kardi Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 Koledzy i być może Koleżanki... Co roku jeździmy stałą ekipą do Szwecji, więc i w tym roku takowy wypad planujemy. Z reguły łowiliśmy na południu, teraz wpadłem na zupełnie inny pomysł - Laponia! Możecie podesłać jakąś godną polecenia lokalizację? Jedziemy w 5 osób, łódź i dwa kajaki - szukamy wody ze szczupakami i okoniami. Chętnie pogadam (nawet telefonicznie) o warunkach jakie tam panują w czerwcu/lipcu, o zasadach wędkowania w konkretnym regionie i o tym co może nam się na takiej wyprawie przydać. Pozdrawiam! Cześć!Przypomnę stary wątek, może coś się przyda?http://jerkbait.pl/topic/16985-laponia/?hl=laponiapozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Cześć!Przypomnę stary wątek, może coś się przyda?http://jerkbait.pl/topic/16985-laponia/?hl=laponiapozdrawiam PawełDzięki Pawle ale wątek już przejrzany! Piękna sprawa ale było to na tyle dawno temu, że wiele mogło się zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Koledzy i być może Koleżanki... Co roku jeździmy stałą ekipą do Szwecji, więc i w tym roku takowy wypad planujemy. Z reguły łowiliśmy na południu, teraz wpadłem na zupełnie inny pomysł - Laponia! Możecie podesłać jakąś godną polecenia lokalizację? Jedziemy w 5 osób, łódź i dwa kajaki - szukamy wody ze szczupakami i okoniami. Chętnie pogadam (nawet telefonicznie) o warunkach jakie tam panują w czerwcu/lipcu, o zasadach wędkowania w konkretnym regionie i o tym co może nam się na takiej wyprawie przydać. Pozdrawiam! Hej, miejsc w Laponii, gdzie są ryby jest dużo, według mnie trochę trudniej z serwisem (dobry osprzęt łódkowy itp.). Niestety też przez to cena idzie do góry, bo Szwedzi cenią sobie tamte regiony głównie ze względu na bogactwo ryb łososiowatych, a to że ktoś chce tam przyjechać na szczupaki z łódki to już odrębna sprawa...Ja z czystym sumieniem mogę polecić ofertę ze strony outdoor-ticket.com.Barblina i Matthias, bardzo sympatyczni Szwajcarzy, mają tam kilka domków położonych bezpośrednio nad Vindalalven przy Sorsele, jest to duże naturalne rozlewisko tej rzeki. Szczupaki ogromne, okonie też przywoite no i zero łódek w okolicy, bo tam nikt tych ryb nie łowi. Plusem jest też bliskość bardzo dobrych miejsc na pstrągi i Lipienie (np. Ammarnas albo Laisalven), można przeżyć super pstrągową przygodę. Zresztą jak się cofniesz na wątku do sierpnia to możesz przeczytać moją relację z tej wyprawy, albo wejść na fishingexplorers.com i zobaczyć fotorelację "Kanada w Europie", to pierwsze miejsce jest właśnie z tamtego łowiska - zapewniam, że nic się nie zmieniło od tego czasu. Do tego nie jest to jeszcze tak daleka północ, z Sundsvall tylko 400 km, więc "żabi skok" Minusem jest na pewno cena, Barblina zwiększyła ceny na ten rok i sam domek kosztuje 13500 SEK na tydzień plus łódki, tanio nie jest...Jeżeli chcesz, to mogę podzielić się szczegółami telefonicznie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Hej, miejsc w Laponii, gdzie są ryby jest dużo, według mnie trochę trudniej z serwisem (dobry osprzęt łódkowy itp.). Niestety też przez to cena idzie do góry, bo Szwedzi cenią sobie tamte regiony głównie ze względu na bogactwo ryb łososiowatych, a to że ktoś chce tam przyjechać na szczupaki z łódki to już odrębna sprawa...Ja z czystym sumieniem mogę polecić ofertę ze strony outdoor-ticket.com.Barblina i Matthias, bardzo sympatyczni Szwajcarzy, mają tam kilka domków położonych bezpośrednio nad Vindalalven przy Sorsele, jest to duże naturalne rozlewisko tej rzeki. Szczupaki ogromne, okonie też przywoite no i zero łódek w okolicy, bo tam nikt tych ryb nie łowi. Plusem jest też bliskość bardzo dobrych miejsc na pstrągi i Lipienie (np. Ammarnas albo Laisalven), można przeżyć super pstrągową przygodę. Zresztą jak się cofniesz na wątku do sierpnia to możesz przeczytać moją relację z tej wyprawy, albo wejść na fishingexplorers.com i zobaczyć fotorelację "Kanada w Europie", to pierwsze miejsce jest właśnie z tamtego łowiska - zapewniam, że nic się nie zmieniło od tego czasu. Do tego nie jest to jeszcze tak daleka północ, z Sundsvall tylko 400 km, więc "żabi skok" Minusem jest na pewno cena, Barblina zwiększyła ceny na ten rok i sam domek kosztuje 13500 SEK na tydzień plus łódki, tanio nie jest...Jeżeli chcesz, to mogę podzielić się szczegółami telefonicznie. Pozdrawiam O takie informacje mi chodziło, dzięki wielkie! Łódki nam nie potrzebne, ciągniemy swoją i dwa kajaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 https://www.swedenabroad.se/pl/embassies/polska-warszawa/Aktualno%C5%9Bci/nyheter/obowi%C4%85zkowe-testy-dla-obcokrajowc%C3%B3w-wje%C5%BCd%C5%BCaj%C4%85cych-do-szwecji/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Norwedzy zamknęli granice między innymi przez "rodaków" co wjeżdżali z lewymi testami. Dotarła do tego jakaś gazeta i się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Wyłączyli żeglarzy, a wędkarze to niby co? spacerujemy po deptaku w Karlskronie?! Ciekawe jak długo utrzymają ten nakaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Na razie do 31.03, do tego nie wiadomo jeszcze jakie testy potrzebne, i co z zaszczepionymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 I znowu w tym roku zaczyna się ,,pod górkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 U nas test z zaświadczeniem - 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 U nas test z zaświadczeniem - 500.Mam nadzieję , że piszesz o legalu. Nasi już swoje zrobili jak pisał Robert Dorado . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Płacili za lewizne 150 zł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Gdzie można kupić? ... zapraszam na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Na powrocie też trzeba zrobić testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Mam nadzieję , że piszesz o legalu. Nasi już swoje zrobili jak pisał Robert Dorado .Tyle w "legalu" biorą w Opolu. Pytałem, bo prom już opłacony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Ale na prom chyba nie musisz mieć. Tylko samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Jest mowa o podróżnych "wjeżdżających" do Szwecji. A test z zaświadczeniem kosztuje 540. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Ciekawe, czy test tzw "kasetkowy" jest honorowany?Ze zrobieniem "normalnego" testu może być kłopot czasowy - 48 godzin przed wjazdem. Prom, dojazd do niego i już mamy połowę, a czas oczekiwania na wynik jest nieprzewidywalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Na zaświadczeniu jest data wydania wyniku. Test na koronawirusa - Oferta - Dla Pacjentów - Grupa LUX MED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 W sumie hodowla reniferów to ciekawy sposób na życie. Chyba udam się celem przeprowadzenia rozmów handlowych. Lepsze to, niż taszczyć ze sobą żaglówkę. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Chciałem ruszyć z kolegą w tym roku do Szwecji, ale przez te zakazy, testy na 48h przed chyba odpuścimy...Poza tym może być tak,że nie będzie można w ogóle granicy przekroczyć..Ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 A może po prostu trzeba cisnąc przez Niemcy, żeby prom tyle nie płynął :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Co by nie było ja jadę. Amen. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Co by nie było ja jadę. Amen.ja tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Z tymi testamu to jaja jakies. Szwecja ma testy za darmo. Nie za bardzo rozumiem za co placi sie w Polsce. Tu nawet chory moze zamowic taksowkie z testem o ile czuje sie chory, panstwo placi i za taksowkie i za test.Wszedzie jezdza autobusy ktore testuja gratisowo, mozna umowic sie dowolnie w szpitalu bez zadnej oplaty, przez apa . Opcji jest dosyt. Szczepionki podobnie, za Friko.Mamy 3 rozne do wyboru. Szkoda ze Szwecja wprowadza obowiazek testow dla codzoziemcow, niestety boja sie mutacji. Poki co wszystko tu wbrew pozorom dziala w miare normalnie. Sklepy - widze jedna, dwie maski, reszta dziki zachod. Podobnie jest wszedzie. Dzieci chodza do szkoly, gimnazja maja zajecia w domu ale sukcesywnie wracaja do szkol. SZWEDZI przewiduja pelny powrot do normalnosci jesien-wiosna 2021-2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi