RobertGizycki Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Brakuje mi cię?źkiej wędki na rzekę (max kopyto 4 + 35g - sandacze..). Chciałbym by obsłu?źyła mi p?łźnojesienną Odrę oraz pomorskie trocie. Na trocie będę jechał mo?źe z trzy razy w roku. Upatrzyłem sobie wędkę LES90HF2 i będę wdzięczny jeśli jakiś u?źytkownik powie ze trzy słowa na jej temat. Czy jest jakaś tańsza alternatywa do takich zastosowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Tańsza alternatywa zawsze się znajdzie, ale tej klasy kija cię?źko zastąpić. Według mnie są to fenomenalne wędki. Osobiście HF2 nie łowiłem, miałem przyjemność łowienia MHF2 i MF2. Życzę ka?źdemu spinningiście w Polsce, ?źeby połowił takimi kijami. Oczywiście opr?łcz samych plus?łw mają jeden mały minusik, przydało by się, ?źeby były uzbrojone troszkę większe przelotki, szczeg?łlnie na wyprawy trociowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Osobiście łowię na du?źej rzece LES90MHF2. Dobre, szybkie, mocne kije tylko ich wykonanie nieadekwatne do ceny. Słaby lakier na omotkach mi pękł przy rozkładaniu wędki, bardzo kiepski lakier na blanku; łatwo się zarysowuje i wyciera szczeg?łlnie na złączach bardzo zwracam na to uwagę jednak w tej wędce nie potrafiłem ustrzec się przed rysami na złączach; trzeba uwa?źać na najdrobniejsze pyłki, słabej jakości korek na rękojeści - du?źa ilość szpachli, nieestetycznie wykończony, byle jaki, miękki pokrowiec w ?źaden spos?łb nie chroniący wędki. No i ta gwarancja jak ju?ź coś się stanie <_< to i tak bulisz kasę za ubezpieczenia przesyłki, koszty wysyłki itd. Tańszą alternatywą mo?źe być np. HM 69 Seatrout 2,7 m 14-42 g. Zajebiście mocny i czuły kij. Osobiście katuję go 3 lata i poza nieznacznymi pęknięciami lakieru na dw?łch przelotkach po holu w tym sezonie kilku sum?łw 20-30 kg to nic się z nim nie dzieje. Wyzbrojenie jak w St.C. tj. przelotki i uchwyt Fuji, znakomitej jakości korek, bardzo trwałe pokrycie blanku - zero rysek na złączach, usztywniony pokrowiec do tego aluminiowa tuba a wszystko praktycznie za p?łł ceny St.C. No, niestety na tej wędce nie ma napisu made in USA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam 19listopada 2011r kolega pisał o opinie u?źytkownik?łw,?źe chce kupić ST.CROIX Elite .A 9stycznia 2012r wystawia opinie jag by łowił wędko co najmniej 2sezony ,zachwalając HM -jakoś mi się nie chce wje?źyć sumy po 30kg i tylko na dw?łch przelotkach nieznaczne ryski na lakierze .Hm bardzo dobre wędki ,tylko ?źeby szczyt?łwki nie pękały . Miałem HM69 2.90 do28g przez 6 miesięcy łowienia 1 pękła szczyt?łwka i raz się rozwarstwiła.ST.C mogę się zgodzić ?źe nie wszystkie kije są piękniej wykonane ,ale awaryjność praktycznie zerowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Kolego Wojowniku znad Bugu nie rozmawiamy tu o hm-ie do 28 tylko do 42 gram a to baaaardzo du?źa r?ł?źnica nie tylko w blanku ale w samym wyzbrojeniu. Je?źeli dziwią Cię 30 kilogramowe sumy oraz fakt, ?źe mo?źna wystawić opinię wędce po miesiącu u?źytkowania to albo masz niewiele wsp?łlnego z wędkarstwem spinningowym w dosłownym słowa tego znaczeniu albo musisz jeszcze wiele godzin spędzić nad wodą ?źeby to zrozumieć Pozdrawiam i ?źyczę owocnego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nie będę sto bo dyskutował ,kto więcej godzin spędził na wodą chcesz łap sobie HM a d lamnie to mo?źesz łapać sobie i leszczy n?łwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 od leszczyn?łwki zaczęła się moja przygoda z wędkarstwem. Ech, łza się w oku kręci. To były lata 80-te; a jakie były ryby...Bamb?łsÓwka zakupiona w sklepie GS-owskim była szczytem marzeń ka?źdego młodego chłopaka a Wiadomości Wędkarskie spod lady w kiosku przychodzące z 1,5 miesięcznym op?łźnieniem czytało się jak biblię od deski do deski Houk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Dzięki za rady. Nie no spoko chłopaki. Nie ma co się denerwować. Pytam o tego kija, ale tak naprawdę to się zastanawiam nad samym blankiem, z kt?łrego ta wędka jest zrobiona. Sam bym sobie wędkę zło?źył tak więc to, ?źe pęka lakier albo ?źe korek słaby to by było ju?ź po mojej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi