tyski Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam , zaczynam przygodę z pstrągowa-niem i mam parę pytanek Czy to mojej plecionki (Sufix 832 Advanced Neon Lime 0,08mm) dowiązać z fluocarbonu przypon gdzies 1m czy nie trzeba ? Oglądam dużo na ten temat i jakby to powiedzieć "rzeka" otwarta ;/ i może to głupie pytanie , ale czy można łowić na czeburaszke i jakie kolorki i przynęty byście polecili Ps. Jak pomyliłem dział bardzo przepraszam i proszę w razie czegoś o przeniesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam , zaczynam przygodę z pstrągowa-niem i mam parę pytanek Czy to mojej plecionki (Sufix 832 Advanced Neon Lime 0,08mm) dowiązać z fluocarbonu przypon gdzies 1m czy nie trzeba ? Oglądam dużo na ten temat i jakby to powiedzieć "rzeka" otwarta ;/ i może to głupie pytanie , ale czy można łowić na czeburaszke i jakie kolorki i przynęty byście polecili Ps. Jak pomyliłem dział bardzo przepraszam i proszę w razie czegoś o przeniesienie Przypon wskazany.Kolory przynęt to zależy od wody i nasłonecznienia.Im bardziej przejrzysta i prześwietlona to radze bardziej naturalne - stonowane.Im ciemniejszy odcinek od drzew, albo woda mniej przejrzysta, tym bardziej widoczne wabiki.Jak zaczynasz przygodę to nie szukaj przynęt magicznych a skup się na rzece, miejscach i analizie stanowisk. To wskaże przynętę właściwą do łowienia... Powodzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Uzupełniająco polecam lekturę tego wątku :http://jerkbait.pl/topic/106477-współczesne-pstrągowe-techniki-prowadzenia-przynęty/page-4#entry2365256 Dokładne czytanie może oznaczać parę lat własnych prób i błędów do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 W linku poniżej masz sporo, a i temat podany przez @Guzu po prostu też trzeba przeczytać. jerkbait.pl-pstrag-co-gdzie-jak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyski Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Dziękuje ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi