Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest dobrze. My mamy wyjazd w drugiej połowie kwietnia o o ile te 220pln na test można jeszcze przeboleć to niestety nie można wykluczyć sytuacji, że komuś z nas wyjdzie pozytyw... 

Nie mogę się doszukać informacji, w stronę powrotną przed wjazdem na prom żadnego aktualnego testu mieć nie trzeba?

@down - dzięki!

Edytowane przez Jano

Bo to normalny kraj jest i chyba kupié dom w Szwecji na stare lata .

Czy normalny to kwestia dyskusyjna. Na pewno bardzo bogaty i stąd stać ich na pewne rzeczy, na które nas w Polsce nie będzie stać jeszcze długo a może nigdy.

Na marginesie - ich bogactwo jest także źródłem wielu patologii. 

• Like 2

Czy normalny to kwestia dyskusyjna. Na pewno bardzo bogaty i stąd stać ich na pewne rzeczy, na które nas w Polsce nie będzie stać jeszcze długo a może nigdy.

Na marginesie - ich bogactwo jest także źródłem wielu patologii. 

Jak wszédzie i nigdy nie ma ze jest idealnie .A moja chéc przeprowadzki do Szwecji wynika z tego ze jestem krótko przed emeryturá i nie bardzo mam ochoté zostac w niemczech .

• Like 1

Obecnie jeśli wracasz do kraju środkiem komunikacji zbiorowej = kwarantanna, chyba że ma sie negatywny wynik.

No to najpierw urlopik a później żeby odpocząć L4 :D

Moim zdaniem do maja ( a tak zaczyna się większośc wyjazdów wędkarskich)  to wszystko się zmieni na lepsze. W zeszłym roku też za szybko spanikowaliśmy i przełożyliśmy wyjazd z czerwca na wrzesień i to był błąd.

• Like 2

No to najpierw urlopik a później żeby odpocząć L4 :D

Moim zdaniem do maja ( a tak zaczyna się większośc wyjazdów wędkarskich)  to wszystko się zmieni na lepsze. W zeszłym roku też za szybko spanikowaliśmy i przełożyliśmy wyjazd z czerwca na wrzesień i to był błąd.

My w zeszłym roku wytrzymaliśmy ciśnienie i pojechaliśmy w czerwcu jako jedne z pierwszych ekip.Podejrzewam, że na wiosnę te obostrzenia będą stopniowo znoszone (oby)

Edytowane przez kruz

Myślę że testy pozostaną, na wyjazd i na powrót (jak nie chcesz iść na kwarantanne) średnio 1000+ do wyjazdu. Będzie gorzej z wyjazdami jak w zeszłym roku.

Madera testowała turystów na własny koszt, co z tego jak Niemcy wstrzymali loty do Hiszpanii i ludzie utknęli na miejscu.

to jak to w końcu jest z tą kwarantanną? Na stronie Streny można przeczytać, że obecnie takowej nie ma:

"Informujemy, że obowiązek kwarantanny nie dotyczy pasażerów promów ze Szwecji, przekraczających granicę morską RP w Gdyni. Ruch promów Stena Line odbywa się normalnie. Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 29.01.2021 przekroczenie granicy Polski do 14.02.2021, promem ze Szwecji i zejście na ląd w Gdyni nie skutkuje obowiązkiem poddania się 10-dniowej kwarantannie domowej."

A czy wybiera się ktoś do 31 marca? Jeśli nie to polecam zluzować gacie :)  Każdy z wpisów ostro pesymistyczny, my planowaliśmy wyjazd 2020 pod koniec 2019 roku i pojechaliśmy w końcówce sierpnia/początku września. Pogoda różna, ale może najlepiej odzwierciedli to materiał, z którym się z Wami podzielę, już nie mogę się doczekać końca września/początku października na szkierach Blekinge :) 

• Like 6

A czy wybiera się ktoś do 31 marca? Jeśli nie to polecam zluzować gacie :)  Każdy z wpisów ostro pesymistyczny, my planowaliśmy wyjazd 2020 pod koniec 2019 roku i pojechaliśmy w końcówce sierpnia/początku września. Pogoda różna, ale może najlepiej odzwierciedli to materiał, z którym się z Wami podzielę, już nie mogę się doczekać końca września/początku października na szkierach Blekinge :)

Nie nie wybiera, tylko co innego wyjazd na ryby a co innego wyjazd na wakacje z rodziną. Urlopy też trzeba jakoś w firmach zaplanować, zwłaszcza jak ktoś nie pracuje "na swoim".

• Like 1