Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

110 cm szczęścia - kopyto Relaxa wymiata

d0d2f4a8efbaf13b278cc0add3fdec60.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

..a niby śnieg miał przeszkodzić...

Gratulacje! Piękna ryba. Czyli patent z wczoraj " na grubo" cięgle działa ;)

Na jakiej głębokości było branie?

• Like 2

Mam jutro cały dzień do wykorzystania i szukam jakiejś wody pomiędzy Linkoping a Karlskroną do połowienia z brzegu.

Najczęściej łowię trochę bardziej na połnocy i te południowe rejony nie są mi dobrze znane.

Ma ktoś jakieś fajne miejsce godne polecenia do obłowienia z brzegu o tej porze roku? W sumie łódkę też mogę wziąć na cały dzień jak ktoś ma jakieś namiary.

• 2 tygodnie później...

Kolego Czechofil jestem pod wrażeniem Twojego opisu dotyczącego miejscówek na Boren. Wybieram się tam pierwszy raz na początku września 2019, podpowiedziałbyś coś na ten czas?( oczywiście przy normalnym lecie  ;) )

Oczywiście jeśli Ktoś miałby jakieś wskazówki, mile widziane ;) . Pozdraiwam

Rozumiem, ze przeczytałeś ten wątek - ktoś chyba kolega @wujek pisał ze Boren jest tarliskiem dla ryb z Vettern i to by tłumaczyło dlaczego jesienią są gorsze wyniki niż wiosna.

Początek września to jeszcze nie tak późno i zdarzało mi się fajnie połapać w tym okresie - jedyne co bym dodał do tego co już jest w tym wątku to zorganizowanie sobie opcji zapasowej na wypadek silnego wiatru. Dla mnie łapanie na Boren przy bardzo silnym wietrze nie jest bezpieczne i uważam ze nie warto ryzykować swojego zdrowia (no ale jestem +40)

W okolicy Boren (25 minut samochodem) są małe osłonięte jeziora i rzeka Svartan. Na których można połapać zamiast walczyć z np. wschodnim wiatrem 10-15 m/s.

Łódkę i licencje można zorganizować za 500sek wieczorem jak już prognoza pogody pokaże co czeka następnego dnia.

Ja osobiście nie pojechałbym na Boren na tydzień bez opcji awaryjnej - to jezioro potrafi szybko nauczyć wędkarza pokory.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Bardziej kierowałbym się zdaniem kolegów z forum niż organizatorów. Organizator zapewnia łódkę z silnikiem, kwaterę i pozwolenie. Jak na Boren przez trzy dni będzie wiało organizator rozłoży ręce i powie: trudno. Niestety jest to jezioro, które daje popalić w wietrzne dni. Ale potrafi się odwdzięczyć w dobrych warunkach pogodowych. Coś za coś. I najważniejsze na Boren, to co pisał @Czechofil, zero brawury i pokora.

• Like 1