Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

To może się udać :D Tylko ,jak bierzesz kołowrotki na pokład ,to nie mogą mieć linek na szpulach .Rzeczywiście sprawdzali ,wyjmowałem kołowrotek z pudła .

Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ? Edytowane przez Krzysiu

Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ?

https://www.esky.pl/porady-dla-podroznych/loty/bagaz/co-mozna-zabrac-do-samolotu

-  na w/w liście nie ma kołowrotków z linkami (a są np. dozwolone struny do instrumentów) - to można założyć że linka (plecionka, żyłka) też powinna być dozwolona,

- co do uzbrojonych przynęt, główek jigowych itp. - raczej da się podciągnąć pod igły, drobne narzędzia z ostrzami , i mogą ścigać.

Panowie nie ma żadnych przepisów zabraniających zabierać ze sobą kołowrotków z linkami ani uzbrojonych przynęt wszystko mozna przewozić w bagażu kabinowymi bez żadnych problemów kto wam takich głupot nagadał ?

Obsługa lotniska na bramce rtg  :ph34r:

nie zamierzam się przekonywać czy się uda czy nie...

kilka razy już prowadziłem dyskusje na lotnisku i nie chcę więcej,

kwestia szczęścia i ludzi na jakich trafisz

temat przewożenia sprzętu w samolocie jest w innym wątku, proszę tam kontynuować

• Like 2

Panowie  pytanie od nowicjusza .... Szkier Świętej Anny 2 połowa października ... Warto jak myślicie ? Ogólnie szukam wszelakich informacji bo mam zaległy urlop i nie mam jak sensownie go wykorzystać a nie chcę siedzieć gdzieś w górach potem bez sensu ....

Panowie  pytanie od nowicjusza .... Szkier Świętej Anny 2 połowa października ... Warto jak myślicie ? Ogólnie szukam wszelakich informacji bo mam zaległy urlop i nie mam jak sensownie go wykorzystać a nie chcę siedzieć gdzieś w górach potem bez sensu ....

A nie lepiej koło Karlskrony? bliżej i jakby szczupaków więcej...

Aura przeszkadza , czy ryby nieaktywne?

Aura czyli wiatr w porywach 40-70 km/h. Na głębokim pusto. Masa zielska co o tej porze roku nie jest normalne.

Na razie na czterech pojedyńcze ryby . 92 i 99 największe wyjechały.

Zero odprowadzeń i bez brań. Loteria ale nie poddajemy się bo jutro i pojutrze wiatr osłabnie do 20-30 km/h.

Edytowane przez godski
  • Like 1

Aura czyli wiatr w porywach 40-70 km/h. Na głębokim pusto. Masa zielska co o tej porze roku nie jest normalne.

Na razie na czterech pojedyńcze ryby . 92 i 99 największe wyjechały.

Zero odprowadzeń i bez brań. Loteria ale nie poddajemy się bo jutro i pojutrze wiatr osłabnie do 20-30 km/h.

20-30 km/h to dalej niezła jazda, grzywacze gwarantowane, szczególnie że woda będzie dalej rozbujana.

A jaka temperatura powietrza i wody?

Dobre miejsce,dobry termin.Byłem tam 2x.raz właśnie 2 połowa października i szczupak na szczupaku.We wrześniu znacznie gorzej.W październiku do 30 ryb dziennie.Najwiekszy 96cm.Są miejscówki gdzie były ryby rzut po rzucie.My łowiliśmy płytko,głównie jerki.Może głębiej,wolniej by brały większe.Grzybów było tyle,że aż ciężko było w to uwierzyć.

• Like 1

W październiku zeszłego roku dominował szczupak. Na "jeziorze" największy 102. Okoń słabo nawet na stokach górek.

W tym roku w połowie września wyjazd pod znakiem okonia (do 41cm)...wszędzie i właściwie na wszystko. Szczupak słabo. Tylko kilka sztuk. Największy 93cm (nie mój) Woda była jeszcze bardzo ciepła 14-16C

• Like 1

20-30 km/h to dalej niezła jazda, grzywacze gwarantowane, szczególnie że woda będzie dalej rozbujana.

A jaka temperatura powietrza i wody?

????

Chyba ci się z metrami na sekundę pomieszało.

20-30 km/h to nie jest silny wiatr.

Pozdrawiam

Daniel

• Like 1

????

Chyba ci się z metrami na sekundę pomieszało.

20-30 km/h to nie jest silny wiatr.

Pozdrawiam

Daniel

20km/h to 5-6m/s, skutecznie utrudnia łowienie na otwartych, wielkich zbiornikach. Większość przewodników w NL deklaruje, że wartością graniczną jest dla nich 7m/s, powyżej kończą zabawę, a to jest właśnie 30km/h (8,3m/s). A przeważnie mają łodzie min. 5x2 i silniki min. 50hp. Osobiście nie wyobrażam sobie nawet umiarkowanie komfortowego łowienia przy 8m/s na otwartym zbiorniku. Ok. 10-11m/s robi się rzeźnia, nawet płynąć ciężko, a co dopiero stać, czy dryfować. W tym roku widziałem jak wygląda 14m/s na dużej wodzie. 20-30m/s nawet sobie nie wyobrażam, 30 to już prawie huragan. Ale ja wymagający jestem, lubię co najwyżej morkę i chmurki, tak ze 2-3m/s :) a najbardziej lubię 1-2m/s - w sam raz do dryfu :)

• Like 2