Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

ruszamy za tydzień z teściem, rodzina trochę się martwi o covid,

jak w tej chwili wyglada sytuacja na promach (Stena Świ-Ystad)?

Jak w szwecji - maseczki obowiązkowe w sklepach itd?

Szwedzi na szczéscie nie majà naszych polityków i masek nikt nie nosi. Ja kożystałem z promu Rostock Trellborg i oprucz niemcòw masek nikt nie nosił.Jedynie zakupy płaci sié kartà.Gotòwki nie przyjmujà.

Słabo, ale są w maskach. Zawsze możesz poczekać I wyjść pod koniec kolejki.

Swoją drogą dygresja do Krzysztofa. Obostrzenia to nie wymysł polskich polityków, a całego świata. Jak uważasz, że nic się nie dzieje, to zapraszam na oddział zakazany. Możesz pomóc jako wolontariusz.

Edytowane przez hardy50
  • Like 3

A szkoda. Powinno być.

My płyniemy w środę na noc i maseczkę zamierzam zdjąć tylko w kajucie.

A niby dlaczego? Masz stracha to nie płyń. Dla mnie noszenie tej szmaty na twarzy to ubezwłasnowolnienie.I Nic nie daje .Szwedzi nie noszà i majà sié dobrze.WŁaśnie byłem na zakupach w Trellborgu i aź fajnie popatrzeć jest na normalność.Nie mam nic do osòb Co noszà ale to nie może być przymusem. Kto chce niech nosi.

Jak się zachowują ludzie czekający na otwarcie drzwi na pokład samochodowy? Zawsze stali w kolejce praktycznie jeden na drugim. Trzymają dystans?

Weż sié odpierdziel .Nie musisz czytać.nikomu niczego nie narzucam.a ty możesz nawet spac w maseczce.

Niestety ku zapewne zadowolemiu niektòrych i w połàczeniach Szwecja Niemcy maseczki sà obowiàzkowe.Jak jechałem do Szwecji to nikt tego nie wymagał.Własnie dowiedziałem sié przy odprawie.

Maski w barze obowiązują koło ochroniarza potem...

Ludzi puszczają pokładami.

Nie rozumiem jednej rzeczy skoro tak się boicie to po co się pchacie do Szwecji, na prom? jest tyle innych miejsc.

Ci najbardziej wystraszeni to po pierwszej flaszce na promie są wstanie barierki wylizać i nic nie przeszkadza - byłem widziałem. (patrz pierwsze zdanie)

• Like 6

Pytanie o strategię na jesienne szkiery - z racji tego że mamy mało czasu rozważamy czy skuteczniej będzie poszukiwać ryb w dużych zatokach na których spędza się dużo czasu czy raczej lepiej oblawiać dużo małych zatoczek- czy Panowie macie jakieś spostrzeżenia z tego zakresu?

Maski w barze obowiązują koło ochroniarza potem...

Ludzi puszczają pokładami.

Nie rozumiem jednej rzeczy skoro tak się boicie to po co się pchacie do Szwecji, na prom? jest tyle innych miejsc.

Ci najbardziej wystraszeni to po pierwszej flaszce na promie są wstanie barierki wylizać i nic nie przeszkadza - byłem widziałem. (patrz pierwsze zdanie)

To nie jest kwestia obawy swoje o zdrowie, tylko szanowania zdrowia innych, dla których kontakt z wirusem może skończyć się ciężką chorobą.

• Like 5

Nasz tegoroczny dwutygodniowy wypad do Szwecji okazał się jednym z najlepszych od kilkunastu lat. W pierwszym tygodniu, przy silnym wietrze i zacinającym deszczu, sandacze brały jak w amoku praktycznie na każdej miejscówce. Drugi tydzień nie był już tak rewelacyjny, jednak dało się połowić. Żeby złowić taką ilość ryb na Turawie będę potrzebował kilku lat. Film przedstawia drugi tydzień pobytu.https://youtu.be/t0zRdDg9Zec

• Like 1

Lepiej już rób zakupy zamiast mądrości sprzedawać I zaśmiecać znowu temat.

Hardy, tak ładnie napisałeś , żeby nie robić niestosownych uwag i nie komentować , więc trzymaj się zasad i nie pisz nic nie wnoszących  głupot jak załączony powyżej. 

Miłego dnia wszystkim. 

• Like 1

Nasz tegoroczny dwutygodniowy wypad do Szwecji okazał się jednym z najlepszych od kilkunastu lat. W pierwszym tygodniu, przy silnym wietrze i zacinającym deszczu, sandacze brały jak w amoku praktycznie na każdej miejscówce. Drugi tydzień nie był już tak rewelacyjny, jednak dało się połowić. Żeby złowić taką ilość ryb na Turawie będę potrzebował kilku lat. Film przedstawia drugi tydzień pobytu.https://youtu.be/t0zRdDg9Zec

Który to model łódki lindera i jak to dawało rady na fali

To gratulacje za udane polowy .Ja niestety dobrych wspomnien nie mam .To byly najgorsze dwa tygodnie w mojej wédkarskiej przygodzie .Pomimo tego juz mam zarezerwowane we wrzesniu dwa tygodnie na nastépny rok .Teraz szukam jeszcze cos na wiosné .Oczywiscie tez dwa tygodnie .

Te dwa tygodnie samotnosci i niemocy daly mi solidnie w kosc .

• Like 3