Robert Dorado Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 W normalnych warunkach tarło szczupaka w Szwecji jest pod koniec kwietnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Do przodu sie zapowiada 10 dni mroz.Lod nie odposzcza to i tarlo pewnie sie przewlecze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Teraz caly tydzien na minusie ;( moze pojde na lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Ja jadę 5 kwietnia na Vanern, szukałem kamer i znalazłem ale żadna na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Ja jadę 5 kwietnia na Vanern, szukałem kamer i znalazłem ale żadna na wodęhttps://www.lookr.com/pl/lookout/1535301352-%C3%96rsholmen Cały przyszły tydzień ma być w okolicach -6 w nocy i 0 w dzień więc lód może potrzymać. Mimo 2 tyg ładnej pogody i dni po 10 stopni na plusie u mnie wciąż jest 10cm lodu, niezbyt bezpiecznego ale wciąż lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Mam jeszcze miesiąc, pierwszy predator był rozgrywany w tym terminie więc powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Jeszcze można z lodu w Stockholmie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 My do DragsoCamp (karlskrona) w połowie kwietnia śmigamy. Czy może znajdzie sie jakaś przyjazna dusza co podpowie jakieś miejscówki w tamtym rejonie na wczesnowiosenne łowienie ?(czyli płytkie, trzciny, osłonięte itp.) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Dzis rano -10 na mojej wiosce .Obecnie +1,5 a lod tak szybko nie odposzcza wbrew pozorom. gosyl1980 a kapcie na mormyche gryza czy przylow.Mi jeszcze okon w glowie ale leszcza tez ganiam na ostatnim lodzie.Mormycha oczywiscie i na grobo zanety T.Nysztala -dzien po juz sa pod przeremblem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 ☺ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Na mormychę oczywiście. Widziałem duże ryby na Deeperze, a balans nie chciały ???? ,to mormychą je kuszę. Tomek N. robi dobre zanęty i w ogóle kompletny wędkarz - znam osobiście jakieś 30 lat ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) Ja poznalem -zacny gosc .Pogody ciag dalszy-dzis padalo od rana i troche zelzalo temp w granicah 3 stopni a do przodu https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/ortsprognoser/q/Stockholm/2673730#tab=0,chart=1Zima jeszcze sie nie konczy a woda zaraz po zejsciu lodu bedzie zimna i zanim osiagnie ksiazkowe 8 stopni i zebate przystopia do tarla -mozna bedzie polowic oczywiscie zgodnie ze Szwedzkim regulaminem tam gdzie wolno to wolno zgodnie z przepisami na wyznaczonych lowiskach i ze zdrowym rozsadkiem .W tarlo zas niech ryby odpoczna i zrobia co trzeba dla przyszlych pokolen .Okonki juz sa gotowe do tarla -kiedy sie tra teorji jest wiele -niektorzy twierdza ze zaczyna sie to juz na cieplych odmarznietych kawalkach jeziora -zatoczkach i podwodnych gorkach a lod nie przeszkadza -tak mowia ale jaka jest prawda -Jedno jest pewne -te wieksze -wygladaju juz jak male karpie - Edytowane 7 Marca 2019 przez TERMOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Witam, 29 marca wybieramy się na jezioro Windomen .Do kąpletu brakuje 1 osoba.Koszt ok 1900 zł, w tym prom z kabiną zakwaterowanie,zezwolenia łódki plus 10 litrów paliwa.Łowimy sandacz ,okoń ,szczupak.Wyjazd z Poznania ,lub z Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 duzy- dla pewnosci sie zabezpieczcie -lod nie odposzcza a caly nastepny tydzien ma mrozic nawet do -9-10 .Zazwyczaj jak teraz ma okolo 30cm to jeszcze w kwietniu siedze na ostatniej tafli -Oczywiscie to indywidoalne podejscie ale z uwagi na przeciagajaca sie zime moze byc tak ze przyjedziecie jeszcze na lod .Jak bedzie mrozic jeszcze przez nastepny tydzien to lod sie wzmocni od tego czasu na odwizly potrzeba jakies -2-3 tyg na dobrym plosie -a tu z tego co widac u pogodynki do 20stego Marca mam podchodzic do zera -czasami jeszce minus -wiec przewidywalnie traficie na lod . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duży Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Mamy na miejscu kolegę ,który monitoruje sytuację,.Jakby lód nie puścił to mamy opcję przesunięcia wyjazdu o tydzień.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 To spoko- Ja tez pewnie co jakis czas skrobne co i jak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Za dwa tygodnie mam okazje jechać na Gryt, kolega ma rodzine z domkiem i łodzią z silnikiem. Pomoże ktoś wyszukać miejscówek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixon69 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Dzień dobry,Ma ktoś jakieś wieści ze szkierów w Blekinge? Wybieram się wkrótce jakoś i śledzę jak szybko tam wiosna przychodzi?! Co by wstrzelić się w dobry okres żerowania po tarle. szczupłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 http://dragsosportfishing.blogspot.com/2019/03/mid-march-update.html?m=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 na blogu są już 2 wpisy z tego roku. aktualnie chyba nieźle łowią, tarła jeszcze nie ma. z mojej korespondencji z dragso wynika, ze woda w płytkich zatokach ma aktualnie 3,5-4 stopnia. kiedy jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixon69 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 na blogu są już 2 wpisy z tego roku. aktualnie chyba nieźle łowią, tarła jeszcze nie ma. z mojej korespondencji z dragso wynika, ze woda w płytkich zatokach ma aktualnie 3,5-4 stopnia. kiedy jedziesz?plan jest by 17.05 ruszyć. Mam obawy czy aby nie za pózno, ale z dwojga złego lepiej tak niż trafić w srodek tarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Właśnie dostałem SMSa od Martina, ze ma Storsjon lodu już nie ma - zniknął w tym tygodniu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Właśnie dostałem SMSa od Martina, ze ma Storsjon lodu już nie ma - zniknął w tym tygodniu Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKtóre Storsjon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 W Kalmar - koło Edsbruk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Czyli wiosna idzie już dużymi krokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi