Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Moja córka 2 lata temu miała narzeczonego Szweda, który miał domek nad małym jeziorem [1 km na 0,5 km] w środkowej Szwecji k. miasta Mora.

On zaprasza mnie do tego domku, w pełni wyposażony, jest łódka i silnik. Pytam się jakie tam są ryby... on mówi, że wszystkie, ale najwięcej jest tych... no, tych...

takich, których nikt nie je.... SZCZUPAKÓW.

Niestety, córka się z nim rozeszła i teraz jest w Kanadzie...

no dobrze,byliśmy pracowaliśmy tydzień,na promie ok troszkę pustki (kierowcy tirów),w Szwecji normalnie nikt nie nosi masek życie przebiega normalnie ,dzieci grają w piłkę itp.Ryby dalej są:)Po powrocie z promu kontrola

czy się pracowało około 2-3 sekundy ...tyle

aha,kontroli od strony szwedzkiej nie ma żadnej 

Edytowane przez Scoli

Witam - czy to oznacza że zrobili nas w jajo z tą kwarantanną? że można było jechać na rybki w maju?

Niekoniecznie .Wlasnie wrócilem ze Szwecji i wiékszosc wédkarzy z Polski ma zaswiadczenia ze pracuje za granicá i to wystarcza .Jak tego papierka niema to wszystko w rékach sprawdzajácych .Jedni majá to gdzies inni sá sluzbistami .Mieszkam w Niemczech i ja nie mialem problemu bo kwarantanny dla obywateli z Uni juz nie ma .Byla kontrola policji .Na promie byly ekipy z Polski ,niektórzy nawet z lódkami na przyczepach .A w bambuko robiá nas caly czas .

• Like 1

no dobrze,byliśmy pracowaliśmy tydzień,na promie ok troszkę pustki (kierowcy tirów),w Szwecji normalnie nikt nie nosi masek życie przebiega normalnie ,dzieci grają w piłkę itp.Ryby dalej są:)Po powrocie z promu kontrola

czy się pracowało około 2-3 sekundy ...tyle

aha,kontroli od strony szwedzkiej nie ma żadnej 

Napisz proszę co sprawdzali podczas tej kontroli. Jakieś umowy, delegacje czy co?

Mieliśmy jechać 12 czerwca w 6 chłopa.

3 odpuściło.

Zmieniłem bilet na otwarty i kupiłem w ostatni piątek 3-osobowy.

Opłacało się wyczekać :D

Znam to ,najpierw wszyscy jadá a potem przy pierwszym problemie odpuszczajá .Do mnie kolega ,który mial jechac ze mná na jesien nawet nie napisal ze rezygnuje i kompletnie przestal sié odzywac .Cóz, takie zycie .Co do promów to na trasie Rostock Trelleborg maseczki nie sá wymagane .Oblozenie jest w 50 procentach tak ze kazdy moze miec swoje miejsce i nie ma scisku .W szwecji kontrolujá tylko z poza uni pojazdy .Reszta jedzie bez problemów .Oczywiscie wyrywkowo sá kontrole.W Szwecji zycie toczy sié powoli jak zawsze i nie widac zadnej paniki .W sklepach przy kasach ludzie trzymajá odstép i zadne maski nie sá potrzebne tylko co ,niektórzy majá jednorazowe rékawiczki.Wlasnie wrócilem po tygodniowym pobycie i jak ktos potrzebuje informacji to chétnie pomogé .Tankowac proszé w kraju do pelna bo paliwo sporo drozsze .

Znam to ,najpierw wszyscy jadá a potem przy pierwszym problemie odpuszczajá .Do mnie kolega ,który mial jechac ze mná na jesien nawet nie napisal ze rezygnuje i kompletnie przestal sié odzywac .Cóz, takie zycie .Co do promów to na trasie Rostock Trelleborg maseczki nie sá wymagane .Oblozenie jest w 50 procentach tak ze kazdy moze miec swoje miejsce i nie ma scisku .W szwecji kontrolujá tylko z poza uni pojazdy .Reszta jedzie bez problemów .Oczywiscie wyrywkowo sá kontrole.W Szwecji zycie toczy sié powoli jak zawsze i nie widac zadnej paniki .W sklepach przy kasach ludzie trzymajá odstép i zadne maski nie sá potrzebne tylko co ,niektórzy majá jednorazowe rékawiczki.Wlasnie wrócilem po tygodniowym pobycie i jak ktos potrzebuje informacji to chétnie pomogé .Tankowac proszé w kraju do pelna bo paliwo sporo drozsze .

A jak ryby? Połowiliście?