slawitogdy Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Szwecja wydłużyła do 31 maja obowiązek posiadania negatywnego testu PCR , antygenowego lub LAMP https://www.stenaline.pl/podrozuj-bezpiecznie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Bardzo kiepska informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsi Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Kiepska to by była jakby Polaków w ogóle nie wpuszczali. Ja mam wyjazd 23 kwietnia i już przebieram nogami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Daj znać, jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Taką wiadomość otrzymałem dzisiaj z TT-Line: "Ważna informacja dla osób podróżujących do Polski! Zgodnie z najnowszym rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów od dnia 30.03.2021, osoby, które chcą dostać się na terytorium Polski muszą okazać negatywny wynik testu na COVID-19.W przypadku braku posiadania negatywnego testu, przybywający mają możliwość wykonania go w porcie w Trelleborgu w cenie 495 SEK. Aby sprawdzić możliwość wykonania testu pasażer musi zadzwonić do InnoVacc (0046-709-131813)." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Robi się drogo. Do tego kwarantanna po powrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 kwarantanna tylko do czasu negatywnego wyniku testu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Tak, czy inaczej JADĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Wpadają te kłody pod nogi -coraz ciężej się robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Podsumowując ostatnie wiadomości, należy wjechać na prom z Polski ze świeżym testem, tak samo w Szwecji i zrobić w Polsce trzeci test celem wykreślenia z kwarantanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Na liczę na jesień. Nie można się dać zwariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 A ja tam dalej liczę na sierpniową Laponię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Ja mam nadzieje na czerwiec, ale nie moge sobie pozwolic na kwarantane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 A ja straciłem nadzieję na początek czerwca Nie będę dopłacał tysia za testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 (edytowane) A ja straciłem nadzieję na początek czerwca Nie będę dopłacał tysia za testytesty antygenowe te są ważne. Ok 200 z zaświadczeniem po angielsku. ok 120-130 z zaświadczeniem po polsku na powrocie. Edytowane 31 Marca 2021 przez rower26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Ja mam daleko do promu, test właściwie muszę robić na terminalu, u nas to 400 zł + 50 tłumaczenie, po szwedzkiej stronie 800 SEK + 200 tłumaczenie, tyle znalazłem w sieci.Dodatkowy problem to, że jedziemy grupą, na dwa auta. Co zrobimy jeśli ktoś okaże się pozytywny? Przecież nie zostawię kolegi w porcie, nie mówiąc o utopionej kasie. Testy nie są w 100% precyzyjne, a poza tym można być bezobjawowym.Gdybym jechał sam, to pies to .... Dobra, koniec o tej zarazie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 (edytowane) Na powrocie do Polski ozdrowiency do 6 miesięcy wstecz wjeżdżają bez testu i kwarantanny. Przepis póki co obowiązuje do 9 kwietnia. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Marca 2021 przez slawito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) może wiecie czy osoby ze szczepieniami (jedna lub dwie dawki) będą wpuszczani do Szwecji bez testów? dzięki za pomoc.Do Polski nie ma kwarantanny po powrocie Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez matiazay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Testy do Szwecji . Nawet ze szczepieniem. Do Polski też testy. Właśnie lecę, jak wyląduje, to napiszę więcej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 To nie miejsce na dyskusję o zarazie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Bartku, jeśli wielu się waha, czy z powodu zarazy jechać, czy zostać w domu, a przepisy są niejasne i różnie z ich egzekwowaniem bywa, to chyba dobre miejsce na wymianę informacji. Ważniejszy obecnie temat niż lód na jeziorach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Wymianę informacji dotyczącą strice warunków wjazdu / wyjazdu do Szwecji - TAK. Dyskusje o temacie COVID, prywatne opinie, oceny itp - NIE. http://jerkbait.pl/topic/139824-og%C5%82oszenie-ws-tzw-temat%C3%B3w-zwi%C4%85zanych-z-koronawirusem-zakazem-w%C4%99dkowania-w-okresie-trwania-epidemii-koronawirusa-itp/#entry2741908 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Czyli tak, przyleciałem ze Szwecji do Polski na ryby i wszyscy muszą mieć testy. Sprawdzane na bramkach przez straż graniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANK Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 (edytowane) A jak nie masz testu to kwarantanna 10 dni? Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez MANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Dzisiejsza wiadomość z TT-Line: Szanowni Państwo, Niniejszym informujemy, że na Terminalu Promowym w Świnoujściu, dla wygody pasażerów, został zainstalowany mobilny punkt testowy Covid 19 przez firmę BEP MED CENTER. Punkt jest zlokalizowany jest na parkingu samochodowym (przed odprawą armatorską). Punkt jest czynny codziennie, w godzinach 6:00 - 18:00 (po świętach Wielkanocnych będzie czynny 24h/dobę). Pasażerowie TT-Line będą mieli możliwość wykonania testów na 2 godziny przed planowaną godziną rejsu. Wykonywane badanie: SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal Gold Immunochromatography). Zaświadczenie o wyniku testu w języku polskim i angielskim zezwala na wjazd na teren Szwecji. Cena testu : 100 PLN. Pasażerowie, którzy okażą ważny bilet na rejs promem TT-Line, otrzymają 20% rabatu od Laboratorium BEP MED CENTER. Z uwagi na duże zainteresowanie rekomendujemy umówienia badania przed rejsem poprzez kontakt z Biurem Obsługi Klienta BEP MED CENTER pod numerem telefonu +48 696 802 801. Osoby umówione na wizytę będą miały pierwszeństwo wykonania testu. Życzymy niezawodnego zdrowia! Załoga TT-Line 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi