Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

szok ze ta 390 tak zasuwa na. 20 koniach

Dlaczego szok, dobra łódź z dobrym silnikiem to i zasuwa :). Miałem Solara 430 z tą 20 ( co prawda długa kolumna ) i zasuwał w pojedynkę 43km/h na standardowej śrubie, do tego jeszcze silnik odcinał obroty bo się przekręcał. Pewnie trochę "lepsza" śruba i by szybciej płynął; ale powyżej 40km/h przestawało być przyjemnie i bezpiecznie - minimalny ruch rumpla to łódka zaczynała myszkować.

Edytowane przez wilk325
  • Like 1

• 0

Niezłe szybkości osiągasz. Ja na swojej RF 430  z Hondą 20 kM z pełnym obciążeniem (+2 osoby) ledwo podnoszę się w ślizg. Może za dużo tych klamotów?

Szkoda że z rybą słabo u nas na tej Odrze. Przez tą płytką wodę to trudno złowić sumy w trollingu, łatwiej z ręki.Komfortowo się pływa, ale to z mniejszych jednostek udaje się coś strollingować.

Jeśli pływasz do Bytomia Odrz. to jest szansa że w sezonie się spotkamy. Moja jest szara z pomarańczowym pasem.

• Like 1

• 0

Do @Michał81

Do czego konkretnie zmierza twoja wypowiedz? Zauwazylem, ze dosc czesto mozna zauwazyc z twojej strony jakies wieloznaczne wypowiedzi, ktore niewiele wnosza do merytoryki. A nie moge sie oprzec wrazeniu, ze sluza zlosliwemu szkodzeniu ludzi z forum,,,,bo poczatek tych dzialan datuje sie od czasu wyrzucenia z Jerkbaita producenta łodzi, ktory probowal tu mieszac...

Gumo

• Like 5

• 0

Do @Michał81

Do czego konkretnie zmierza twoja wypowiedz? Zauwazylem, ze dosc czesto mozna zauwazyc z twojej strony jakies wieloznaczne wypowiedzi, ktore niewiele wnosza do merytoryki. A nie moge sie oprzec wrazeniu, ze sluza zlosliwemu szkodzeniu ludzi z forum,,,,bo poczatek tych dzialan datuje sie od czasu wyrzucenia z Jerkbaita producenta łodzi, ktory probowal tu mieszac...

Gumo

Kogo konkretnie masz na mysli?

• 0

A cos sie z oczami stalo? Stoi napisane kogo.

Co ma ta namoknieta piana do tematu łodzi River Fox? Ja tu widze wyrazna insynuacje...

Gumo

No chyba tak, bo nie widzę o jakim producencie piszesz.

Natomiast czy mi się wydaje czy ja tu widzę

https://youtu.be/ywdZLCUK-ZU?t=75

no właśnie więc o jaką insynuację mnie posądzasz?

Wystarczy też poczytać w Internecie o pianach, każda namoknie tylko zależy w jakim czasie.

I taka jest też moja opinia, ale widzę, że tematy drażliwe dla tej marki są tu zakazane. Może warto zamieścić taki punkt w regulaminie. Bo tak cały czas ktoś ma pretensje za to, że ktoś ma inne zdanie

• Like 1

• 0

Sluchaj, ja tu z toba nie zamierzam dyskutowac i tracic czasu na slowne przepychanki oraz na studiowanie forum w celu wyodrebnienia wszystkich twoich elementow tworczosci. Napisze prosto, zebys dobrze to dojrzal: MASZ JUZ 2 PKTY OSTRZEZEN - jezeli bedziesz ze mna dyskutowal, offtopowal, obrazal innych dyskutantow albo przekroczysz jakis inny punkt regulaminu to sie rozstaniemy.

To ma byc miejsce na racjonalna wymiane informacji, miejsce ktore kojarzy sie z hobby. Ja, podobnie jak i inni uzytkownicy, mamy juz dosyc robienia tu porzadku po wejsciu, zamiast rozmawiania o lodkach. Dlatego zarty sie wlasnie skonczyly...

Gumo

• Like 7

• 0

Przepraszam zainteresowanych wymiana informacji w tym watku za jego tymczasowe zamkniecie.

Z uwagi na publiczne uzycie przez uzytkownika @Michał81 slow ogolnie uznanych za obrazliwe zostana podjete w stosunku do niego odpowiednie kroki. Zamkniecie watku ulatwi udowodnienie sprawy...

Gumo

• Like 1

• 0

Ach Panowie zazdroszczę takiej łódeczki.Taki River Fox 390 to moje marzenie,na razie poza moim zasięgiem finansowym ale może kiedyś to marzenie się spełni.Dla wszystkich serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego.

Dasz radę tylko popytać trzeba i używkę kupisz :-) pozdrowionka

• 0

A to jest na wodzie stojącej ...ale to raczej jest więcej niż 13,5

raczej tak ;)

testów na top speed nie robiłem, ważę 100+ więc i tak byłyby nierzetelne :) zresztą przy mojej masie i pustej łódce "kaczkuje". musiałbym założyć przedłużkę rumpla. aku i silnik na dziobie trochę ważą i ów efekt nie występuje, w sumie ja 100+ i z 40-50 kilo na dziobie, 43 km/h na stojącej, obroty w zasadzie optymalne ale nie idzie na odcięciu z tego co pamiętam. 

wsiądzie kumpel ze szpejem, kolejne 100+, i robimy 37, ale wówczas stwierdzam, że odpływ z bakisty kotwicznej zrobiłeś za nisko :) trza korkować większym twisterem :)

• 0

na zagrodowej dużo miejsca jest tylko spad dość ostry i raczej samochód na 4 polecam ( Wersalu nie ma ale dasz radę ) :D :D

zjazd i wyjazd to nie problem :) bardziej mnie interesi to, gdzie auto zostawię jak już odpłynę :) z tym była tam bieda z tego co pamiętam, a to chyba slip strażacki i nie do końca wiem czy można tam zostawić auto.