golsyl1980 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Podobnie ,jak na powyższym zdjęciu jeszcze w zeszłym tygodniu wyglądała większość jezior w okolicach Stockholmu .W sobotę rano było jeszcze -5 stopni ,dopiero w tym tygodniu nie ma nocnych przymrozków i puszczają już pawie całkowicie jeziora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Na wysokości Sztokholmu praktycznie wszystkie większe jeziora bez przepływu jeszcze pozamarzane.W tamtym roku na początku kwietnia lodu już nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Czołem Panowie.W tym roku bede robil juz trzeci wypad do Szwecji,ale chce ogarnąć go troche nietypowo ponieważ chce co dwa dni zmieniać miejsce.Wyjazd namok 10 dniPytanie zatem brzmi, czy macie do polecenia jakieś zadbane domki w fajnych cenach i oczywiście z godną do polecenia szczupaczą wodą ☺ Bede wdzieczny za info! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Czołem Panowie.W tym roku bede robil juz trzeci wypad do Szwecji,ale chce ogarnąć go troche nietypowo ponieważ chce co dwa dni zmieniać miejsce.Wyjazd namok 10 dniPytanie zatem brzmi, czy macie do polecenia jakieś zadbane domki w fajnych cenach i oczywiście z godną do poleceniaszczupaczą wodą ☺Bede wdzieczny za info! Czesc, ja by sie powaznie zastanowil czy to ma w ogole sens... Oczywiscie Twoja decyzja i byc moze bedzie to ciekawa alternatywa dla stacjonarnego lownienia, ale ja bym sie osobiscie na to nie pisal.Po pierwsze sporo czasu Ci umknie na pakowanie dojazd itd, co dwa dni zmiana to dosc czesto jednak. A po drugie czasami potrzeba troche czasu na miejscu na "rozgryzienie" terenu i zachowan ryb w danym momencie, dwa dni to moze byc malo, takie moje zdanie. jesli juz to bym podzielil ten czas na pol i po 5 dni w mijednym miejscu, wtedy mialo by moim zdaniem wiecej sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochocim Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wyjazd ma charakter troszkę biznesowy także chodzi mi glownie o fajna bazę noclegowa i kontakty,no i oczywiście o info o rybachTakże jak ktoś cos to bede mega wdzięczny bo to forum to skarbnica wiedzyPozdro Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 I jak tam sytuacja na froncie, sa nowe doniesienia odnosnie szczupakow? Ma ktos jakies informacje z pierwszej reki?Ostatnie kilka dni to wzrost temperatury na poludniu Szwecji wiec ciekaw jestem jak to wyglada z tarlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Tu podsumowanie roku 2017 ze strony eventuru, ciekawa byla wlasnie wiosna (a wlasciwie "nieciekawa"), bardzo kaprysna i slabe wyniki w maju... http://www.wyprawynaryby.pl/blog-podsumowanie-roku-2017-w-szwecji.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caerbanog Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Może ma ktoś info z Boren ?Z tego co wiem pierwsza ekipa już jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) ... Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez piekar_81 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Hej,Szukamy 1 os. na wyjazd do Szwecji na jez. Boren w dniach 06-14 czerwiec. Jedziemy busem z przewodnikiem. Wyjazd z W-awy 05.06 o północy lub zgarniamy po drodze w kierunku Gdyni i dzienny prom 06 czerwca. Koszt w super cenie 1890 zł (prom, kwatera i łodzie). Szczegóły na pw lub tel. 793333294. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caerbanog Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Z info od Marka z Boren24 pierwsza ekipa: około 150 szt szczupaków, w tym 3 metrówki (122cm, 106cm i 102cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Hej,Szukamy 1 os. na wyjazd do Szwecji na jez. Boren w dniach 06-14 czerwiec. Jedziemy busem z przewodnikiem. Wyjazd z W-awy 05.06 o północy lub zgarniamy po drodze w kierunku Gdyni i dzienny prom 06 czerwca. Koszt w super cenie 1890 zł (prom, kwatera i łodzie). Szczegóły na pw lub tel. 793333294.Do 10 czerwca na wodzie jesteśmy my, także do zobaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Z info od Marka z Boren24 pierwsza ekipa: około 150 szt szczupaków, w tym 3 metrówki (122cm, 106cm i 102cm).To chyba niezly wynik...