Luk74 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Krzysztof masz sporo racji - teraz już wiemy aczkolwiek próbowaliśmy nawet zamówić szweda na przewodnika i przez cały tydzień nas zbywał. Później się śmialiśmy, że nie chciał nas "wydoić" bo i tak byśmy nie połapali ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Do ilu metrów głębokości trolujecie? ???? Na zbiorniku, którym jesteśmy woda w ciągu dwóch dni podskoczyła z dziesięciu na 12 miejscami 13 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) U nas woda dochodzi do 18 st. Glebokosci max. 8 m. Ale z rybami bardzo slabo. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Czerwca 2021 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Krzysztof masz sporo racji - teraz już wiemy aczkolwiek próbowaliśmy nawet zamówić szweda na przewodnika i przez cały tydzień nas zbywał. Później się śmialiśmy, że nie chciał nas "wydoić" bo i tak byśmy nie połapali )))To niestety coraz częstsza przypadłość. Polacy (nie mówię, że Wy tylko uogólniam) mają przypadłośc do brania przewodnika na jeden dzień, a w drugi na wszystkich adresach podanych przez przewodnika stoją polskie ekipy. Tak się dzieje w Holandii, Polsce, Szwecji i wszędzie gdzie jeździmy. My nie bierzemy przewodnika, po to żeby się od niego czegoś nauczyć tylko złapać w telefon jego adresy i potem je eksploatować.Dlatego takie sytuacje, o jakich piszesz są już coraz częstsze - aaaa Polacy? Nie mogę niestety, nie mam czasu itdLubimy sobie psuć opinię w innych krajach w każdej dziedzinie niestety.A szkoda.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 My jak zaczynaliśmy łowić to ryby akurat opuszczały miejsca tarła, teraz trzeba ich szukać głębiej. U nas woda dochodzi do 18 st. Glebokosci max. 8 m. Ale z rybami bardzo slabo. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Test zaliczony.Jutro start do poludniowej Szwecji. Znajomi juz lowia od soboty.Ryby plytko , po zatokach blisko trzcin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) Jak sie plywa na wielkiej wodzie to miejsca sa zazwyczaj oblegane tu i tam. Pineski mozna sobie wstawic.Gosci z ktorymi lowie prosze o zostawienie telefonu w bakiscie. Gorzej jak sie pokaze gdzie ryby sa na bajorku. Ladnych pare lat lowilem regolarnie 50cm okonki. Nieswiadom zasobu i ich wielkosci wskazalem miejsce dla znajomych gajdow. Jeszcze tego samego roku nie moglem uwierzyc wlasnym oczom jak obok Mnie przeplywal gosc na trola z 12stoma wedkami, zaznacze ze lowil tak szeroko ze ogarnial caly przesmyk od brzegu do brzegu. Zima nie moglem sie odgonic od ciekawskich Szwedow. Na co, kiedy, jak itd. Odwracam kamien - Panowie sie nie martwia jak ryba gryzie to i Szwedzi czarne wory wyciagja ze schowkow.Wysyp sandacza co 5 lat (wraz z upalami).Ryby prawie jak grzyby, ludzikow zawsze pelno tu i tam. Edytowane 1 Czerwca 2021 przez TERMOS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 wystarczy smartwatch aby zaznaczać miejscówki albo Klient poprosi o zdjęcie i ma włączoną geolokalizację, przed technologią nie ukryjemy naszych miejsc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Wróciłem ze Szwecji w poniedziałek, oto moja relacja:Jeśli chodzi o covid to płynąc steną jest zniżka na badanie antygenowe, badanie musi być zrobione max 48h przed dopłynięciem do Szwecji, ja robiłem w alab, koszt 108 ziko, wcześniej umówiony byłem na daną godzinę, wynik przszedł smsem po godzinie. W drodze powrotnej nikt nie sprawdzał czy mamy testy porobione, co prawda przy wyjeździe z terminala stała straż graniczna ale z tego co widziałem nikogo nie trzepali, więc trudno mi powiedzieć czy były kontrole. Co do ryb to byłem nad Boren i było różnie, woda 12-13 stopni, roślinność tylko w płytszych miejscach zaczynała się rozwijać. Jeśli chodzi o ryby to część była odpasiona, część widać, że dopiero skończyła tarło i była chudziutka. Trafiliśmy bardzo zmienną pogodę i chyba to było przyczyną dużych różnic w braniach, były dni że ryba wyraźnie brała lepiej zazwyczaj był to drugi dzień stabilniejszej pogody, przy zmianie pogody było sporo odprowadzeń i szczypania no i ryby raczej mniejsze. Ogólnie większość ryb była z przedziału 70-80, koło 5 między 80-90 i jedna 106, sporo też takich koło 60. W dni słoneczne zdecydowanie lepsze były przynęty w ciemnych naturalnych kolorach, imitacje szczupaka i okonia. Większość ryb wyjechała z 4m i głębiej, w roślinach na płytszej wodzie mieliśmy praktycznie tylko odprowadzenia.Plan był jeszcze na dzień, dwa wyskoczyć połowić na szkierach koło Kalmaru, ale okazało się, że wprowadzili okres ochronny do 1 czerwca. To pierwszy rok takich praktyk czy już wcześniej tak było?To tyle, wyjazd jak zwykle do Szwecji zaliczam na plus pomimo dość kapryśnej pogody i brań. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 108 ziko to dużo, czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 108 ziko to dużo, czy mało?Chyba całkiem spoko, pół roku temu ojciec robił sobie test na przeciwciała to go wyszło 150zł, a testy antygenowe wtedy były sporo droższe jak dobrze pamiętam coś koło 400. No ale to było pół roku temu a sytuacja jest dość dynamiczna. Trzeba pamiętać żeby wziąć test z tłumaczeniem na angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk74 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 A ja mam do Was inne pytanie, bo może "jest na sali lekarz" w "instrukcji" przygotowania do testu jest napisane, aby być na czczo, nie myć zębów itp czy uważacie że ma to wpływ na wynik testu ? jeśli tak to jaki, bo jako laik nie bardzo to kumam.Jak coś zjem przed testem to wynik może wyjść pozytywny )))?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Jeśli wymaz jest z gardła i przepluczesz sie np listerine to jest większa szansa na negatywny nawet jeśli go masz. Tak samo płukanie zatok itp. 108 jak na PL to taka zwykła cena. Bywa po 80 ale to już super promo. W ogóle fajny biznes sobie robią... w DE testy za darmo, to znaczy państwo płaci 18€ za sztukę... ale Polak musi więcej zarobić oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Jeśli wymaz jest z gardła i przepluczesz sie np listerine to jest większa szansa na negatywny nawet jeśli go masz. Tak samo płukanie zatok itp. 108 jak na PL to taka zwykła cena. Bywa po 80 ale to już super promo. W ogóle fajny biznes sobie robią... w DE testy za darmo, to znaczy państwo płaci 18€ za sztukę... ale Polak musi więcej zarobić oczywiście A Stena napisała że na zjeżdzie z promu, w Karlskronie, mozna wykonać test za jedyne 800 SEK i to antygenowy. Polacy to pikuś. p.s. to ja sobie przed testem dobrze przepłuczę Edytowane 2 Czerwca 2021 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Listerinówką ?? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) A Stena napisała że na zjeżdzie z promu, w Karlskronie, mozna wykonać test za jedyne 800 SEK i to antygenowy. Polacy to pikuś. p.s. to ja sobie przed testem dobrze przepłuczę Tak, w SE dużo drożej, ale to Skandynawia to primo, a secondo zarobki też odpowiednie. Aa i jeszcze dodam, że koszt samego testu antygenowego to jakieś 2€, do nabycia w każdym markecie w DE - reszta to opłata za usługę Listerine jest OK, świeży oddech to podstawa Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Seki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 (edytowane) (...) 108 jak na PL to taka zwykła cena. Bywa po 80 ale to już super promo. W ogóle fajny biznes sobie robią... w DE testy za darmo, to znaczy państwo płaci 18€ za sztukę... ale Polak musi więcej zarobić oczywiście Mnie bardziej chodziło o przelicznik "ziko", bo nie znam tej waluty Edytowane 2 Czerwca 2021 przez Fiskare 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Mnie bardziej chodziło o przelicznik "ziko", bo nie znam tej waluty Fakt, ja również - to podobno slangowe określenie polskiej waluty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 Test negatywny, i lecimy na prom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Panowie zajedzcie do systembolaget (sklep monopolowy) i wezcie sobie te piwko. Natomiast w kazdej ICA (sklepie spozywczym) znajdziecie lökkorv ze Småland.Kiszona kielbasa cebulowa, ktora idealnie wchodzi do tego powyzej. Oczywiscie schlodzonego ma sie rozumiec. Edytowane 4 Czerwca 2021 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 4 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Panowie zajedzcie do systembolaget (sklep monopolowy) i wezcie sobie te piwko. Natomiast w kazdej ICA (sklepie spozywczym) znajdziecie lökkorv ze Småland.Kiszona kielbasa cebulowa, ktora idealnie wchodzi do tego powyzej. Oczywiscie schlodzonego ma sie rozumiec. Piwo Eriksberg jest naprawdę ok, ale koledzy wiozą zapewne swoje. Co do kiełbasy, to jakakolwiek szwedzka wędlina, w porównaniu do najgorszej polskiej jest, jak by to powiedzieć, hmm... No, ale o gustach się podobno nie dyskutuje. Edytowane 4 Czerwca 2021 przez Fiskare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Cześć. Był ktoś może na jeziorze Langen obok Rymmen? Moze jakas podpowiedź? Jakieś sprawdzone kolory przynęt? Mape batymetryczna znalazlem na genesismaps.com Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Piwo Eriksberg jest naprawdę ok, ale koledzy wiozą zapewne swoje. Co do kiełbasy, to jakakolwiek szwedzka wędlina, w porównaniu do najgorszej polskiej jest, jak by to powiedzieć, hmm... No, ale o gustach się podobno nie dyskutuje.Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz Mieszkam tu wystarczająco długo, żeby mieć wyrobione zdanie. Oczywiście tylko własne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 A ja właśnie na śniadanko jadlem kiełbaskę "stensakra" i Ci powiem ze bardzo dobra i na pewno nie zamieniłbym jej na nic polskiego z dolnej, średniej i nawet pewnie i część wyrobów z wyższej półki. Szczególnie polska najniższa półka jest dla mnie nie do przełknięcia... Ale rozumiem, na emigracji tęskni się za krajowym. Ale żeby było na temat, to wjeżdżając na prom Terelleborg- Rostock z hasłem transit Poland, testów nie chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi