Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Czy ktoś może powiedzieć coś o łowisku/łowiskach przy tej bazie wędkarskiej?

Rozmawiałem z właścicielami na Rybomanii i wydali sie bardzo w porzadku tylko teraz kwestia jak łowisko.

http://www.virsbofishing.pl

Oczywiscie pomijamy w temacie wirusa.

Edytowane przez Kasjan
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Nam dzisiaj wysłali mejla, że odwołują nasz pobyt - kasę zwrócą.

Co ciekawe wybrany termin, dalej jest dostępny w Casamundo -] ciekawe czy przy wyborze kraju pochodzenia następuje czeking, pewnie tylko Svensony mogą  zarezerwować.

Pobyt od 30.05.....

Cześć! Czy ktoś może powiedzieć coś o łowisku/łowiskach przy tej bazie wędkarskiej?

Rozmawiałem z właścicielami na Rybomanii i wydali sie bardzo w porzadku tylko teraz kwestia jak łowisko.

http://www.virsbofishing.pl

Oczywiscie pomijamy w temacie wirusa.

Hej . Poszukaj na FB profilu Virsbo Fishing Adventure .

Nie, przeczytaj link ze strony straży granicznej lub całe rozporządzenie tam przywołane. Tam sa podane wyłączenie spod kwarantanny dla Polaków wracających do Polski. Z Polski można wyjechać dowolnie samochodem, gorzej jest z wjazdem do okolicznych krajów. Niemcy mogą Cię nie wpuścić bez istotnego powodu, a za istotny powód nie mogą byc odwiedziny lub wypoczynek. Szwedzi są normalni, bo wiedzą że covid nie jest bardzo groźną chorobą i umieją liczyć. U nas więcej ludzi umrze na skutek braku dostępu do normalnej służby zdrowia niz na covid.

• Like 7

Nie, przeczytaj link ze strony straży granicznej lub całe rozporządzenie tam przywołane. Tam sa podane wyłączenie spod kwarantanny dla Polaków wracających do Polski. Z Polski można wyjechać dowolnie samochodem, gorzej jest z wjazdem do okolicznych krajów. Niemcy mogą Cię nie wpuścić bez istotnego powodu, a za istotny powód nie mogą byc odwiedziny lub wypoczynek. Szwedzi są normalni, bo wiedzą że covid nie jest bardzo groźną chorobą i umieją liczyć. U nas więcej ludzi umrze na skutek braku dostępu do normalnej służby zdrowia niz na covid.

Mádre slowa .Szwedzi sá normalni bo nie majá ministra zdrowia co raz mówi tak a drugim razem inaczej sam maseczki nie noszác bo jak twierdzi" on nie jest zagrozony" .Wszyscy kolo czterdziestki powinni zrobic to samo i nie nosic tego gówna .Niemcy nie zablokowali tak granic jak Polska i nie przeprowadzajá takich dokladnych kontroli i chodzá sluchy ze za kilka dni zniosá kwarantanné dla wlasnych obywateli i tych co majá stale zameldowanie .Czy to prawda sam nie wiem i sam czekam na to jak na zbawienie bo mój wyjazd tuz,tuz.Mnie tam kwarantanna wisi ale mieszkam razem z córká i wtedy obejmie nas wszystkich .

Mádre slowa .Szwedzi sá normalni bo nie majá ministra zdrowia co raz mówi tak a drugim razem inaczej sam maseczki nie noszác bo jak twierdzi" on nie jest zagrozony" .Wszyscy kolo czterdziestki powinni zrobic to samo i nie nosic tego gówna .Niemcy nie zablokowali tak granic jak Polska i nie przeprowadzajá takich dokladnych kontroli i chodzá sluchy ze za kilka dni zniosá kwarantanné dla wlasnych obywateli i tych co majá stale zameldowanie .Czy to prawda sam nie wiem i sam czekam na to jak na zbawienie bo mój wyjazd tuz,tuz.Mnie tam kwarantanna wisi ale mieszkam razem z córká i wtedy obejmie nas wszystkich .

Szwedzi są barbarzyńcami którzy dopuścili do śmierci 3,300 osób z powodu COVID-19. Jest to jedyny kraj w Europie w którym odmawiano chorym na COVID-19 łóżek na OIOMach pomimo tego że były WOLNE łóżka. Wszystko dlatego żeby ochronić gospodarkę. Niestety, tutaj też kompletna klapa. Bank Centralny Szwecji prognozuje spadek PKB o 9% w 2020....

Dla ludzi znających historię Szwecji nie jest to zresztą żadne zaskoczenie. Szwecja była jedynym krajem oprócz Niemiec w którym stosowano eugenikę. Mieli nawet państwowy instytut ds eugeniki, działał przez dekady również po wojnie.... Działał prężnie, np. chorzy psychicznie byli przymusowo kastrowani w majestacie prawa.

W Szwecji byłem na wakacjach chyba sześciokrotnie i niezliczona ilość razy służbowo. Piękny kraj, w sumie ludzie są w porządku ale niestety dekady rządów lewaków poczyniły spustoszenie w systemie wartości, zasobach empatii i zdolnosci społeczeństwa do autorefleksji.   

Dlatego właśnie nie wybieram się tam na wakacje w najbliższych latach.

Edytowane przez andrew
  • Like 1

Kazdy kto na co dzien tu mieszka i zyje zauwazy do ze do okola jest normalnie. Ba,,, smiem twierdzic ze ludzie zapomnieli o jakiej kolwiek pandemi. Przynajmniej w stolicy, sklepy pelne ludzi, ulice zapchane samochodami, ktos sie spieszy do pelnego autobusu. IMPREZY, GRILE I PELNE KNAJPY. Szczeze, czuje jak powoli dochodzimy do tego o czym trabi sie wszedzie. Juz niebawem bedziemy STANIE ZARAZENI. Biorac pod uwage ze polowa moich kolegow z pracy byla chora a dwoch mialo prawdopodobienstwo zarazenia. Zabrzmi cynicznie ale u nikogo z zalogi nie zauwazylem leku wrecz odwrotnie . Wszyscy siedzimy na lodzi wikinga i tak jak na pocztku mialem lekka panikie, kupywalem zarcie i bardzo martwilem sie o rodzine i bliskich. Tak dzis nie czuje nic co by wskazywalo na jakie kolwiek obawy mimo iz codziennie mam kontakt z dziesiatkami jak nie setkami ludzi kazdej nacji oraz koloru skory. Maski nie widzialem praktycznie ani razu a jak juz to sporadycznie.Nie wiem co wiecej powiedziec, dziwne to ale prawdziwe.Mowimy tu o ludziach w kazdym wieku bez wyjatku. Nadal utzymywane jest ze max. ludzi w jednym miejcscu to 50 osob. Goraca debata dotyczy szkol i przedszkoli gdzie rozporzadzenia nie do konca sie zgadzaj a jak wiadomo przecietna podstawowka to wiecej niz 50 uczniow.Szkoly i przedszkola od pocztku pandemi do dzis sa i byly otwarte.

Specjalne czasy dotycza obiadow gdzie ilosc dzieci jest kontrolowana.

W klasach dzieci siedza razem bez ograniczenie.

Monopolowe - A tu panu powiem ze wposzczaja po kilka osob i sa czasem kolejki.

Rybaczenie natomiast.

Ryby biora az trzeszczy, rano byl lekkib przymrozek, zapowiada sie piekny tydzien nawet do 20 stopni. Polowilismy pieknie w zeszlym tyg. okoniowa bonanza nie miala konca a to dopiero Droga gorka odwiedzonaå. Brania bez przerwy i poraz kolejnych wylowilismy sie po pachy.

Stada staly gleboko na 12m i glebiej, tym razem na koncu blatu ktory lekko opadal na jakies 16m. Najwiekszy rybki ponad kilowe, reszta 25-35 za kazdym rzotem. Ciezko bedzie to przebic bo bralo od rana do wieczora, Ja oczywiscie na podlodowki ale gryzlo na wszystko co wypadlo do wody.

Czas poganiac za zebatym, podobno i tu sie fajnie roszylo. Trolling mi ostatnio sie sni po nocach. ????

Edytowane przez TERMOS
  • Like 4