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caerbanog Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 To chyba niezly wynik...? Jak na tak wczesną porę to moim zdaniem super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 To chyba niezly wynik...? Jak na tak wczesną porę to moim zdaniem super. Z info od Marka z Boren24 pierwsza ekipa: około 150 szt szczupaków, w tym 3 metrówki (122cm, 106cm i 102cm).Zależy jak liczna była grupa i czy wszyscy połapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Wyglada na to, ze na poludniu Szwecji troche cieplejszy kwiecien niz normalnie, to dobry znak jesli chodzi o maj, zobaczymy, czy ryby to tez potwierdza... Zadnych przymrozkow jak w zeszlym roku na szczescie nie bylo i juz sie nie zapowiadaja... Edytowane 6 Maja 2018 przez piekar_81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johannes Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 witam, wlasnie wrocilem z Boren. Pogoda fatalna :-), najgorsza z mozliwych. Roslinnosc dopiero ruszyla. Dlatego wyniki nie najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 witam, wlasnie wrocilem z Boren. Pogoda fatalna :-), najgorsza z mozliwych. Roslinnosc dopiero ruszyla. Dlatego wyniki nie najlepsze.Trafiliście w tarło?U mnie tarło szczupaka właśnie się zaczęło, a patrząc na różnicę temperatur wody (5,5 do 10C) pomiędzy wewnętrznym i zewnętrzny archipelagiem potrwa dobre 2-3 tygodnie. Koniec maja/początek czerwca powinien być optymalny na dobre brania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Marcin, czyli 03-10.06.2018 powinien być optymalny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 witam, wlasnie wrocilem z Boren. Pogoda fatalna :-), najgorsza z mozliwych. Roslinnosc dopiero ruszyla. Dlatego wyniki nie najlepsze.Cześć. Jaka była temperatura wody,i średnie temperatury w nocy? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Marcin, czyli 03-10.06.2018 powinien być optymalny? Myślę, że tak.Po bardzo dobrych 2 tygodniach w drugiej połowie kwietnia, kiedy ryby jeszcze chciały się najeść przed tarłem przyszedł okres słabych brań, który trwa. W sobotę wyskoczyłem na 3-4 godzinny rekonesans (była piękna słoneczna pogoda) i tuż przed zachodem słońca, w tej samym czasie w kilku oczkach wśród gęstej trzciny ryby zaczeły się trzeć.Z kolei wczoraj popłynąłem na trocie i na południowym archipelagu woda jest jeszcze bardzo zimna więc tam tarło może zacznie się za tydzień a może nawet za dwa. W kwietniu koledzy z fińskiego forum o szczupakach wrzucili ponad 100 fotek szczupaków 1m+. Teraz trafiają się większe samce i od czasu do czasu samiczka +/- 80-90 cm. Edytowane 7 Maja 2018 przez MarCinFin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johannes Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Cześć.Jaka była temperatura wody,i średnie temperatury w nocy? czesc, 29.04 woda miala 7.9-8.1, 5.05. temp wody w zatokach dochodzila do 9.2 st. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johannes Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Trafiliście w tarło?U mnie tarło szczupaka właśnie się zaczęło, a patrząc na różnicę temperatur wody (5,5 do 10C) pomiędzy wewnętrznym i zewnętrzny archipelagiem potrwa dobre 2-3 tygodnie. Koniec maja/początek czerwca powinien być optymalny na dobre brania ryb.czesc, trafilismy w tarlo, kiedy robilo sie jakas fote z wieksza rybka to doslownie "sikala" ikra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Cześć, od paru lat zdaje się termin weekendu majowego to raczej w Szwecji kkiepsko z pogodą i wynikamiTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar666 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Jest krotka relacja Eventuru z Crazy Fishermenz majowego wypadu, okolice Karlskrony... http://www.wyprawynaryby.pl/aktualnosci-majowe-testy-z-crazy-fishermen.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi