Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja jest tak dynamiczna, że wszelkie spekulacje na temat tego co będzie za miesiąc, to wróżenie z fusów. I nie piszę tu o panikowaniu, czy prężeniu muskułów przez wyjeżdzających wędkarzy. Wystarczy taki drobiazg, jak urzędowe wprowadzenie kwarantanny przez Szwedów i temat pozamiatany. Mam bilet do Karlskrony na 22 kwietnia i szanse powodzenia wyjazdu oceniam na mniej niż 50%.

Dla własnego bezpieczeństwa pożegnaj się z pieniędzmi i przestań o tym myśleć.

A jeśli własne bezpieczeństwo Ci nie miłe to hmmm...

pomyśl o innych :-)

Ps. Ja oceniam tego wirusa na 2-3 miesięczna przerwę z normalnym funckjonowaniem, rozmawiałem ze znajomymi o zamknięciu granic zanim to było modne [emoji1362]

• Like 2

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo związanie z przebywaniem poza domem, to newralgicznym miejscem jest jedynie prom. Może jedynie, a może aż. I tu rzecz w tym jakiego wyboru dokonam. Raczej realistycznie oceniam jednak sytuację, jeśli chodzi o wprowadzane przepisy i obostrzenia i tu moje notowania co do szans na powodzenie wyjazdu spadły dziś z 50% do 25%. Przypuszczam, że za miesiąc Szwedzi mogą mieć zamkniętą granicę.

• 2 tygodnie później...

..."Dlaczego samobójców ? Pytanie czy granice będą otwarte i kwarantanna zniesiona. Jeśli tak to ja nie wiedzę problemu"...

To samo mówił ślepy koń przed startem w Wielkiej Pardubickiej ...nie widzę problemu :rolleyes: ;) :D

Jedną przeszkodę widzę prom [emoji3], ale to drobny płotek. Co to za przeszkoda dla takich koni jak my [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez koval75
  • Like 1

Ja się jeszcze łudzę, że uda się połowić wiosną (choć szanse maleją...).

Tyle, że my się wybieramy do Blekinge, bez wcześniejszej rezerwacji. Jeśli kwarantanna zostałaby zniesiona, granice otwarte i będą wiarygodne informacje, że można przez Niemcy bezpiecznie przejechać bez opuszczania auta, wtedy jakimś cudem może mieć to sens :)

• Like 1

Ja się jeszcze łudzę, że uda się połowić wiosną (choć szanse maleją...).

Tyle, że my się wybieramy do Blekinge, bez wcześniejszej rezerwacji. Jeśli kwarantanna zostałaby zniesiona, granice otwarte i będą wiarygodne informacje, że można przez Niemcy bezpiecznie przejechać bez opuszczania auta, wtedy jakimś cudem może mieć to sens :)

Pewne zmiany okresów i obszarów ochronnych w Blekinge. Może Ciebie to zainteresuje?

https://www.havochvatten.se/artikel?artikel=398095&referrer=100.7531531a170f78322823d85a_rssItem&fbclid=IwAR1uVkkHdmgvvCM0Q0z-umG1TFIW148CQoauC_pDFtpjFuwPra91cYcbOHk

• Like 1

Stena pływa, więc raczej będzie trudno o zwrot za bilet. Wyjazd to lekkie nieporozumienie, bo wszak to urlop, a nie nerwówka na granicy, użeranie się z kwarantanną i niemożność wyskoczenia na ewentualne zakupy. Przy podejściu Szwedów do problemu, ten kraj wydaje się wylęgarnią choroby. I tak pewnie w ciągu miesiąca zamkną granice, bo angielsko-szwedzki eksperyment nie wypalił. Jesień również staje się wątpliwa. 2020 rokiem bolenia.

• Like 1