Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to widzę inaczej mimo wszystko.

Forum ma pewien ład i porządek. Ty pytasz o rzeczy o których już było pisane wielokotnie.

Darek Ci już napisał, że jako nowy użytkownik pownieneś poświęcić czas na przeczytanie paru wątków.

Znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje.

A zima nie jest wytłumaczeniem dla lenistwa....

• Like 2

No tak teraz wiem czemu nigdy nie lubiłem forum bo są ludzie normalni z którymi można porozmawiać którzy doradza w różnych kwestiach oraz są ludzie inni ok skoro boli kogoś oko że coś się dzieje na forum to ok zresztą czytać tego nikt nie musi bynajmniej komentować pzdr

I są ludzie, którzy nie czytają ze zrozumieniem.

Zatem wyraźniej - TO O CO PYTASZ JUŻ JEST NAPISANE. Trzeba zadać sobie trud i poczytać.

Z pewnością na forum nie trzeba pisać wszystkiego po kilka razy. Chyba, ze ktoś ma problem ze zrozumieniem, ale myślę że napisane po raz kolejny też nie pomoże...

A pisanie byle czego, żeby tylko się działo sprawia ze forum jest śmietnikiem a nie kopalnią wiedzy.

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Dano.
  • Like 8

O szczupakach jest mnóstwo wątków i Szwecja przewija się w wielu. Jak nie chcesz się przemęczać i oczekujesz gotowych recept (typowe dla obecnego pokolenia wędkarzy) to lepiej pooglądaj sobie filmy na youtubie, jest tego mnóstwo np. Pike Fight 3 sezony. Łowią tam szczupaki w Szwecji.

• Like 1

Zawsze na forum będą treści, które nie wnoszą nic nowego i ciekawego doświadczonym i starym użytkownikom. Z punktu widzenia nowicjusza na forum , który chwali się swoim debiutem w Skandynawii rzecz może wyglądać inaczej. Dzieli się swoją radością z resztą i grzecznie prosi o radę. I chyba nic w tym złego. A to że nie doczytał? Forum to oprócz "biblioteki wędkarskiej" miejsce na rozmowę, miejsce na nawiązywanie znajomości, miejsce na to, co dla wielu jest zbędnym śmieciem. Chyba taka jego uroda, że użytkownicy muszą się poruszać slalomem wśród treści, które ich nie interesują i nie wnoszą wzbogacających ich informacji. Szkoda nerwów i nie warto trolować nowicjuszy. Szczególnie w czasie, gdy trzeba rozglądać się za choinką i przygotować do ukatrupienia wigilijnego karpia ????

• Like 8

Zawsze na forum będą treści, które nie wnoszą nic nowego i ciekawego doświadczonym i starym użytkownikom. Z punktu widzenia nowicjusza na forum , który chwali się swoim debiutem w Skandynawii rzecz może wyglądać inaczej. Dzieli się swoją radością z resztą i grzecznie prosi o radę. I chyba nic w tym złego. A to że nie doczytał? Forum to oprócz "biblioteki wędkarskiej" miejsce na rozmowę, miejsce na nawiązywanie znajomości, miejsce na to, co dla wielu jest zbędnym śmieciem. Chyba taka jego uroda, że użytkownicy muszą się poruszać slalomem wśród treści, które ich nie interesują i nie wnoszą wzbogacających ich informacji. Szkoda nerwów i nie warto trolować nowicjuszy. Szczególnie w czasie, gdy trzeba rozglądać się za choinką i przygotować do ukatrupienia wigilijnego karpia [emoji57]

Fajnie to ująłeś. Wg mnie w strzał w 10 [emoji106]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 6

Maciej W klasa wpis dzięki szczerze to już mi się odechciało cokolwiek pisać bo co nie napiszę to pocisk i już się śmiać zacząłem że ludzie analizują każe słowo i nawet literówkę potrafią wytknąć a pamiętajmy że każdy od czegoś zaczyna i każdy kiedyś był swiezakiem. Pzdr

Edytowane przez Krissfishing
  • Like 1

• 5 tygodni później...

Cześć, jestem tu nowy . Mieszkam w Norrköping. Jeżeli ktoś się wybiera w te okolice to dajcie znać, fajnie by było kogoś poznać

Cześć Darku,

Przejeżdżamy co roku przez Twoje rewiry jadąc wyżej w okolicę Orebro. Jak długo mieszkasz w Norrkoping?

• Like 1

Cześć Darku,

Przejeżdżamy co roku przez Twoje rewiry jadąc wyżej w okolicę Orebro. Jak długo mieszkasz w Norrkoping?

3 lata w maju będzie.

Wędkowanie zacząłem w listopadzie, jak narazie 8 szczupaków na moim ulubionym Ågelsjön. Na urodziny dostałem Svartzonker 40-140 i 5601JB i chciałbym połapać więcej i większe. Pracuje jako szef w restauracji przez co czasu mam mniej niż bym chciał. Do tego dochodzi kolarstwo które uprawiam

Edytowane przez Darek Koralewski
  • Like 3

Koledzy, czy ktoś z Was miał okazję w ostatnich latach łowić na szkierach na południe od Vastervik?

Mam na myśli dokładnie zatokę w okolicy miejscowości Blankaholm + wyspy chroniące zatokę od strony morza.

Jeśli tak - uprzejmie prosiłbym o kontakt  :)