Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Robert tez bym tak chcial -zaczac teraz przygode z wedkarstwem to jak odkrywac nowe lady .Oczywiscie z castem  w reku od samego poczatku  :) .Na co Cie goraco namawiam .Poza tym spokojnie -ta det lugnt .

Radanet -oczywiscie ze przyda sie jakies info-poprosze na priv -chyba ze wal smialo w tym watku ,jak uwazasz .

• Like 1

Robert idac tropem Glan dzis zaszedlem do södersportfiske po robale  :) (no co sezon na mormyche za lechem sie zaczyna).

Pomijajac fakt ze przejrzalem raz jeszcze mlynki (i kija dla kolegi) -zapytalem o te jeziorko -okazuje sie ze najwiekszym wrogiem jest wiatr -doze otwarte polacia wody i podobno nie za barzdzo jest gdzie sie schowac .Moja krypa pociagnie na fali okolo 2m ale jak dobrze dmucha to jest juz troche po kaskadersku -z nutka dreszczyka i lycha w reku zeby nie zalalo .-mysle ze nie ma sie co martwic za wczasu .Tym czasem chlopaki z SÖÖDERRRSPOORTFISKEEE.

http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=4044

Edytowane przez TERMOS
  • Like 1

Przed sekundą kupiłem bileciki na WizzAir na Skavstę i jadę na weekend 30/31 marca na jezioro Tåkern - to jest ostatni możliwy termin bo o 1/04 do 30/06 zakaz ze względu na ptaki.

W marcu 2012 dokładnie w ostatni weekend marca w ciągu 40 minut wyjąłem 3 sztuki ponad metr i ponad 8kg....

http://www.wyprawynaryby.pl/takern.html

Zobaczymy czy ryzyko się opłaci i czy woda bez lodu się utrzyma....

• Like 2

No wiecie, męczyć kobity w ciąży i to zaawansowanej. To tu się promuje ogólnie pojętą kulturę, ustępowanie miejsca w tramwaju, kupowanie parówek cielęcych bez kolejki, roczny abonament na PKP w razie porodu w pociągu...A tu dwa ancymonki w biały dzień rozprawiają, jak tu podokuczać brzemiennym niewiastom.

• Like 1

Lod jeszcze25- 30cm i czasem mrozi lekko -dzis z chlopakami wylowilismy po pachy  okoni i szczopakow -fajnie na nowej wodzie wytropic prawdziwe byczki .Ostatni lod i jego zejscie zaraz niebawem -a jak pan trafi w termin to i 6 w 40min ale czesto z jednego placka .Kwestje humanitarne polowu zebaczy przed tarlem czy w tarlo pomijam -napewno przed mozna polowic naprawde byki tak ja i po zreszta .Aby tylko zdazyc i nie przegapic ,zlowic i wyposcic .Pocieszyc sie chwila a noz jakis leszcze za kapote i miejscowka namierzona .Mielismy i tego zbuja dzis za bok  :)  a mamuski lubia te plaskie rybska wiec wiosna napewno odwiedzimy ta zatoczke.

ps.Darek kotwice ostrzysz juz przed sezonem  :) --- dostalem cynk gdzie kolo Ciebie fajne pstragale biora -moze tam by wyskoczyl ?

Oj dawno Ja pstraga na wedce nie widzial  ;) .

Lod jeszcze25- 30cm i czasem mrozi lekko -dzis z chlopakami wylowilismy po pachy  okoni i szczopakow -fajnie na nowej wodzie wytropic prawdziwe byczki .Ostatni lod i jego zejscie zaraz niebawem -a jak pan trafi w termin to i 6 w 40min ale czesto z jednego placka .Kwestje humanitarne polowu zebaczy przed tarlem czy w tarlo pomijam -napewno przed mozna polowic naprawde byki tak ja i po zreszta .Aby tylko zdazyc i nie przegapic ,zlowic i wyposcic .Pocieszyc sie chwila a noz jakis leszcze za kapote i miejscowka namierzona .Mielismy i tego zbuja dzis za bok  :)  a mamuski lubia te plaskie rybska wiec wiosna napewno odwiedzimy ta zatoczke.

ps.Darek kotwice ostrzysz juz przed sezonem  :) --- dostalem cynk gdzie kolo Ciebie fajne pstragale biora -moze tam by wyskoczyl ?

Oj dawno Ja pstraga na wedce nie widzial  ;) .

.

Gdzie te pstrągi ?

Rober Ja pstragow nie lowie wcale ale Mnie ostanio na rzeki ciagnie bo szkiery,jeziora male i doze zawsze byly ciekawe ale czasem czlowiek teskni za dzwiekiem uroczego dzwieku potoku -wody plynacej .Moze jakis zwierz sie przy okazji uczepi .

Jak siegam pamiecia to nie jestem pewien czy bylem kolo Ciebie na Motala ström i Norrköping .

Moze z 10 lat temu na trociach ale nie jestem pewien ,pewien znajomy ciagal nas gdzie popadnie za trocia do poki  nie zaczal na muche i przepadl .Ciezka woda ale z tego co pamietam gdzies przy moscie kolega  trafil  srebrniaka ale malenstwo .

Wczoraj w Motala ström Område A w Norrköping złapałem 2 szczupaki w 2 pierwszych rzutach, jeden 60-70cm a drugi 45, oba odczepione w wodzie więc mierzone na oko. Potem 4 godziny pusto. Nastawiałem się na okonia i może sandacza. Następnym razem pójdę ze szczupakowym castem 40-140g

Wczoraj w Motala ström Område A w Norrköping złapałem 2 szczupaki w 2 pierwszych rzutach, jeden 60-70cm a drugi 45, oba odczepione w wodzie więc mierzone na oko. Potem 4 godziny pusto. Nastawiałem się na okonia i może sandacza. Następnym razem pójdę ze szczupakowym castem 40-140g

Przed, czy po tarle?