Waldi Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Sprawdźcie miejscówkę pod mostem. Szwedzi często tam stawali na łowienie. Dodatkowo, warta sprawdzenia, zatoka za kościołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Dziękuję za info. Miejscówka dość daleko od naszej bazy, ale nie mówię że nie osiągalna.Dziękuję jeszcze raz wszystkiego sugestie mile widziane ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodo m Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Dziękuję za info. Miejscówka dość daleko od naszej bazy, ale nie mówię że nie osiągalna.Dziękuję jeszcze raz wszystkiego sugestie mile widziane Są tam wielkie szczupaki, ale raczej osiągalne z trollingu. Z ręki będzie ciężko. Okonie łatwiejsze jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Dziękuję za info. Miejscówka dość daleko od naszej bazy, ale nie mówię że nie osiągalna.Dziękuję jeszcze raz wszystkiego sugestie mile widziane [emoji846]To obłówcie wschodni brzeg wyspy, naprzeciw Waszej zatoki. Kolega złowił tam 110 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 ???? dzięki, napewno wyspy obskoczymy ????. Widzę że woda jest znana więc i ryby też tam muszą być, jeśli będą aktywne to coś wydłubiemy. Dziękuję za wszystkie sugestie ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekCh Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Cześćchciałem sie upewnić czy młodzież do 18 lat wjeżdza do Szwecji bez obowiązku wykonania testów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Cześćchciałem sie upewnić czy młodzież do 18 lat wjeżdza do Szwecji bez obowiązku wykonania testów? Tylko dzieci do 6 lat (urodzone w 2015r lub później) nie muszą mieć testów na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Cześćchciałem sie upewnić czy młodzież do 18 lat wjeżdza do Szwecji bez obowiązku wykonania testów?https://www.swedenabroad.se/pl/embassies/polska-warszawa/Często zadawane pytania -> 1. pytanie i odpowiedź !Powyżej 18. roku życia musisz mieć test Edytowane 13 Maja 2021 przez slawito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekCh Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czyli testy dotyczą tylko dorosłych.To samo mi powiedziano w siedzibie Polferries.Dzieki za pomoc. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Czyli testy dotyczą tylko dorosłych.To samo mi powiedziano w siedzibie Polferries.Dzieki za pomoc. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNa stronie Stena Line też potwierdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekCh Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Ktoś już był albo wybiera się jeszcze w tym miesiącu na Boren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brudnis Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Koledzy, razem z rodziną wybieramy się na Szkiery Św. Anny w ostatnim tygodniu maja. Wynajęliśmy dom w okolicach Sanden. Mamy również 2 łódki,które czarterujemy na przesmyku pomiędzy jeziorem Sandfjarden, a szkierami. Czy ktoś z Was jest/był w tym roku i mógłby podzielić się informacjami znad wody? Poza tym byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie jak i na co były brania wiosną. Nastawiamy się głównie na szczupaki, ale z uwagi na to że będą dzieciaki to chciałbym też połowić okonie. Jest opcja wynajęcia lokalnego przewodnika. Ma na imię Jovan. Może ktoś zna? Pytanie czy warto? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie info i wskazówki. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Odezwij się oriv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodo m Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Koledzy, razem z rodziną wybieramy się na Szkiery Św. Anny w ostatnim tygodniu maja. Wynajęliśmy dom w okolicach Sanden. Mamy również 2 łódki,które czarterujemy na przesmyku pomiędzy jeziorem Sandfjarden, a szkierami. Czy ktoś z Was jest/był w tym roku i mógłby podzielić się informacjami znad wody? Poza tym byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź gdzie jak i na co były brania wiosną. Nastawiamy się głównie na szczupaki, ale z uwagi na to że będą dzieciaki to chciałbym też połowić okonie. Jest opcja wynajęcia lokalnego przewodnika. Ma na imię Jovan. Może ktoś zna? Pytanie czy warto? Z góry serdeczne dzięki za wszelkie info i wskazówki. MarcinNajważniejsze, żeby śledzie skończyły tarło i wróciły do morza. Wiosna spóźniona, ale pod koniec maja, już powinno być "czysto", tzn. pozostaną drapieżniki bez łatwego pokarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 WitamW czerwcu jadę na jezioro Mälaren koło Sztokholmu na dwa tygodnie i szukam jakiś informacji dotyczących tego jeziora.Może któryś z kolegów ma jakieś doświadczenia napisze cokolwiek na temat tej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 WitamW czerwcu jadę na jezioro Mälaren koło Sztokholmu na dwa tygodnie i szukam jakiś informacji dotyczących tego jeziora.Może któryś z kolegów ma jakieś doświadczenia napisze cokolwiek na temat tej wody? Mälaren to ogromny kawał wody i były już o nim posty w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Mälaren to ogromny kawał wody i były już o nim posty w tym wątku. Może i był ,ale żeby się czegoś dowidzieć nie będę czytał kilkuset stron .Poza tym oczekuje jakiś świeżych informacji.Odsyłanie mnie do wątków w niczym mi nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 I zadne rady tych ktorzy byli na Malarenie tez nie pomoga... Byc moze Twoj gospodarz bedzie mial mapke lokalnego fragmentu wody i wskaze miejsca. Proponuje wejść na str www.eniro.se na mape, i z zakladki "djupsjo" przyjrzec sie batymetrii danego regionu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Malaren piękna woda, nie do obłowienia w tydzień czy dwa. Jest na mojej liście "Must see"Sporo filmów z zawodów było tam nagrywanych.Nawet w którejś edycji PikeFight-a tam łowili. Z tego co słyszałem dużo kamieni i trzeba uważać.A co do map polecam:https://webapp.navionics.com/#boating@7&key=aaxiJggcfB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Malaren piękna woda, nie do obłowienia w tydzień czy dwa. Jest na mojej liście "Must see"Sporo filmów z zawodów było tam nagrywanych.Nawet w którejś edycji PikeFight-a tam łowili. Z tego co słyszałem dużo kamieni i trzeba uważać.A co do map polecam:https://webapp.navionics.com/#boating@7&key=aaxiJggcfBdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodo m Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Koledzy, czy ktoś wie co Szwedzi zamierzają od 1 czerwca, tzn. czy utrzymają obowiązek pokazania negatywnego testu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Koledzy, czy ktoś wie co Szwedzi zamierzają od 1 czerwca, tzn. czy utrzymają obowiązek pokazania negatywnego testu? Aktualne wymogi obowiązują do 31 maja i żadnych nowych informacji jak na razie Szwedzi nie podali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodo m Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Aktualne wymogi obowiązują do 31 maja i żadnych nowych informacji jak na razie Szwedzi nie podali. Dzięki. Skoro jesteś na miejscu, to obserwuj proszę ewentualne zmiany i informuj nas. Wyruszam z ekipą 31 maja, więc do Sweden wjeżdżamy 1 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Ale zdajesz sobie sprawę, że sytuacja jest dynamiczna i informacje mogą być podane niemal w ostatniej chwili?Mam nadzieję, że pieprzony wirus nie pokrzyżuje Wam planów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi