matiazay Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Podobno jak się wraca do Polski promem nie ma kwarantanny? Prom nie jest uważany jako transport publiczny? Może ktoś coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Oficjalnie niby jest. W praktyce, zasięgając języka, nie spotkałem przypadku wklepania kwarantanny po zjechaniu z promu. Pewnikiem jest wymagany test przy wjeździe do Szwecji, ale on nie jest specjalnie upierdliwy. W TT-Line (Świnoujście) po umówieniu wizyty, dwie godziny przed wypłynięciem za jedyne 80 zł. Byle się nie rozgorączkować oczekującymi szczupakami do tego stopnia, że trzeba będzie zrobić w tył zwrot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redcoll Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Pytanie jedzie ktoś może na ryby do Szwecji w terminie gdzieś koło 26.04 do mniej więcej 4-5 .05 u mnie kolega nie może jechać ja nie odpuszczam dla fajnego towarzystwa mogę sie podpiąć wszystko mam swoje tylko od dla towarzystwa czasami trzeba się do kogoś odezwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Może spróbuj przeczytać na spokojnie i z uwagą to co napisałeś. Potem przeredaguj bo chyba tylko Ty wiesz o co ci chodzi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Cześć wszystkim,poszukuję informacji o jeziorze Siljan koło miejscowości Mora ( to trafione meteorytem).Czy ktoś z forum był na tym jeziorze i może podzielić się wrażeniami? Zastanawiamy się z ekipą na wyjazd czerwcowy nad to jezioro. Jezioro bardzo głębokie, są też miejsca płytsze, ale nie za wiele. czy jest w ogóle sens tam jechać na łowienie z ręki czy to typowe łowisko trollingowe. Interesują nas szczupaki + okonie.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie znam jeziora tzn. nie bylem,ale raczej nie pojechalbym na tak duzy i gleboki zbiornik.Ciezko trafic na duzej wodzie zeby mocno nie wialo i wtedy mozna stracic 2-3 dni wedkowania. Lowienie na glebokosciach wiekszych niz 20m nie lubie , bo to nie konfortowe dla mnie. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Rebel64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Może mod mnie zbanuje, ale Panowie mam prośbę. Czy ktoś z odwiedzających Szwecję byłby tak uczynny i kupił mi w ICA zajebistą przyprawę (marynatę) której zdjęcie zamieszczam poniżej. Kosztuje o ile dobrze pamiętam 89 lub 79 SEK. Kasę przelewam na konto z góry + koszty wysyłki, lub jesli ktoś jest w Wawy to odbieram. Nie to, żeby ktoś specjalnie się fatygował ale często robimy na miejscu zakupy i przy okazji. W zeszłym roku, była dostępna w dużej ICA w Karlskronie po drodze do portu (Maxi ICA). bourbon.jpg Przyprawa bomba....i nie do dostania w PL. Muszę przyznać Kolego, że "wkrętka" z tą przyprawą udała się Tobie W życiu nie jadłem tak paskudnego mięsa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekCh Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) ... sorki za kropki nie wiedziałem jak usunąć posta.Przy okazji może ktoś podpowie?Dziękuję. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez JarekCh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Muszę przyznać Kolego, że "wkrętka" z tą przyprawą udała się Tobie W życiu nie jadłem tak paskudnego mięsa.Nie była to żadna wkrętka a o gustach się nie dyskutuje. Jeśli przyprawę gdzieś kupiłeś to bardzo chętnie bym przyjął, jeśli Ci nie smakuje. Pokrywam oczywiście koszta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie była to żadna wkrętka a o gustach się nie dyskutuje. Jeśli przyprawę gdzieś kupiłeś to bardzo chętnie bym przyjął, jeśli Ci nie smakuje. Pokrywam oczywiście koszta. Kupiłem ją w ICA Maxi w Arlöv, ale wcześniej szukałem w innych sklepach ICA i nie było. Opakowanie inne, ale przyprawa ta sama. Cena 30 sek za 120 gram. Co do wysłania, to problem jest o tyle, że koszt wysyłki ze Szwecji zapewne kilkakrotnie przekroczy cenę samej przyprawy. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Fiskare 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius_2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Ktoś może był na jeziorze LANGSJON (oferta Eventuru) i może coś podpowiedzieć, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witajcie,ja natomiast bardzo chętnie bym się czegoś dowiedział o jeziorze Langhalsen Jeśli ktoś już tam łowił to poproszę o info.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius_2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius_2008 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Służę pomocą.Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Byłem 2 razy na Langsjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Wiecie jak się ma sprawa ozdrowieńców czy zmienia to sytuację odnośnie testowania przed wjechaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Wiecie jak się ma sprawa ozdrowieńców czy zmienia to sytuację odnośnie testowania przed wjechaniem? Nic to nie zmienia. Jeżeli nie mieszkasz w Szwecji na stałe, to na wjeździe musisz mieć test nie starszy, niż 48h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nic to nie zmienia. Jeżeli nie mieszkasz w Szwecji na stałe, to na wjeździe musisz mieć test nie starszy, niż 48h.To samo póki co dotyczy zaszczepionych . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 W Świnoujściu test robi się na parkingu przed wjazdem na prom. Po dziesięciu minutach ma się w garści papier z wynikiem, a info ląduje w sanepidzie. Szwedzi kontrolują każdego, włącznie w pogawędką o celu podróży i miejscu zamieszkania. Powrotne kwarantanny dla promowiczów podobno odwołane, więc odpadnie użeranie się w Polsce. Gorzej z podróżą samolotem. Woda zimna (6-7 stopni), ryby oblepione pijawkami, słabe po tarle i mało aktywne. Nie wszystkie wytarte. Jezioro na wysokości Sztokholmu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Maciej, jak rozumiem Szwedzi kontrolują w momencie zjazdu z promu? I trzeba mieć wynik 48 h przed chwilą kontroli? Pytam bp płynę do Nynesham, zjazd chyba o 13, a laboratoria u mnie mają pobrania i wyniki do 12, mogę przelecieć 48 h. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Maciej, jak rozumiem Szwedzi kontrolują w momencie zjazdu z promu? I trzeba mieć wynik 48 h przed chwilą kontroli? Pytam bp płynę do Nynesham, zjazd chyba o 13, a laboratoria u mnie mają pobrania i wyniki do 12, mogę przelecieć 48 h. jak płyniesz z Gdańska to masz na miejscu w terminalu stację testów , tylko zarezerwuj wizytę wcześniejhttps://polferries.pl/faq/testy-sars-cov-2-na-terminalach-promowych-w-polsce.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 jak płyniesz z Gdańska to masz na miejscu w terminalu stację testów , tylko zarezerwuj wizytę wcześniejhttps://polferries.pl/faq/testy-sars-cov-2-na-terminalach-promowych-w-polsce.htmlWiem, niestety rezygnujemy z tej opcji, że względu na ryzyku, że któryś z nas może być zakażony, a xwsiadsmy wspólnie do auta 200 km wcześniej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 To zrobcie pierwszy test 3 dni wcześniej, jak jeden będzie zakażony to 3 dni później nie bedzie raczej lepiej, a jak wyjda negatywne mozna robic i na terminalu promowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Przepraszam, że późno odpisuję, ale byłem na rybach. W momencie kontroli przy wjeździe do Szwecji test ma być zrobiony maksimum 48 godzin wcześniej. Sprawdzany jest każdy zjeżdżający z promu (oprócz tirowców). To jedyne utrudnienie. Większym problemem na miejscu okazało się późne nadejście wiosny. W stosunku do tej z 2019 jest miesięczny poślizg. Dziś woda troszkę się ogrzała. Światełko w tunelu, tym bardziej że przyjechaliśmy na dwa tygodnie. Nie uśmiecha mi się jechać z wędkami taki kawał na lepienie bałwana i pojedynek na śnieżki. Dzisiejsza samiczka (88) chyba wczoraj wyszła z porodówki. Brzuch zapadnięty, walka jak z niewielką gałęzią, a cucenie przed odpłynięciem trwało z pięć minut. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Maciej W. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi