Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Czy ktoś z was może miał przyjemność urzędować na Vindelalven w okolicach Sorsele? Jakieś wskazówki i przydatne rady?

Mamy wykupiony pobyt na początek sierpnia i chcemy pobuszować na Vindel za szczupłym oraz potoki i lipienie na pobliskich rzeczkach...

Pozdrowienia :) 

Trzeci dzień na Boren wyniki bardzo słabe... pogoda typowo plażowa 29-30 stopni i brak wiatru... 3 łódki na całym jeziorze, brak konkurencji.... walczymy dalej ;)

Powiedz coś więcej, słabe w Szwecji a słabe ogólnie to różne pojęcia :)

W pierwszej wersji wyjazdu mieliśmy płynąć tym promem, ale że wyjazd przesunęliśmy o tydzień w oczekiwaniu na informacje o otwarciu granic to wracaliśmy w tą niedziele.

W Polsce po zjeździe z promu zero kontroli.

Ani badania temperatury ani dmuchania w balonik...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Trzeci dzień na Boren wyniki bardzo słabe... pogoda typowo plażowa 29-30 stopni i brak wiatru... 3 łódki na całym jeziorze, brak konkurencji.... walczymy dalej ;)

Ani drapieżnik, ani jego ofiary nie lubią takiej pogody !

Chodzi o wzajemną widoczność w wodzie. 

Rok temu o tej porze byłem na Lagsbo, pogoda ta sama. po 2 dniach lampy przestawiliśmy się na łowienie w godzinach 16-06 rano. Spaliśmy w dzień.

Najwięcej się działo między 23-01 i 4-5 rano.  o 1 w nocy trafiony okoń 47cm na 15cm Dexter Shada a o 4 rano poprawka 45cm. Powodzenia. 

Hej!

Czy ktoś z was może miał przyjemność urzędować na Vindelalven w okolicach Sorsele? Jakieś wskazówki i przydatne rady?

Mamy wykupiony pobyt na początek sierpnia i chcemy pobuszować na Vindel za szczupłym oraz potoki i lipienie na pobliskich rzeczkach...

Pozdrowienia :)

Mogę pomóc, byłem tam w 2018 roku. Kontakt PW.

My startujemy jutro nad Ocke - ahoj przygodo

Ockesjön to piękne jezioro, ale koledzy łowili głównie na wielkim Storsjön i Kallsjön.

Tam właśnie trafili na duże sandacze.

Gmina Östersund to wyjątkowo ładny region Szwecji, ale spory kawałek od promowisk wszelakich.

• Like 1

nam w ostaniom tygodniu w taka pogodę żarły, dużo ich nie było ale 8 metrówek na łódź to dobry wynik na tydzień, nawet jeśli nie miałeś po 20 ryb dziennie. Ryby z ręki łowione. temperatura powierzchniowa wody od 11 stopni na głębokim do 25 stopni C w zatokach ...

post-59765-0-81461400-1593080959_thumb.jpg

Edytowane przez wuran
  • Like 11

Na naszym wyjeździe jeszcze metrówka nie padła, największy 98 cm troszkę zabrakło... ilościowo też jest bardzo słabo, nie wiem czy ktoś złapał 20 szczupaków przez cztery dni za to okoń dość fajnie żeruję ale są to osobniki do 30 cm... najwięcej brań miedzy 3 a 5 nad ranem... na wodzie totalna flauta 20 - 21 stopni...

post-62397-0-41545700-1593082299_thumb.jpg

post-62397-0-97698600-1593082306_thumb.jpg

post-62397-0-70350600-1593082312_thumb.jpg

• Like 6

nam w ostaniom tygodniu w taka pogodę żarły, dużo ich nie było ale 8 metrówek na łódź to dobry wynik na tydzień....

Ja bym nawet nie wspominał o czymś takim :) :) :)

Nawet w najlepszym okresie (późne lata 90-te) na szkierach Västervik rzadko spotykało się taką średnią, a gädda jest tam potężny i w dużej ilości !

Wszystkim globtrotterom z wędą na szwedzkiej ziemi posyłam ten odlotowy filmik :)

Co za farciarze i to w jeden dzionek takie klocki !

Holandia oczywiście.....

Edytowane przez petrus33