Skocz do zawartości

Łowienie Pstragów

tyski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , zaczynam przygodę z pstrągowa-niem i mam parę pytanek :D Czy to mojej plecionki (Sufix 832 Advanced Neon Lime 0,08mm) dowiązać z fluocarbonu przypon gdzies 1m czy nie trzeba ? Oglądam dużo na ten temat i jakby to powiedzieć "rzeka" otwarta ;/ i może to głupie pytanie , ale czy można łowić na czeburaszke :) i jakie kolorki i przynęty byście polecili :) 

Ps. Jak pomyliłem dział bardzo przepraszam i proszę w razie czegoś o przeniesienie :) 

Witam , zaczynam przygodę z pstrągowa-niem i mam parę pytanek :D Czy to mojej plecionki (Sufix 832 Advanced Neon Lime 0,08mm) dowiązać z fluocarbonu przypon gdzies 1m czy nie trzeba ? Oglądam dużo na ten temat i jakby to powiedzieć "rzeka" otwarta ;/ i może to głupie pytanie , ale czy można łowić na czeburaszke :) i jakie kolorki i przynęty byście polecili :)

Ps. Jak pomyliłem dział bardzo przepraszam i proszę w razie czegoś o przeniesienie :)

Przypon wskazany.

Kolory przynęt to zależy od wody i nasłonecznienia.

Im bardziej przejrzysta i prześwietlona to radze bardziej naturalne - stonowane.

Im ciemniejszy odcinek od drzew, albo woda mniej przejrzysta, tym bardziej widoczne wabiki.

Jak zaczynasz przygodę to nie szukaj przynęt magicznych a skup się na rzece, miejscach i analizie stanowisk. To wskaże przynętę właściwą do łowienia...

Powodzenia

• Like 3