Krzysiu Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) To może się udać Tylko ,jak bierzesz kołowrotki na pokład ,to nie mogą mieć linek na szpulach .Rzeczywiście sprawdzali ,wyjmowałem kołowrotek z pudła .Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ? Edytowane 21 Września 2018 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ?https://www.esky.pl/porady-dla-podroznych/loty/bagaz/co-mozna-zabrac-do-samolotu- na w/w liście nie ma kołowrotków z linkami (a są np. dozwolone struny do instrumentów) - to można założyć że linka (plecionka, żyłka) też powinna być dozwolona,- co do uzbrojonych przynęt, główek jigowych itp. - raczej da się podciągnąć pod igły, drobne narzędzia z ostrzami , i mogą ścigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ? Obsługa lotniska na bramce rtg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ?nie zamierzam się przekonywać czy się uda czy nie...kilka razy już prowadziłem dyskusje na lotnisku i nie chcę więcej,kwestia szczęścia i ludzi na jakich trafisz temat przewożenia sprzętu w samolocie jest w innym wątku, proszę tam kontynuować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Panowie pytanie od nowicjusza .... Szkier Świętej Anny 2 połowa października ... Warto jak myślicie ? Ogólnie szukam wszelakich informacji bo mam zaległy urlop i nie mam jak sensownie go wykorzystać a nie chcę siedzieć gdzieś w górach potem bez sensu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Panowie pytanie od nowicjusza .... Szkier Świętej Anny 2 połowa października ... Warto jak myślicie ? Ogólnie szukam wszelakich informacji bo mam zaległy urlop i nie mam jak sensownie go wykorzystać a nie chcę siedzieć gdzieś w górach potem bez sensu ....A nie lepiej koło Karlskrony? bliżej i jakby szczupaków więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 W oczy mi się rzucił termin u przewodnicywedkarscy ... i tak o ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 patrząc wyłącznie na doniesienia z ostatnich lat co do boren i własne doświadczenia że św. Anny, jechałbym na boren - oferta terminowo prawie identyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Kolego zależy co chcesz lowic jak okonie i sandacze to sw. Anna jak szczupaki to pewnie lepiej Boren.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Boren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jesteśmy na Boren i jest bardzo słabo ale mimo wszystko Boren jeśli chcesz zapolować na rybki 100-110+ . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Aura przeszkadza , czy ryby nieaktywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Aura przeszkadza , czy ryby nieaktywne?z tego co wiem jedno i drugie niestety, wieje jak @#$%^& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Aura przeszkadza , czy ryby nieaktywne?Aura czyli wiatr w porywach 40-70 km/h. Na głębokim pusto. Masa zielska co o tej porze roku nie jest normalne. Na razie na czterech pojedyńcze ryby . 92 i 99 największe wyjechały.Zero odprowadzeń i bez brań. Loteria ale nie poddajemy się bo jutro i pojutrze wiatr osłabnie do 20-30 km/h. Edytowane 26 Września 2018 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Aura czyli wiatr w porywach 40-70 km/h. Na głębokim pusto. Masa zielska co o tej porze roku nie jest normalne. Na razie na czterech pojedyńcze ryby . 92 i 99 największe wyjechały.Zero odprowadzeń i bez brań. Loteria ale nie poddajemy się bo jutro i pojutrze wiatr osłabnie do 20-30 km/h.20-30 km/h to dalej niezła jazda, grzywacze gwarantowane, szczególnie że woda będzie dalej rozbujana.A jaka temperatura powietrza i wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Powietrze w dzień 10-15 stopni. Woda 10-12 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeżyna Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Powietrze w dzień 10-15 stopni. Woda 10-12 stopni.no to warunki pod tym względem naprawdę dobre, pozostaje mi życzyć aby wiatr się osłabił do akceptowalnego poziomu jeszcze w czasie pobytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Panowie pytanie od nowicjusza .... Szkier Świętej Anny 2 połowa października ... Warto jak myślicie ? Ogólnie szukam wszelakich informacji bo mam zaległy urlop i nie mam jak sensownie go wykorzystać a nie chcę siedzieć gdzieś w górach potem bez sensu ....Dobre miejsce,dobry termin.Byłem tam 2x.raz właśnie 2 połowa października i szczupak na szczupaku.We wrześniu znacznie gorzej.W październiku do 30 ryb dziennie.Najwiekszy 96cm.Są miejscówki gdzie były ryby rzut po rzucie.My łowiliśmy płytko,głównie jerki.Może głębiej,wolniej by brały większe.Grzybów było tyle,że aż ciężko było w to uwierzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 W październiku zeszłego roku dominował szczupak. Na "jeziorze" największy 102. Okoń słabo nawet na stokach górek.W tym roku w połowie września wyjazd pod znakiem okonia (do 41cm)...wszędzie i właściwie na wszystko. Szczupak słabo. Tylko kilka sztuk. Największy 93cm (nie mój) Woda była jeszcze bardzo ciepła 14-16C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 20-30 km/h to dalej niezła jazda, grzywacze gwarantowane, szczególnie że woda będzie dalej rozbujana.A jaka temperatura powietrza i wody????? Chyba ci się z metrami na sekundę pomieszało.20-30 km/h to nie jest silny wiatr. PozdrawiamDaniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Na Boren przy wietrze 30 km/h nie da się pływać i wędkować z ręki... fale na maksa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 20-30 km/h to takie 4B, niewiem jak w przypadku "korby", ale przy łowieniu na muchę to już kończy zabawę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 ????Chyba ci się z metrami na sekundę pomieszało.20-30 km/h to nie jest silny wiatr. PozdrawiamDaniel 20km/h to 5-6m/s, skutecznie utrudnia łowienie na otwartych, wielkich zbiornikach. Większość przewodników w NL deklaruje, że wartością graniczną jest dla nich 7m/s, powyżej kończą zabawę, a to jest właśnie 30km/h (8,3m/s). A przeważnie mają łodzie min. 5x2 i silniki min. 50hp. Osobiście nie wyobrażam sobie nawet umiarkowanie komfortowego łowienia przy 8m/s na otwartym zbiorniku. Ok. 10-11m/s robi się rzeźnia, nawet płynąć ciężko, a co dopiero stać, czy dryfować. W tym roku widziałem jak wygląda 14m/s na dużej wodzie. 20-30m/s nawet sobie nie wyobrażam, 30 to już prawie huragan. Ale ja wymagający jestem, lubię co najwyżej morkę i chmurki, tak ze 2-3m/s a najbardziej lubię 1-2m/s - w sam raz do dryfu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Kolego zależy co chcesz lowic jak okonie i sandacze to sw. Anna jak szczupaki to pewnie lepiej Boren....Czyli co na Annie wiecej sandacza niz szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi