osobami, gratami holuję narciarza z prędkością 34km/h

• 0

Musisz wiedzieć co ci się przyda na łodzi. Wejdź na stronę foxa i zobacz sobie w zakładce konfiguracji. A to czy fotel brać to w sumi4 zależy od Ciebie czy ktoś będzie z tobą pływał. Ale jeżeli nie myślę się to zawsze takie siedzenie można zdemontować.

• 0

wiem co jest mi potrzebne,nie przewidywałem drugiego fotela ze względu na niedemontowalną podstawę , dlatego pytam praktyków , jak z ilością miejsca?

najlepiej podjedź i sprawdź na miejscu różne konfiguracje.

Drugi fotel ma swoje plusy i minusy ale miejsca jest wystarczająco dużo. Podstawa zostaje ale sam fotel z "nogą" możesz zdemontować i masz pełno miejsca.