bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam wszystkich. Mam mały problem ze swoją Hondzią. Otóż nie działa sprzęgło odśrodkowe. Śruba po odpaleniu od razu kręci. Na powietrzu silnik pali od 1 kopa i chodzi. W wodzie jak zapali to od razu gaśnie . Mam wrażenie ze opór wody gasi silnik. Na filmikach yt widać ze silniki te maja wolny bieg. Jak to naprawić - może ktoś zna kogoś. DziękiBartek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Z tego co wiem nie wszystkie mają wolny bieg.Mój nie miał i od razu się kręcił...Może trzeba mu tylko obroty zwiększyć? Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) mam w użytku bf 2,3 i on od razu po odpaleniu kręci śrubą. Spróbuj podkręcić obroty tak jak Adam napisał. A jak go odpalisz na powietrzu to możesz gaz dodawać? Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Tak moge dodawać gazu bo powietrzem chłodzony jak kosiarka[emoji16]Chodzi i o to żeby na wolnych obrotach nie kręcił śrubą. Wtedy by w wodzie nie gasł - chyba. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) nie o to mi chodziło, wiem że jest powietrzem chodzony silnik, ale nie spodzina. chodzi mi o to czy jak odpalisz to czy wchodzi normalnie na obroty i czy silnik normalnie pracuje.W tym silniku co ja mam to śruba cały czas kreci bo ja nie mam sprzęgła, może Ty też nie masz tego sprzęgła a przyczyna leży gdzieś indziej, chociaż nowsze modele miały już sprzęgło. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Chodzi mi o to żeby tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Może rzeczywiście nie ma tego sprzęgła a ja przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) podaj model jaki masz tego silnika i z którego roku. albo poszukaj swój model w necie i zobacz czy masz to sprzęgło Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 silnik z 2007 rmodel sprawdzę w domu wg mnie powinny mieć - wg instrukcji mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 też mam z 2007r. bf 2,3d i nie posiada sprzęgła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) I nie wiem nicNa drugiej tabliczce tylko nr seryjny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Też mam takie oznaczenie i nie mam sprzęgła. Nie jestem pewny ale chyba oznaczenia dk2 oraz dh posiadają sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lord Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Musisz zobaczyć czy masz takie cudo w silniku. http://www.boats.net/parts/search/Honda/Outboard%20Engine/2007%20and%20Later/BF2.3DK2%20SCHA/CLUTCH/parts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 oliweX Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja mam 2006r I mam sprzeglo, lecz przy odpalaniu musze dac delikatnie gazu zaby nie zgasl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bayrt Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Witam wszystkich. Piszę gdyż niemal rozwiązałem swój problem. Otóż moja hondzia nie ma sprzęgła odśrodkowego, a można ustalić to po typie silnika na podstawia nr seryjnego.Można to sprawdzić na stronie:https://en.impex-jp.com/catalogs/outboard/honda/2-3.htmlW moim przypadku początek nr to BAWJ-10... Natomiast oznaczenie symboli znajduje się w instrukcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bayrt
Witam wszystkich.
Mam mały problem ze swoją Hondzią. Otóż nie działa sprzęgło odśrodkowe. Śruba po odpaleniu od razu kręci.
Na powietrzu silnik pali od 1 kopa i chodzi. W wodzie jak zapali to od razu gaśnie . Mam wrażenie ze opór wody gasi silnik.
Na filmikach yt widać ze silniki te maja wolny bieg. Jak to naprawić - może ktoś zna kogoś.
Dzięki
Bartek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi