Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za info. Miejscówka dość daleko od naszej bazy, ale nie mówię że nie osiągalna.

Dziękuję jeszcze raz wszystkiego sugestie mile widziane

Są tam wielkie szczupaki, ale raczej osiągalne z trollingu. Z ręki będzie ciężko. Okonie łatwiejsze jesienią.

Cześć

chciałem sie upewnić czy młodzież do 18 lat wjeżdza do Szwecji bez obowiązku wykonania testów?

https://www.swedenabroad.se/pl/embassies/polska-warszawa/

Często zadawane pytania -> 1. pytanie i odpowiedź !

Powyżej 18. roku życia musisz mieć test

Edytowane przez slawito
  • Like 1

Koledzy, razem z rodziną wybieramy się na Szkiery Św. Anny w ostatnim tygodniu maja. Wynajęliśmy dom w okolicach Sanden. Mamy również 2 łódki,które czarterujemy na przesmyku pomiędzy jeziorem Sandfjarden, a szkierami. Czy ktoś z Was jest/był w tym roku i mógłby podzielić się informacjami znad wody? Poza tym byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie jak i na co były brania wiosną. Nastawiamy się głównie na szczupaki, ale z uwagi na to że będą dzieciaki to chciałbym też połowić okonie. Jest opcja wynajęcia lokalnego przewodnika. Ma na imię Jovan. Może ktoś zna? Pytanie czy warto? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie info i wskazówki. Marcin

Koledzy, razem z rodziną wybieramy się na Szkiery Św. Anny w ostatnim tygodniu maja. Wynajęliśmy dom w okolicach Sanden. Mamy również 2 łódki,które czarterujemy na przesmyku pomiędzy jeziorem Sandfjarden, a szkierami. Czy ktoś z Was jest/był w tym roku i mógłby podzielić się informacjami znad wody? Poza tym byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie jak i na co były brania wiosną. Nastawiamy się głównie na szczupaki, ale z uwagi na to że będą dzieciaki to chciałbym też połowić okonie. Jest opcja wynajęcia lokalnego przewodnika. Ma na imię Jovan. Może ktoś zna? Pytanie czy warto? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie info i wskazówki. Marcin

Najważniejsze, żeby śledzie skończyły tarło i wróciły do morza. Wiosna spóźniona, ale pod koniec maja, już powinno być "czysto", tzn. pozostaną drapieżniki bez łatwego pokarmu.

Witam

W czerwcu jadę na jezioro Mälaren koło Sztokholmu na dwa tygodnie i szukam jakiś informacji dotyczących tego jeziora.

Może któryś z kolegów ma jakieś doświadczenia napisze cokolwiek na temat tej wody?

Mälaren to ogromny kawał wody i były już o nim posty w tym wątku. 

• Like 1

Malaren piękna woda, nie do obłowienia w tydzień czy dwa. Jest na mojej liście "Must see"

Sporo filmów z zawodów było tam nagrywanych.

Nawet w którejś edycji PikeFight-a tam łowili. Z tego co słyszałem dużo kamieni i trzeba uważać.

A co do map polecam:

https://webapp.navionics.com/#boating@7&key=aaxiJggcfB

• Like 1

Malaren piękna woda, nie do obłowienia w tydzień czy dwa. Jest na mojej liście "Must see"

Sporo filmów z zawodów było tam nagrywanych.

Nawet w którejś edycji PikeFight-a tam łowili. Z tego co słyszałem dużo kamieni i trzeba uważać.

A co do map polecam:

https://webapp.navionics.com/#boating@7&key=aaxiJggcfB

dzięki