Marcel75 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Witam mam pytanie do koleg?łw fachowc?łw w sprawie mocy kija.Posiadam wędkę solidnej amerykańskiej firmy wyrzut do28g moc linki ok 9kilo.U?źywam do niej plecionki wytrzymałość rzeczywista ok 5kg .Przykładowo trafi mi się sum lub du?źy sandacz i będę miał odjazd w kierunku uwad?łw mogę złapać za szpule i trzymać na chama no ,bo kij ma przyciesz wytrzymałość 9kg a plecionka 5kg to pierwsza powinna pęknąć plecionka -Napisałem tu sytuacje ekstremalną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 raczej nieMasz spore przecią?źenia, r?ł?źne katy, sytuacje gdzie jesteś w nerwach - mo?źe skończyć się złamaniem kija, nie peknięciem plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Pytanie brzmi, czy mo?źesz tak zrobić, tak?Teoretycznie mo?źesz, ale ?źebyś się nie zdziwił, bo niekt?łre firmy są solidne tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak będziesz trzymał kij szczyt?łwką w d?łł, to mo?źesz . Ale mo?źe lepiej potrzymaj chwilę słownik ortograficzny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 zale?źy to te?ź czy plecionka rzeczywiście ma taką wytrzymałość bo jeśli jest mocniejsza to mo?źe ju?ź być za p?łzno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 kocmyrz. pilnuj siebie chłopcze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 a mo?źe lepiej zastosować kołowrotek z hamulcem walki zawsze mo?źna szybko zwiększyć siłę wyciągania pleciony przez rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jak zostało wy?źej wspomniane, wszystko zale?źy od tego jak posługujesz się kijem w danej sytuacji podczas holu, na co pozwalasz rybie a na co nie, w jaki spos?łb u?źywasz hamulca, czy te?ź jak masz ustawioną wędkę - pod jakim kątem. Ja na jednoskłada (amerykańca) wyholowałem (z przyłowu) suma na wiśle na ok. 24 kg - kij o mocy pisanej do 17lb. W niekt?łrych momentach czekałem tylko a?ź strzeli, jednak nie. Więc zale?źy to i od ciebie i od kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi