Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Grześ, dowiedziałem się, iż jedziesz z Hubertem. Dacie radę, a propos, jak tam Twój casting?

Casting ma sie dobrze. Dokupiłem trochę lepszy, niż ten jak go nazwałeś "chrust" :P. Zarzuty i hole są super. Wyczuwam doskonale prace "przynęty". Tego co nie wyczuwam to mogę obejrzeć na ekranie srajfona. Hol - naprawdę bezproblemowy. Czuję, że mógłbym holować coś większego.

P.S. Na caście holuję Deepera, bo ryby jeszcze nie widział :P

• Like 2

Czołem,

na początku czerwca lecę na Svalemala na południe, mają nowe łodzie a teren nie jest najgorszy.

Jeździłem pare lat z rzędu na Blekinge do Gunnara i tam było całkiem całkiem, chociaż najmilej wspominam jego domki nad Senoren - ładniejsze wody niż obecne w okolicy jego bazy.

Planuje drugą wyprawę na pierwszą połowę września - organizuje sam, promy + domki itd.

Co polecacie?

Myślałem o Gamleby - z tego co słyszałem pustki i piękne ryby, a może szkiery Św Anny?

Macie jakieś fajne miejscówki - chata nad samą wodą, dobre łodzie (min 15hp) ?

Dragso, svalemala, blekinge przećwiczone od a do z. 

Zaczynam myśleć o jeziorach, ale nie mam większego doświadczenia - Boren? 

pozdrowienia

jak jedziesz na Svalamele to możesz nie brać wędek nie będą ci potrzebne .gdzie do Gunnara jeździłeś ?

aż taka bieda?

Do Gunnara jeździłem na Senoren - przy moście i byłem na jego nowej miejscówce na Blekinge i tutaj połowiliśmy ładnie.

Natomiast z łezką w oku wspominam Senoren właśnie, Święty spokój, piękne krajobrazy, co wyjazd to metrówki, kiedyś w 20min 2 metrówy z jednego miejsca.

Nie mam łodzi więc jestem uwiązany do ofert a tych tam praktycznie nie ma z łodziami chyba, że coś kojarzycie? (dragso ciut dalej ale nie interesuje mnie specjalnie)

az

aż taka bieda?

Do Gunnara jeździłem na Senoren - przy moście i byłem na jego nowej miejscówce na Blekinge i tutaj połowiliśmy ładnie.

Natomiast z łezką w oku wspominam Senoren właśnie, Święty spokój, piękne krajobrazy, co wyjazd to metrówki, kiedyś w 20min 2 metrówy z jednego miejsca.

Nie mam łodzi więc jestem uwiązany do ofert a tych tam praktycznie nie ma z łodziami chyba, że coś kojarzycie? (dragso ciut dalej ale nie interesuje mnie specjalnie)

kolego na 4 osoby 4 dni 4 ryby z lodzi .jeździliśmy na jordo na most łowić z brzegu bo tam to dramat był ,sam jeżdżę w okolice jordo pod namiot od dwóch lat

• 3 tygodnie później...

Sytuacja jest tak dynamiczna, że wszelkie spekulacje na temat tego co będzie za miesiąc, to wróżenie z fusów. I nie piszę tu o panikowaniu, czy prężeniu muskułów przez wyjeżdzających wędkarzy. Wystarczy taki drobiazg, jak urzędowe wprowadzenie kwarantanny przez Szwedów i temat pozamiatany. Mam bilet do Karlskrony na 22 kwietnia i szanse powodzenia wyjazdu oceniam na mniej niż 50%.

• Like 1