Kasjan Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć! Czy ktoś może powiedzieć coś o łowisku/łowiskach przy tej bazie wędkarskiej? Rozmawiałem z właścicielami na Rybomanii i wydali sie bardzo w porzadku tylko teraz kwestia jak łowisko. http://www.virsbofishing.pl Oczywiscie pomijamy w temacie wirusa. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez Kasjan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Nam dzisiaj wysłali mejla, że odwołują nasz pobyt - kasę zwrócą. Co ciekawe wybrany termin, dalej jest dostępny w Casamundo -] ciekawe czy przy wyborze kraju pochodzenia następuje czeking, pewnie tylko Svensony mogą zarezerwować. Pobyt od 30.05..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Cześć! Czy ktoś może powiedzieć coś o łowisku/łowiskach przy tej bazie wędkarskiej? Rozmawiałem z właścicielami na Rybomanii i wydali sie bardzo w porzadku tylko teraz kwestia jak łowisko. http://www.virsbofishing.pl Oczywiscie pomijamy w temacie wirusa. Hej . Poszukaj na FB profilu Virsbo Fishing Adventure . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Hej,mi jeszcze nie odwołali wyjazdu a jadę 23 maja ,ale co z tą kwarantanną zrobić po powrocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Hej,mi jeszcze nie odwołali wyjazdu a jadę 23 maja ,ale co z tą kwarantanną zrobić po powrocie?odbyć bez komponowania ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 ale ryby to ciężka praca to w sumie powinni zwolnić z kwarantanny...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Wyjedź służbowo i po klopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 ale jak służbowo? na statek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Nie wiesz kolego że służbowo wolno jechać miedzy innymi do Szwecji ...i wtedy bez kwarantanny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 .......wiem,wiem......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Nie wiesz kolego że służbowo wolno jechać miedzy innymi do Szwecji ...i wtedy bez kwarantanny ....Ciekawe jakie papiery potrzebuję? Wyjazd do Danii tuż, tuż a ja tam mam dobrego kontrahenta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Wypisz sobie zwykły druk delegacji. https://www.strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/8448,Koronawirus-zasady-kwarantanny.html Edytowane 11 Maja 2020 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 A potwierdzenie z drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Nie ma o tym mowy w rozporządzeniu.Jak będziesz miał potwierdzenie z lokalnej firmy to też dobrze, ale musisz mieć to przetłumaczone na polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Delegacja pomaga na zamknięte granice przy wyjeździe ale kwarantanna na powrocie zostaje - czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Nie, przeczytaj link ze strony straży granicznej lub całe rozporządzenie tam przywołane. Tam sa podane wyłączenie spod kwarantanny dla Polaków wracających do Polski. Z Polski można wyjechać dowolnie samochodem, gorzej jest z wjazdem do okolicznych krajów. Niemcy mogą Cię nie wpuścić bez istotnego powodu, a za istotny powód nie mogą byc odwiedziny lub wypoczynek. Szwedzi są normalni, bo wiedzą że covid nie jest bardzo groźną chorobą i umieją liczyć. U nas więcej ludzi umrze na skutek braku dostępu do normalnej służby zdrowia niz na covid. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Nie, przeczytaj link ze strony straży granicznej lub całe rozporządzenie tam przywołane. Tam sa podane wyłączenie spod kwarantanny dla Polaków wracających do Polski. Z Polski można wyjechać dowolnie samochodem, gorzej jest z wjazdem do okolicznych krajów. Niemcy mogą Cię nie wpuścić bez istotnego powodu, a za istotny powód nie mogą byc odwiedziny lub wypoczynek. Szwedzi są normalni, bo wiedzą że covid nie jest bardzo groźną chorobą i umieją liczyć. U nas więcej ludzi umrze na skutek braku dostępu do normalnej służby zdrowia niz na covid.Mádre slowa .Szwedzi sá normalni bo nie majá ministra zdrowia co raz mówi tak a drugim razem inaczej sam maseczki nie noszác bo jak twierdzi" on nie jest zagrozony" .Wszyscy kolo czterdziestki powinni zrobic to samo i nie nosic tego gówna .Niemcy nie zablokowali tak granic jak Polska i nie przeprowadzajá takich dokladnych kontroli i chodzá sluchy ze za kilka dni zniosá kwarantanné dla wlasnych obywateli i tych co majá stale zameldowanie .Czy to prawda sam nie wiem i sam czekam na to jak na zbawienie bo mój wyjazd tuz,tuz.Mnie tam kwarantanna wisi ale mieszkam razem z córká i wtedy obejmie nas wszystkich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 ciekawy jestem czy po powrocie z łódka ze Szwecji i 4 osoby wystarczy druk delegacji......ale co to wpisać ,cel? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Zakup łódki dla OSP. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Zakup łódki dla OSP. Fajnie będzie jak sprawdzą, czy została oficjalnie przekazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Będzie przekazana po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Mádre slowa .Szwedzi sá normalni bo nie majá ministra zdrowia co raz mówi tak a drugim razem inaczej sam maseczki nie noszác bo jak twierdzi" on nie jest zagrozony" .Wszyscy kolo czterdziestki powinni zrobic to samo i nie nosic tego gówna .Niemcy nie zablokowali tak granic jak Polska i nie przeprowadzajá takich dokladnych kontroli i chodzá sluchy ze za kilka dni zniosá kwarantanné dla wlasnych obywateli i tych co majá stale zameldowanie .Czy to prawda sam nie wiem i sam czekam na to jak na zbawienie bo mój wyjazd tuz,tuz.Mnie tam kwarantanna wisi ale mieszkam razem z córká i wtedy obejmie nas wszystkich .Szwedzi są barbarzyńcami którzy dopuścili do śmierci 3,300 osób z powodu COVID-19. Jest to jedyny kraj w Europie w którym odmawiano chorym na COVID-19 łóżek na OIOMach pomimo tego że były WOLNE łóżka. Wszystko dlatego żeby ochronić gospodarkę. Niestety, tutaj też kompletna klapa. Bank Centralny Szwecji prognozuje spadek PKB o 9% w 2020.... Dla ludzi znających historię Szwecji nie jest to zresztą żadne zaskoczenie. Szwecja była jedynym krajem oprócz Niemiec w którym stosowano eugenikę. Mieli nawet państwowy instytut ds eugeniki, działał przez dekady również po wojnie.... Działał prężnie, np. chorzy psychicznie byli przymusowo kastrowani w majestacie prawa. W Szwecji byłem na wakacjach chyba sześciokrotnie i niezliczona ilość razy służbowo. Piękny kraj, w sumie ludzie są w porządku ale niestety dekady rządów lewaków poczyniły spustoszenie w systemie wartości, zasobach empatii i zdolnosci społeczeństwa do autorefleksji. Dlatego właśnie nie wybieram się tam na wakacje w najbliższych latach. Edytowane 12 Maja 2020 przez andrew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoli Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 ..........mam inne zdanie i kocham Szwecje byłem tam pierwszy raz 1974 roku, robią bardzo dobrze a my ciemny lud łazimy jak barany w maskach i słuchamy się byle kogo ......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 O ile się nie mylę.to wyjazd służbowy nie wyklucza lowienia ryb w czasie wolnym.... nie.ma.zakazu na.terenie Szwecji wędkowania więc..... śmiało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Kazdy kto na co dzien tu mieszka i zyje zauwazy do ze do okola jest normalnie. Ba,,, smiem twierdzic ze ludzie zapomnieli o jakiej kolwiek pandemi. Przynajmniej w stolicy, sklepy pelne ludzi, ulice zapchane samochodami, ktos sie spieszy do pelnego autobusu. IMPREZY, GRILE I PELNE KNAJPY. Szczeze, czuje jak powoli dochodzimy do tego o czym trabi sie wszedzie. Juz niebawem bedziemy STANIE ZARAZENI. Biorac pod uwage ze polowa moich kolegow z pracy byla chora a dwoch mialo prawdopodobienstwo zarazenia. Zabrzmi cynicznie ale u nikogo z zalogi nie zauwazylem leku wrecz odwrotnie . Wszyscy siedzimy na lodzi wikinga i tak jak na pocztku mialem lekka panikie, kupywalem zarcie i bardzo martwilem sie o rodzine i bliskich. Tak dzis nie czuje nic co by wskazywalo na jakie kolwiek obawy mimo iz codziennie mam kontakt z dziesiatkami jak nie setkami ludzi kazdej nacji oraz koloru skory. Maski nie widzialem praktycznie ani razu a jak juz to sporadycznie.Nie wiem co wiecej powiedziec, dziwne to ale prawdziwe.Mowimy tu o ludziach w kazdym wieku bez wyjatku. Nadal utzymywane jest ze max. ludzi w jednym miejcscu to 50 osob. Goraca debata dotyczy szkol i przedszkoli gdzie rozporzadzenia nie do konca sie zgadzaj a jak wiadomo przecietna podstawowka to wiecej niz 50 uczniow.Szkoly i przedszkola od pocztku pandemi do dzis sa i byly otwarte.Specjalne czasy dotycza obiadow gdzie ilosc dzieci jest kontrolowana.W klasach dzieci siedza razem bez ograniczenie. Monopolowe - A tu panu powiem ze wposzczaja po kilka osob i sa czasem kolejki. Rybaczenie natomiast. Ryby biora az trzeszczy, rano byl lekkib przymrozek, zapowiada sie piekny tydzien nawet do 20 stopni. Polowilismy pieknie w zeszlym tyg. okoniowa bonanza nie miala konca a to dopiero Droga gorka odwiedzonaå. Brania bez przerwy i poraz kolejnych wylowilismy sie po pachy.Stada staly gleboko na 12m i glebiej, tym razem na koncu blatu ktory lekko opadal na jakies 16m. Najwiekszy rybki ponad kilowe, reszta 25-35 za kazdym rzotem. Ciezko bedzie to przebic bo bralo od rana do wieczora, Ja oczywiscie na podlodowki ale gryzlo na wszystko co wypadlo do wody. Czas poganiac za zebatym, podobno i tu sie fajnie roszylo. Trolling mi ostatnio sie sni po nocach. ???? Edytowane 12 Maja 2020 przez TERMOS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi