Alaryk Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) Zdaje się będzie nas kilku. Też ruszamy 19 30. PołamaniaTomek Może nawet więcej, bo my też Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 I ja, ale po raz pierwszy o 18 a nie 19.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Z tego co widzę kilkoro z wędkarskiej braci jest gdzieś w se. Dajcie znać jak sukcesy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ja nie narzekam, za każdym razem minimum 10 okoni bo teraz głównie na nie się nastawiam ale jak wrzuciłem w trzciny 18cm Berkleya Pulse Shad to wyjąłem całego pociętego więc szczupak też aktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Super jak jest satysfakcja to najważniejsze ???? a możesz zdradzić jakie to jezioro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Nedre Glottern, malutkie jezioro koło Norrköping 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ja za tydzień będę nie daleko jezioro Sommen i już mnie nosi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ekipa która raportowała z Gryt, jak ostatecznie zakończyliście pobyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Dzisiaj robiłem za przewodnika dla kolegi który nigdy nie łowił ryb. Jego celem był szczupak. Dostał ode mnie wędkę 10-30g, kołowrotek z plecionką 0.17 i duże przynęty typu węgorz od Savage Gear z dozbrojką. W moim ulubionym szczupakowym miejscu siadła mu taka ładna ryba. Wędka prawie połamana bo chłopak zdenerwowany i nie za bardzo mnie słuchał ale Shimano BeastMaster to mocny kij więc dał radę. Hol trwał z minutę i podebrałem rybę do siatki. Szczupak nabity jak cholera, miał sporą i mocno wyczuwalną rybę w żołądku. Kolega zadowolony. Ja skupiłem się na okoniach ale dziś tak sobie, 15szt jak z kserokopiarki, 33-36cm i dość chude. Jako przyłów miałem 3 szczupaki 50-70cm. Przetestowałem nowy kij, Westin W3 Finesse T&C 7-21g, fajna sprawa na okonia i może sandacza. Dzień uważam za udany, kolega zadowolony a ja przetestowałem nowy sprzęt. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Hunter Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Ekipa która raportowała z Gryt, jak ostatecznie zakończyliście pobyt?Baaaardzo słabo. Ryby brały tylko w jedno popołudnie - 6 szczupaczków (52 - 59 cm), 1 sandacz (68 cm) i 1 okoń (30 cm)Najgorsze było to że większość czasu spędziliśmy bez jakiegokolwiek brania.Dodatkowo widzieliśmy przez 4 dni 2 wędkarzy !!! To niestety daje do myślenia .......Raczej szybko tam nie wrócimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Pytanie czy pogoda, czy Gryt stracił na atrakcyjności. Jeszcze kilka lat temu Eventur mocno promował to miejsce. Teraz wycofali się z tej promocji, trochę chyba cichaczem. Ciekawe czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Baaaardzo słabo. Ryby brały tylko w jedno popołudnie - 6 szczupaczków (52 - 59 cm), 1 sandacz (68 cm) i 1 okoń (30 cm)Najgorsze było to że większość czasu spędziliśmy bez jakiegokolwiek brania.Dodatkowo widzieliśmy przez 4 dni 2 wędkarzy !!! To niestety daje do myślenia .......Raczej szybko tam nie wrócimy.Straszna lipa - współczuję bardzo. Człowiek cały rok czeka, a później taki zonk. Niestety to nie dzieje się bez przyczyny, już chyba wszystko zostało na ten temat powiedziane / napisane. Szwecją wciąż jest mega rybna i ryby obecnie żrą, ale trzeba szukać łowisk których nie ma w ofertach wędkarskich.Lepiej zadać sobie trochę trudu(wiem że nie zawsze jest na to czas), poszukać, poszperać, pogrzebać w różnych srejsbukach szwedzkich itp, odezwać się do jakieś Szweda i wtedy jechać. Łowiska z katalogów świetność mają za sobą... Pozdrawiam,malcz Edytowane 19 Czerwca 2019 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) I jak się znajdzie to trzymać jezyk za zębami i się nie chwalić. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 To samo mi powiedzieli o Gryt w sklepie wędkarskim, ze lipa od dwóch lat i lepiej omijać i wybrać się nad się nad jeziora bo są znacznie mniej oblegane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 19 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Też tak myślę że lepiej publicznie się nie chwalić o sukcesach , niedawno dostałem relacje z jednego szwedzkiego jeziora między innymi o tym jaką sieczkę robili nasi rodacy aż wstyd ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Przeciez miało byc jakieś porozumienie władz Szwdzkich i lokalnych właścicieli o zakazie całkowitym zabierania szczupaków .Maciej Rogowiecki o tym informował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Na tym jeziorze co się wybieram jutro nie ma limitów ilościowych tylko wymiar i to tez skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Przeciez miało byc jakieś porozumienie władz Szwdzkich i lokalnych właścicieli o zakazie całkowitym zabierania szczupaków .Maciej Rogowiecki o tym informował .To na najbliższych nam szkierach jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 20 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 I ciekawe ile Polaków albo Arabów/Syryjczyków itd posłucha i nie weźmie ryby. To co wyżej wymienieni robią nad woda to się nie mieści w głowie. Raz widziałem u siebie nad kanałem z 5 chłopów i cała siata ryb, szczupaki, okonie, jakiś bialoryb. Na zdjęciach widać beretowane metrówki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 To na najbliższych nam szkierach jest. Zero informacji nad wodą na ten temat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 http://www.wyprawynaryby.pl/ronneby.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 http://www.wyprawynaryby.pl/ronneby.html I co myślisz, że te setki ludzi z całej Europy jeżdżące w ten rejon najpierw wchodzą na stronę Eventuru ? Potrzebna są tablice informacyjne nad wodą , nad każdym slipem i na brzegach w widocznych miejscach . Póki co nad wodą zero informacji w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 I co myślisz, że te setki ludzi z całej Europy jeżdżące w ten rejon najpierw wchodzą na stronę Eventuru ? Potrzebna są tablice informacyjne nad wodą , nad każdym slipem i na brzegach w widocznych miejscach . Póki co nad wodą zero informacji w tym temacie Idąc tym tokiem rozumowania to i u nas nad wodami powinny być tablice dla ludzi z Europy. Gdy się gdzieś wybieram na ryby to sprawdzam najpierw jakie obowiązują na danej wodzie regulacje, a potem wyciągam wędkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Wszystko się zgadza mogą być tablice, neony, transparenty, regulaminy i co kto zapragnie ale mentalności ludzkiej się nie zmieni chyba że taki jeden z drugim dostanie porządną grzywnę tylko tym sposobem można takich rzeźników nauczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 W zeszłym roku w maju byłem na Fiolen. Z jednej strony dwóch z nas pobiło życiówki, z drugiej średnia 3 ryby dziennie na głowę i to takie 65-75cm to nie aż taka rewelacja. Czytając wpisy z wynikami w kajecie człowiek miał wrażenie, że przez 10 lat z łowiska marzeń równia pochyła do przeciętnego i to w naszych, polskich standardach, trawnik w zasadzie nawożony szczupaczą łuską a niektórzy nawet nie kryją się z tym, że mimo zakazów szczupaki biorą i wywożą filety. Dlatego gdzieś za rok chciałbym jechać z kumplami znów do Szwecji, ale tym razem nie z biurem a na własną rękę. Ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi