kemot11 Opublikowano 16 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Czy ktoś z kolegów łowił już na jeziorach powyżej Sztokholmu? Jak tam się przedstawia sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Jesteśmy mad jeziorem w prowincji Kalmar 280km od Karlskrony. Przyjechaliśmy wczoraj ok 14:00. Woda bardzo zimna 10,5-11’C. Ryby wciąż na późno jesiennych stanowiskach. Łapiemy tylko głęboko poniżej 7mRyba średnio aktywna - wczoraj odpaliły 19:00-19:15 - każdy rzut było branie. Brania sandaczy i okoni bardzo delikatne za to szczupłe wala agresywnie .Udało mi się wczoraj poprawić PB - okonek 48cm i 1,6kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meru Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Jak tam sytuacja wygląda na szkierach w Blekinge? Gryzą? Pytam bo będę od 18.05 do 25.05. Bylem we wrzesniu, bardzo duzo szczupakow w przedziale 60-90, niestety metrowka żadna nie padła za to znajomy mial kilka naprawde ladnych okoni, najwiekszy 50cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlotowlosy Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Hej, dzisiaj wróciliśmy z Asunden i okolicy.Byliśmy 2 rok z rzędu. Łowiliśmy głównie na sąsiednim jeziorku. Warunki tym razem trudne - na początku tygodnia pogoda była bardzo kapryśna, z silnym wiatrem, przelotnymi deszczami i przymrozkami w nocy. Na Asunden fala jak na morzu. Temperatura wody 11.05 - 8,5C, ryb w zatokach i trzcinowiskach (gdzie można było połowić rok temu) w ogóle nie było. Pojedyncze sztuki stały na spadach z 10 na 15m i w okolicach 20m... Dopiero po ustabilizowaniu się pogody pod koniec tygodnia, zaczęły się brania. Przede wszystkim rano, do południa i wieczorem. Zębacze głównie na górkach, spadach 5-10m. Ilościowo bez szału, kilka grubych mamusiek się uwiesiło, jednak bez metrówki. Skuteczne właściwie tylko gumy, na wszelkiej maści hardbaity miałem tylko 2 odprowadzenia. Wszystkie ryby wytarte. Wiosna w rejonie Ostergotland dopiero się zaczynała. Na koniec wyjazdu temperatura wody 10.5-11C. Edytowane 19 Maja 2019 przez zlotowlosy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 U mnie 4 szt 85-90cm, woda 13*C i zero wiatru. Östergötland 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Na wysokości Oslo/Sztokholm woda na początku tygodnia miała 10 stopni, przez 3 dni podskoczyła do 12. W zatokach nawet do 15. Trzcina nadal sucha, Ryby mało aktywne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Hunter Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Witam.W pierwszym tygodniu czerwca wybieram się do GRYT.Wyprawa jest tylko 3 dniowa ty bardziej będą wdzięczny o garść informacji o tym łowisku.Jakieś dobre miejscówki o tej porze roku?Przynęty typu "must have" ?Czy jest szansa na śledzie? Jeśli tak to gdzie ich szukać? Będę wdzięczny za każda informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Jedziemy na poczatku czerwca 300 km nad sztokholm. Średnio sie to zapowiada pogodowa. Oby rybki były wytarte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 U nas szczupłe i okonie wytarte a sandałki przed tarłem i słabo gryzą ale warto było jechać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Koledzy, którzy byliście w Blekinge. Są tam jakieś widoki na zabawę ze śledziami, w ramach odpoczynku od szczupaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Cześć, dziś i jutro promocja w Stena Line na prom do końca roku. No jednak jak sprawdziłem to trudna ta promocja i nie do końca roku Edytowane 23 Maja 2019 przez kostom63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Jedziemy na poczatku czerwca 300 km nad sztokholm. Średnio sie to zapowiada pogodowa. Oby rybki były wytarte.Wracam z tych okolic właśnie, większe jeziora strasznie martwe jeszcze, z brzegu bez szans. Mniejsze płytsze już lepiej ale ochłodzenie przyszło teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) U nas szczupłe i okonie wytarte a sandałki przed tarłem i słabo gryzą ale warto było jechać Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkGdzie? Bo piękne te obrazki Edytowane 23 Maja 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Gdzie? Bo piękne te obrazki Założę się, że jezioro Stor coś tam koło Edsbruk, bo my w czerwcu też tam jedziemy połowić takie ryby, jak nie większe Edytowane 23 Maja 2019 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) No właśnie wygląda mi na Storsjon i dlatego dopytuję. Byłem tam kiedyś i mam dobre wspomnienia Edytowane 23 Maja 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Koledzy, którzy byliście w Blekinge. Są tam jakieś widoki na zabawę ze śledziami, w ramach odpoczynku od szczupaków?W tej chwili w Blekinge śledziowe żniwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Gdzie? Bo piękne te obrazki Tak to Storsjon Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 23 Maja 2019 przez Czechofil 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Yes, Yes, Yes ... mile wspominam biały dom bazy w tej zatoce. Zdjęcie Twojego sandacza przy pierwszej wyspie? Od tej miejscówki zawsze zaczynaliśmy dzionek, ale darzyła okoniami i szczupakami ...było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Kiedyś poczytałem o sandaczach ze Storsjon i faktycznie udało mi się je złowić, nawet z brzegu. Po jakimś czasie okazało się że czytałem o Storsjon koło Ostersund a ja swoje złowiłem na innym Storsjon koło (Sandviken, Gavle) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Kiedyś poczytałem o sandaczach ze Storsjon i faktycznie udało mi się je złowić, nawet z brzegu. Po jakimś czasie okazało się że czytałem o Storsjon koło Ostersund a ja swoje złowiłem na innym Storsjon koło (Sandviken, Gavle) Storsjonów w SE jak jabków antonówków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) Boren...szału nie ma. Ryba wogóle nie aktywna, pogoda w kratkę, trochę dmucha i pada. Nie są to brania a raczej cmoknięcia. Edytowane 24 Maja 2019 przez pio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot11 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Straszna cisza w wątku. Pogoda chyba robi swoje i pewnie nie ma zbyt wielu okazji to pochwalenia się swoimi okazami. Nasz wyjazd zbliża się wielkimi krokami i można mieć tylko nadzieję, że w najbliższych dniach wiosna zawita na dobre w SE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) Z bloga Dragso Fishing Camp wynika, że w Blekinge zaczyna się coś ruszać. Edytowane 26 Maja 2019 przez croock 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Pogoda w kratkę .Było kilka dni upałów ,teraz znów zmienna . W głębszych jeziorach ryby stoją jeszcze głębiej ,w płytkich niechętnie "szczypią" - to chyba właściwe słowo . Jedyne porządne branie wczoraj i rybka 88cm . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 W Turawie taka rybka trafia się raz na kilka lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi