Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjazd to koszt około 10k. Są w tej cenie piękniejsze miejsca na świecie.

10k na Embalse de Ullibarri-Gamboa ?

Nie ma takich cen tam, no chyba, że z tymi Szwedami pojedziesz, to może tyle wyjdzie :)))

Zbiornik jest dostępny dla każdego z tego, co się dowiedziałem. Jest baza z łodziami i to nie jedna.

W granicach 3,7k PLN mi na głowę wychodzi i to z przelotem z PL (dla grupy 4 wędkarzy)

Admin ma rację - uszanujmy.

Edytowane przez petrus33

Panowie poratujcie. Dwa terminy na Finlandię w tym roku poszły psu w d...

Poszukuję namiaru na jakąś miejscówkę w Szwecji, szkiery czy jezioro obojętne. Szukam małej kwatery, 2-3 osoby max, łódkę ciągniemy za sobą.

Muszę gdzieś jechać na tydzień, aby się trochę obłowić, bo inaczej całą zimę będę zmierzyły, co się może odbić na moim pożyciu małżeńskim [emoji1]

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Olo1970

Panowie poratujcie. Dwa terminy na Finlandię w tym roku poszły psu w d...

Poszukuję namiaru na jakąś miejscówkę w Szwecji, szkiery czy jezioro obojętne. Szukam małej kwatery, 2-3 osoby max, łódkę ciągniemy za sobą.

Muszę gdzieś jechać na tydzień, aby się trochę obłowić, bo inaczej całą zimę będę zmierzyły, co się może odbić na moim pożyciu małżeńskim [emoji1]

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Polecam lucky-fish.eu - jeśli chodzi o bliskie łowiska niedaleko portu to jest fajne. Szkiery niedaleko Loftahamar, o wiele mniejsza presja niż na znanych terenach szkierowych, ryby przyzwoite, przyjemne zakwaterowanie, miły i pomocny gospodarz Thomas, który sam jest przewodnikiem na miejscu - Może tam być bardzo ciekawie jesienią. 

• Like 2

Polecam lucky-fish.eu - jeśli chodzi o bliskie łowiska niedaleko portu to jest fajne. Szkiery niedaleko Loftahamar, o wiele mniejsza presja niż na znanych terenach szkierowych, ryby przyzwoite, przyjemne zakwaterowanie, miły i pomocny gospodarz Thomas, który sam jest przewodnikiem na miejscu - Może tam być bardzo ciekawie jesienią. 

Szkiery Loftahamar mile wspominam ,pierwsze wyprawy do Szwecji .Thomas był bardzo pomocny na miejscu .Presja-faktycznie dużo mniejsza ,ryby -mam tam swoje PB okonia .

Siema,

Byliśmy w 4 osoby na Dragso Camp w Karlskronie. Tak dla informacji - wyniki takie sobie. U mnie 28 ryb (max 87 cm) przez 4 dni (w tym dwa niepełne).

U kolegi z łódki życiówka dwa razy - najpierw 84 cm potem 93 cm więc zadowolony.

Ryby stały na płytkim. Trafiliśmy jedynie dwa razy po po około 30 min intensywnych braniach - reszta to pływanie, szukanie pojedynczych brań. Czasami widać było że są ale nie gryzą. Klimaty fajne, szkiery ładne, nie czuje się bezpośredniej bliskości miasta ale wędkarzy nieco pływa - trzeba liczyć się z tym że wpływa się na miejscówkę "przed chwilą" obławianą przez kogoś innego. Przynęty raczej małe i różne - zawsze skuteczne były obrotówki, czasami mały jerk, guma, wahadłówka.

post-46084-0-25240000-1602845852_thumb.jpg

Wszystkie napotkane ekipy miały słabe wyniki choć pogoda niby stabilna - cóż aby błysnąć wynikami / poszaleć wędkarsko trzeba mieć umiejętności albo szczęście albo to i to.  U nas wypadało się ciszyć urlopem na wodzie - czekamy na kolejny wyjazd.

post-46084-0-93886600-1602846016_thumb.jpg

• Like 14

• 3 tygodnie później...

Cześć, nie wiem od kiedy jest ta promocja w Stena Line, ale ja ją znalazłem dziś. W okienko "kod promocyjny" należy wpisać RYBY i cena ładnie leci w dół. Kod działa w taryfie Flexi i Economi, w terminie do końca 2021. Nasz wyjazd staniał z 2800 zł na 2300 zł. A jak tam łowienie w listopadzie? Chciałem zorganizować wyjazd na przyszły tydzień, ale się nie udało ciekawe czy mam czego żałować?

Tomek

Cześć, nie wiem od kiedy jest ta promocja w Stena Line, ale ja ją znalazłem dziś. W okienko "kod promocyjny" należy wpisać RYBY i cena ładnie leci w dół. Kod działa w taryfie Flexi i Economi, w terminie do końca 2021. Nasz wyjazd staniał z 2800 zł na 2300 zł. A jak tam łowienie w listopadzie? Chciałem zorganizować wyjazd na przyszły tydzień, ale się nie udało ciekawe czy mam czego żałować?

Tomek

Nie wiem, właśnie zastanawiamy się z kolegą, czy wobec sytuacji z wirusem rezerwować na przyszły rok  :huh:

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów :)
W przyszłym roku wybieramy się ze znajomym w drugiej połowie czerwca nad jezioro położone w północnej Szwecji Vilhelmina.
Potrzebuje waszej pomocy. Ktoś był w tej okolicy wiosna?? O ile wiem na co brały jesienią o tyle wiosna nie mam pojęcia.

Podpowie ktoś jakie przynety zabrać?? Duże czy małe gumy czy jednak jerki?
(i bardzo proszę bez ............. że każda woda jest inna). Jesienią sprawdzały się tam głównie jerki fluo.
A co tam się dzieje wiosna?

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bartsiedlce

Witam kolegów :)

W przyszłym roku wybieramy się ze znajomym w drugiej połowie czerwca nad jezioro położone w północnej Szwecji Vilhelmina.

Potrzebuje waszej pomocy. Ktoś był w tej okolicy wiosna?? O ile wiem na co brały jesienią o tyle wiosna nie mam pojęcia.

Podpowie ktoś jakie przynety zabrać?? Duże czy małe gumy czy jednak jerki?

(i bardzo proszę bez ............. że każda woda jest inna). Jesienią sprawdzały się tam głównie jerki fluo.

A co tam się dzieje wiosna?

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Cześć.

Przynęty w tym czasie grały różne od gumek 10-12cm na płytkim do hard eel-a 25cm na głędokim (mój kller B)).

Po drodze oczywiście też jerki 10-12cm. Kolory różne zarówno naturale jak i firetigery.

Na trouta 20cm w kolorze tęczaka wyjechała troć jeziorowa ponad 80cm.

Na blachy nie łowiliśmy specjalnie.

Reasumując- jechaliśmy we dwóch octavią combi i bez boxa dachowego byśmy się nie pomieścili sprzętowo :D

P.S. Sprzęt na rzekę (pstrągi i lipienie) też zabierzcie.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...