Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, niestety rezygnujemy z tej opcji, że względu na ryzyku, że któryś z nas może być zakażony, a xwsiadsmy wspólnie do auta 200 km wcześniej :-)

Jeżeli nie zdążysz przed upływem 48 godzin to konsekwencje będą podobne, plus strata czasu i pieniędzy. To nie jest tylko kwestia przypłynięcia promu godzinę później, ale również czasu jaki upłynie, zanim Was wezmą do kontroli. Ja bym zrobił test u siebie, a potem ponownie w Gdańsku.

Edytowane przez Fiskare

Jeżeli nie zdążysz przed upływem 48 godzin to konsekwencje będą podobne, plus strata czasu i pieniędzy. To nie jest tylko kwestia przypłynięcia promu godzinę później, ale również czasu jaki upłynie, zanim Was wezmą do kontroli. Ja bym zrobił test u siebie, a potem ponownie w Gdańsku.

Dzięki, czyli jak rozumiem kontrole zajmują bardzo dużo czasu?

Dzięki, czyli jak rozumiem kontrole zajmują bardzo dużo czasu?

Nie ma reguły. Raz dużo, raz relatywnie mało. Zależy od wielu czynników, a w szczególności od tego, czy akurat w danym dniu robią kontrole dokładne, czy wyrywkowe, oraz od tego w której kolejności zjedziesz z promu.

• Like 2

1 maja wróciliśmy z tygodniowego wyjazdu. Przy wjeździe kontrola pełna z psiakiem na smyczy włącznie. Przy wyjezdzie z promu zero zainteresowania straży granicznej.Pozdr

Tomsi, kontrola przy zjeździe z promu cxy na bramach portu? Ile to zajęło od wpłynięcia do portu?

My ruszamy 13.05, Gdańsk-Nynesham.

1 maja wróciliśmy z tygodniowego wyjazdu. Przy wjeździe kontrola pełna z psiakiem na smyczy włącznie. Przy wyjezdzie z promu zero zainteresowania straży granicznej.Pozdr

Ten psiak to co sprawdzał/szukał?

Covidu w reklamówkach? [emoji6]

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dano.

Już w domu. Wyjazd przynajmniej dwa tygodnie przed wiosenną aktywnością szczupaków. Woda zimna (6, w porywach do 10-ciu stopni pod koniec pobytu), ryby wymęczone tarłem, chude i dalekie od normalnej formy. Współczuję, jeśli ktoś pojechał na szkiery. Coś połowiliśmy, ale zabawa dla wytrwałych, bo w ciągu dnia ryby odpalały dwa, trzy razy na 15-20 minut. Kontroli w drodze powrotnej praktycznie nie ma. Jedyny ślad pandemii, to nakaz używania masek w niektórych miejscach na promie. Nauka na przyszłość taka, że kończę z rezerwacjami pół roku przed wyjazdem. Lepiej poobserwować zimę i wskoczyć w wolny termin, albo nawet wybrać inne miejsce. Wyciągnięcie ryby cieknącej ikrą jest wątpliwą frajdą.

• Like 5

Już w domu. Wyjazd przynajmniej dwa tygodnie przed wiosenną aktywnością szczupaków. Woda zimna (6, w porywach do 10-ciu stopni pod koniec pobytu), ryby wymęczone tarłem, chude i dalekie od normalnej formy. Współczuję, jeśli ktoś pojechał na szkiery. Coś połowiliśmy, ale zabawa dla wytrwałych, bo w ciągu dnia ryby odpalały dwa, trzy razy na 15-20 minut. Kontroli w drodze powrotnej praktycznie nie ma. Jedyny ślad pandemii, to nakaz używania masek w niektórych miejscach na promie. Nauka na przyszłość taka, że kończę z rezerwacjami pół roku przed wyjazdem. Lepiej poobserwować zimę i wskoczyć w wolny termin, albo nawet wybrać inne miejsce. Wyciągnięcie ryby cieknącej ikrą jest wątpliwą frajdą.

Gdzie byłeś, nie chodzi o konkretne łowisko, ale mniej więcej na jakiej wysokości i jaki system jezioro/rzeka/szkeiry?

Średniej wielkości jezioro w Östergötland. Trafiliśmy na przedwiośnie. O tej porze na polach już kwitł rzepak, drzewa robiły się zielone, grążel na płytkiej wodzie odbijał z dna. Tak było przez ostatnie kilka lat. Późna wiosna, podobnie jak w Polsce, wszystko obsunęła o parę tygodni. W lesie jest jak w listopadzie, w wodzie jak na przełomie marca i kwietnia. Nie ma co się obrażać, czy narzekać. Przyroda miewa wybryki. Nie zdziwię się, jak fajnie połowią ci, którzy pojadą na przełomie maja i czerwca. Ryby powinny być podpasione, silne i żerujące na normalnym poziomie. Tarło białej ryby też na bank odsunie się w czasie i może doraźnie zmienić zachowania drapieżników. Kolejny dziwny rok...

• Like 6

No i to się chwali, być może wraca normalność. Dawajcie znać kto teraz jedzie czy sprawdzają testy.

Co koledze dadzą takie informacje? Testy w Szwecji są ciągle wymagane, a że sprawdzają wyrywkowo, to już inna sprawa. Trzeba być szalonym, żeby ryzykować cały wyjazd z powodu głupiego testu.

Co koledze dadzą takie informacje? Testy w Szwecji są ciągle wymagane, a że sprawdzają wyrywkowo, to już inna sprawa. Trzeba być szalonym, żeby ryzykować cały wyjazd z powodu głupiego testu.

Jadę dopiero 18.06. Takie informacje pozwolą mi się zorientować czy jest szansa, że od czerwca testy zniosą. Jeśli będą cały czas kontrolowali = marne szanse. Jeśli większość napisze że nie kontrolowali, może dostali prikaz żeby nie sprawdzali a przepis zostanie zniesiony. Tak to sobie wymyśliłem. ????
  • Like 1