pejcz Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Nie jest dobrze. My mamy wyjazd w drugiej połowie kwietnia o o ile te 220pln na test można jeszcze przeboleć to niestety nie można wykluczyć sytuacji, że komuś z nas wyjdzie pozytyw... Nie mogę się doszukać informacji, w stronę powrotną przed wjazdem na prom żadnego aktualnego testu mieć nie trzeba? @down - dzięki! Edytowane 9 Lutego 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Na razie chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Jeśli jesteś obywatelem Polski i nie przybywasz spoza granic Unii, to nie trzeba testu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Jeśli jesteś obywatelem Polski i nie przybywasz spoza granic Unii, to nie trzeba testu.Jakieś wiarygodne źródło tego komentarza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Bo to normalny kraj jest i chyba kupié dom w Szwecji na stare lata .Czy normalny to kwestia dyskusyjna. Na pewno bardzo bogaty i stąd stać ich na pewne rzeczy, na które nas w Polsce nie będzie stać jeszcze długo a może nigdy.Na marginesie - ich bogactwo jest także źródłem wielu patologii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czy normalny to kwestia dyskusyjna. Na pewno bardzo bogaty i stąd stać ich na pewne rzeczy, na które nas w Polsce nie będzie stać jeszcze długo a może nigdy.Na marginesie - ich bogactwo jest także źródłem wielu patologii. Jak wszédzie i nigdy nie ma ze jest idealnie .A moja chéc przeprowadzki do Szwecji wynika z tego ze jestem krótko przed emeryturá i nie bardzo mam ochoté zostac w niemczech . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Jakieś wiarygodne źródło tego komentarza? Poczytaj rozporządzenia rządu. Takie źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Poczytaj rozporządzenia rządu. Takie źródło.A ty przeczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czytam, bo często latam w obie strony i muszę być na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 A informacje w tym wątku dotyczące zmian w prowadzonych 6 lutego przeczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czytanie ze zrozumieniem jest jednak wymagające. Przeczytaj jeszcze raz mój wcześniejszy post. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejcz Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Żeby oczyścić trochę atmosferę - Michał, jeśli dobrze zrozumiałem, odpowiadał na moje pytanie dot. powrotu do Polski i w tę stronę wg jego wiedzy nie ma wymogu testu. Do Szwecji taki test jest obowiązkowy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 https://polisen.se/en/the-swedish-police/the-coronavirus-and-the-swedish-police/travel-to-and-from-sweden/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Czytanie ze zrozumieniem jest jednak wymagające. Przeczytaj jeszcze raz mój wcześniejszy post.Pasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Wiem Rafał, wiem. Po prostu mi żal wyjazduPojedziemy spokojnie ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Obecnie jeśli wracasz do kraju środkiem komunikacji zbiorowej = kwarantanna, chyba że ma sie negatywny wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Obecnie jeśli wracasz do kraju środkiem komunikacji zbiorowej = kwarantanna, chyba że ma sie negatywny wynik.No to najpierw urlopik a później żeby odpocząć L4 Moim zdaniem do maja ( a tak zaczyna się większośc wyjazdów wędkarskich) to wszystko się zmieni na lepsze. W zeszłym roku też za szybko spanikowaliśmy i przełożyliśmy wyjazd z czerwca na wrzesień i to był błąd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) No to najpierw urlopik a później żeby odpocząć L4 Moim zdaniem do maja ( a tak zaczyna się większośc wyjazdów wędkarskich) to wszystko się zmieni na lepsze. W zeszłym roku też za szybko spanikowaliśmy i przełożyliśmy wyjazd z czerwca na wrzesień i to był błąd.My w zeszłym roku wytrzymaliśmy ciśnienie i pojechaliśmy w czerwcu jako jedne z pierwszych ekip.Podejrzewam, że na wiosnę te obostrzenia będą stopniowo znoszone (oby) Edytowane 10 Lutego 2021 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Myślę że testy pozostaną, na wyjazd i na powrót (jak nie chcesz iść na kwarantanne) średnio 1000+ do wyjazdu. Będzie gorzej z wyjazdami jak w zeszłym roku.Madera testowała turystów na własny koszt, co z tego jak Niemcy wstrzymali loty do Hiszpanii i ludzie utknęli na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejcz Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 to jak to w końcu jest z tą kwarantanną? Na stronie Streny można przeczytać, że obecnie takowej nie ma: "Informujemy, że obowiązek kwarantanny nie dotyczy pasażerów promów ze Szwecji, przekraczających granicę morską RP w Gdyni. Ruch promów Stena Line odbywa się normalnie. Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29.01.2021 przekroczenie granicy Polski do 14.02.2021, promem ze Szwecji i zejście na ląd w Gdyni nie skutkuje obowiązkiem poddania się 10-dniowej kwarantannie domowej." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 A czy wybiera się ktoś do 31 marca? Jeśli nie to polecam zluzować gacie Każdy z wpisów ostro pesymistyczny, my planowaliśmy wyjazd 2020 pod koniec 2019 roku i pojechaliśmy w końcówce sierpnia/początku września. Pogoda różna, ale może najlepiej odzwierciedli to materiał, z którym się z Wami podzielę, już nie mogę się doczekać końca września/początku października na szkierach Blekinge 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Świetny film. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 A czy wybiera się ktoś do 31 marca? Jeśli nie to polecam zluzować gacie Każdy z wpisów ostro pesymistyczny, my planowaliśmy wyjazd 2020 pod koniec 2019 roku i pojechaliśmy w końcówce sierpnia/początku września. Pogoda różna, ale może najlepiej odzwierciedli to materiał, z którym się z Wami podzielę, już nie mogę się doczekać końca września/początku października na szkierach Blekinge Nie nie wybiera, tylko co innego wyjazd na ryby a co innego wyjazd na wakacje z rodziną. Urlopy też trzeba jakoś w firmach zaplanować, zwłaszcza jak ktoś nie pracuje "na swoim". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Aż mi się wspomniało jak z Michałem żłopaliście piwo prosto z kranu na zlocie pstrągowym w Tartaku. Ale fotki już nie ma na portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Pozdrawiam '@Stary" Edytowane 10 Lutego 2021 przez wobler129 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi