Krzysztof Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Z tymi testamu to jaja jakies. Szwecja ma testy za darmo. Nie za bardzo rozumiem za co placi sie w Polsce. Tu nawet chory moze zamowic taksowkie z testem o ile czuje sie chory, panstwo placi i za taksowkie i za test.Wszedzie jezdza autobusy ktore testuja gratisowo, mozna umowic sie dowolnie w szpitalu bez zadnej oplaty, przez apa . Opcji jest dosyt. Szczepionki podobnie, za Friko.Mamy 3 rozne do wyboru.Szkoda ze Szwecja wprowadza obowiazek testow dla codzoziemcow, niestety boja sie mutacji. Poki co wszystko tu wbrew pozorom dziala w miare normalnie. Sklepy - widze jedna, dwie maski, reszta dziki zachod. Podobnie jest wszedzie. Dzieci chodza do szkoly, gimnazja maja zajecia w domu ale sukcesywnie wracaja do szkol. SZWEDZI przewiduja pelny powrot do normalnosci jesien-wiosna 2021-2022Bo to normalny kraj jest i chyba kupié dom w Szwecji na stare lata . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Krzusiu Ja tak sie zastanawiam. To po co ja ta Perle chleje. Ale domek gdzies przy jeziorze to nie jest zly plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Bo to normalny kraj jest i chyba kupié dom w Szwecji na stare lata .Dobry pomysł w Szwecji domy nie takie drogie, o ile dobrze pamiętam to chodziły coś około 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Dobry pomysł w Szwecji domy nie takie drogie, o ile dobrze pamiętam to chodziły coś około 1000 zł.wrzuć linka do kupna domku nad jeziorem za 1000 zł w Szwecji (2500 SEK), kilku chętnych się tu znajdzie ze mną na czele, zwykle to było jakieś 100-1000 razy więcej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Po weryfikacji moich poprzednich zeznań z moją drugą połową muszę przyznać, że było drożej może nie 1000 krotnie, lecz 4 krotnie.A to, że rzecz miała miejsce ponad 10 lat temu to kwota, którą podałem, może być dziś właściwa. Miejscowość to Kristineberg górnicze wymierające miasteczko w gminie Lycksele, dzielące się na część nową i starą. Stara część to zapuszczone budynki, które służy głównie w sezonie letnim dla zbieraczy jagód. Budynki miały swego opiekuna który pobierał opłaty za noclegi, ceny wahały się od 30 do 50 koron za nocleg. Info odnośnie cen domów od zarządcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Po weryfikacji moich poprzednich zeznań z moją drugą połową muszę przyznać, że było drożej może nie 1000 krotnie, lecz 4 krotnie.A to, że rzecz miała miejsce ponad 10 lat temu to kwota, którą podałem, może być dziś właściwa. Miejscowość to Kristineberg górnicze wymierające miasteczko w gminie Lycksele, dzielące się na część nową i starą. Stara część to zapuszczone budynki, które służy głównie w sezonie letnim dla zbieraczy jagód. Budynki miały swego opiekuna który pobierał opłaty za noclegi, ceny wahały się od 30 do 50 koron za nocleg. Info odnośnie cen domów od zarządcy. 99% domów,domków letniskowych i mieszkan jest sprzedawana za pośrednictwem maklera . Po wycenie nieruchomosc trafia na licytacje ,a cena wywoławcza ma się nijak do ceny końcowej. Na dzień dzisiejszy kupienie domku nad jeziorem poniżej miliona koron byłoby okazją. Edytowane 7 Lutego 2021 przez budzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Nigdzie nie podawałem, że to jest miejsce nad jeziorem, raczej jest to miejsce gdzie diabeł mówi dobranoc, choć lato tam jest piękne to zima jest straszna. Cena domu była niska to jednak podatek od nieruchomości był na tyle wysoki, że nie było to opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) info na temat wjazdu do Szwecji do 31 marca 2021 https://polisen.se/en/the-swedish-police/the-coronavirus-and-the-swedish-police/faq/?fbclid=IwAR2TgLG2ev3EcA0IEFEMPaiRH6YLxHKBoU6GryuP4qagUO4rc5Xgsqrwttk a Tu ze strony FB naszej ambasady w rodzimym języku skrót nt testów jakie są wymagane Edytowane 7 Lutego 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 F**k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Wydają u nas takie zaświecenia w języku angielskim czy trzeba tłumacza przysięgłego ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Jutro sprawdzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Kurcze nie za wesolo. Ekipy sie do Mnie na domek szykowaly, polowic z lodu kolo Tomka. K. Na to wyglada ze nici z wyjazdow. Edytowane 7 Lutego 2021 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Wydają po angielsku np Luxmed, a do sezonu wiosennego sporo sie może zmienić Edytowane 7 Lutego 2021 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Zerkajac na info z www.expressen.sehttps://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/hoppet-for-framtiden-da-ar-pandemin-over-/Szwedzi przewiduja ze do konca czerwca 74% obywateli bedzie zaszczepionych. Poczatek konca przewidywany jest wedle roznych zrodel na przelomie jesieni. Daleko wiec od optymistycznych wiesci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 7 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 W Polsce bym skakał z radości! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Kurcze nie za wesolo. Ekipy sie do Mnie na domek szykowaly, polowic z lodu kolo Tomka. K. Na to wyglada ze nici z wyjazdow. IMG_20210129_172150.jpg Obawiam się, że masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Kurcze-żadnych pozytywnych wieści . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 (edytowane) Może mi ktoś wytłumaczyć po co robić te śmieszne nieprawdziwe testy? To na promie trzeba mieć czy jak, bo autem można normalnie wjeżdżać bez problemu dlatego pytam Edytowane 8 Lutego 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 A wracając do meritum. Decyduje upływ czasu od testu do wjazdu na terytorium Szwecji czy wjazd w Polsce na prom? Bo 48 h to dużo czasu nie jest.od testu do wjazdu na teren Szwecji (czyli momentu kontroli), może Stena i Polferries będą testować w czasie rejsu, gorzej jak wynik nie będzie negatywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 od testu do wjazdu na teren Szwecji (czyli momentu kontroli), może Stena i Polferries będą testować w czasie rejsu, gorzej jak wynik nie będzie negatywny To byłoby ciekawe rozwiązanie. Pytanie tylko, co zrobić z pozytywnym wynikiem w takiej sytuacji? My mamy Laponię na połowę sierpnia i liczymy, że do tego czasu będzie już można poruszać się do SE bez ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 @strary & @Krzysztofupominam, chamstwa nie będziemy tolerować i... bez dalszych komentarzy proszęwyczyszczone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 To byłoby ciekawe rozwiązanie. Pytanie tylko, co zrobić z pozytywnym wynikiem w takiej sytuacji? My mamy Laponię na połowę sierpnia i liczymy, że do tego czasu będzie już można poruszać się do SE bez ograniczeń. U mnie Laponia w połowie czerwca (przeniesiony wyjazd z zeszłego roku) ... jeszcze gorsza padaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 8 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 bartsiedlce - nikt sie nie spodziewal takiego obrotu wydarzen. To zmienia calkowicie postac rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzezik Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Niby do 31 marca obowiązują testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Wiem Rafał, wiem. Po prostu mi żal wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi