Szczepek2 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Cześć.Po zajeździe z promu Gdańsk- Nynäshamn,kontrolowane są wszystkie auta, oraz sprwdzane są testy na Covid.Także bez tesów nie wjedziesz.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Właśnie zjechaliśmy z promu ( Polferries ), kontrola miła, łatwa i przyjemna ale testy sprawdzają tak jak kolega powyżej pisał. Co prawda pobieżnie bo nawet nie odwrócił kartki na druga stronę gdzie była pieczątka Dowiedzieliśmy się na promie, że w przypadku dwóch imion w dowodzie na potwierdzeniu testu również powinny widnieć dwa imiona. Nie wszyscy o tym wiedzą. Takie info. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ale robili Szwedzi problemy z brakiem dwóch imion na teście czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ale robili Szwedzi problemy z brakiem dwóch imion na teście czy nie ?Nam nie, ale słyszeliśmy od ludzi, że kilka razy były problemy wiec lepiej mieć wpisane wszystko zgodnie z dowodem osobistym łącznie z miejscem meldunku takim jakie jest w dowodzie.Ważne żeby testy były jak najpóźniej zrobione bo jak będzie sztorm to prom może się opóźnić nawet godzinę a 5 min po czasie ważności ( 48h ) uniemożliwi wjazd. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Dzięki. Koledzy w drodze na prom i mają wpisane na testach tylko po jednym imieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Podobno wczoraj w Karlskronie Szwedzi nie sprawdzali niczego. ( po zjeździe z porannego promu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Dzięki. Koledzy w drodze na prom i mają wpisane na testach tylko po jednym imieniu.Spokojnie ja na wyniku testu miałem tylko pieresze imię i nikt się nie czepiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Ja tam spokojny jestem. I to bardzo [emoji41]Po prostu na Ciebie nie padło podczas kontroli. Lucky you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 W Szwecji dopiero wiosna trzcina zsczyna wypuszczać zielone pędy szczupaki wytarte w dobrej kondycji gryzą przyzwoicie podło kilka 90 jedna 100 i sporo rybek do 80 cm.Okonek 48 cm.Pozdrawiam.Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Przed chwilą miałem telefon od kumpla, który przypłynął rannym promem do Karlskrony. Dzisiaj również Szwedzi nikogo nie kontrolowali a wręcz nawet ich nie było na bramkach ... co nie oznacza, że można pojechać bez testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Panowie dołączyłem się do ekipy i wybieram się w czerwcu nad Rzeka Hotagstrommen i Lovsjostrommen (Prowincja Jämtland, Zalicza się już do pd Laponii.. Czy ktoś z kolegów może coś podpowiedzieć o tym jak podejść do tamtejszych pstrągów i lipieni? (głównie mucha ale i spiningiem parę razy rzucę). Każda choćby drobna podpowiedź mile widziana - wiadomo tylko 6 dni łowienia a człowiek chce się przygotować aby z wyjazdu wyciągnąć maksa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Dajcie znać jak ma się sytuacja ze sprawdzaniem testów jak się wraca ze Szwecji poprzez Gdańsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Wczoraj rano na powrocie do Gdyni nikt nie sprawdzał testów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Panowie co wam daje pisanie czy testy sprawdzają czy nie .Trzeba mieć test przy sobie żeby nie wracać do domu albo nie iść na kwarantannę.To tak jak dowodów nie sprawdzają ale przy sobie mieć na granicy musisz.Nie wyobrażam sobie szaleńca chcącego przejechać do Szwecji na obecną chwilę bez testu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Wczoraj rano na powrocie do Gdyni nikt nie sprawdzał testówCzy da się spróbować wjechać bez testu A jak zaczną sprawdzać to wrócić do tej firmy i zrobić test? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seki Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Wracając do PL nie musisz mieć testu! Także luz, jak nie sprawdzą to jesteś wolny, jak sprawdzą to biorą dane i masz 48h na zrobienie i poinformowanie sanepidu, wtedy tez jesteś wolny. Robienie testu w Szwecji się trochę nie kalkuluje, bo 50€ za antygen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Czy da się spróbować wjechać bez testu A jak zaczną sprawdzać to wrócić do tej firmy i zrobić test?próbować zawsze można ale możesz się już na ten sam prom nie załapać i do domu popłyniesz następnym ,oczywiście za nową kasę .Po co ta ruletka?Robisz test i masz to z głowy . Edytowane 7 Czerwca 2021 przez Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Panowie co wam daje pisanie czy testy sprawdzają czy nie .Trzeba mieć test przy sobie żeby nie wracać do domu albo nie iść na kwarantannę.To tak jak dowodów nie sprawdzają ale przy sobie mieć na granicy musisz.Nie wyobrażam sobie szaleńca chcącego przejechać do Szwecji na obecną chwilę bez testu.Podaje choćby po to aby spięci brakiem dwóch imion w wyniku testu, mogli trochę wyluzować spinkę (wyraźnie pisałem, ze brak kontroli nie zwalnia z posiadania papierka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Podaje choćby po to aby spięci brakiem dwóch imion w wyniku testu, mogli trochę wyluzować spinkę (wyraźnie pisałem, ze brak kontroli nie zwalnia z posiadania papierka)Do Szwecji nie ale Polski tak. Dzieki pozostałym za odpowiedzi. Napisze tylko że przez 9 dni zliwilismy ponad 200 ryb może ponad 300 od 20 do 100 cm. Głównie szczupak. Okonie do 46 raczej 35. Lipienie w rzece próbowałbym na muchę ktoś pytał i akurat jesteśmy w jokkmokk komuna czyli tam gdziejedzie, na obrotówki średnio. Wody w rzekach sporo. Trafiły się małe pstrągi. Połamania! Edytowane 7 Czerwca 2021 przez matiazay 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zastanawiam się czy do Szwecji nie zabrać pontonu 4 m i silnika 20 KM.Może ktoś zna odpowiedź na poniższe pytania: 1. Czy jest potrzebny patent i od ilu KM?2. Ponton musi być zarejestrowany?3. W co musi być wyposażony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Andrzej, tak samo, jak na łódce.Patentu nie trzeba, zarejestrowany nie musi być, musisz mieć kapok i gaśnicę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) A jak się mają szczepienia do testów? Jeśli załóżmy 04.07 mam drugą dawkę Pfizera, a chciałbym jechać 10.07 to test jest konieczny? Czy mogę mieć potwierdzenie szczepienia z kodem QR i wtedy test nie jest wymagany...? Bo takie to wszystko mało logiczne... Edytowane 8 Czerwca 2021 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Panowie dołączyłem się do ekipy i wybieram się w czerwcu nad Rzeka Hotagstrommen i Lovsjostrommen (Prowincja Jämtland, Zalicza się już do pd Laponii.. Czy ktoś z kolegów może coś podpowiedzieć o tym jak podejść do tamtejszych pstrągów i lipieni? (głównie mucha ale i spiningiem parę razy rzucę). Każda choćby drobna podpowiedź mile widziana - wiadomo tylko 6 dni łowienia a człowiek chce się przygotować aby z wyjazdu wyciągnąć maksa. priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 A jak się mają szczepienia do testów? Jeśli załóżmy 04.07 mam drugą dawkę Pfizera, a chciałbym jechać 10.07 to test jest konieczny? Czy mogę mieć potwierdzenie szczepienia z kodem QR i wtedy test nie jest wymagany...? Bo takie to wszystko mało logiczne...Na ten moment, nie zależnie czy masz 2 dawki czy jesteś ozdrowieńcem musisz mieć zrobiony test.Ja ruszam 18go nocnym a drugą dawkę mam 14go. Śledzimy temat, dziś ma być jakieś spotkanie (lub było wczoraj) UE odnośnie zniesienia testów dla zaszczepionych lub ozdrowieńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Na ten moment, nie zależnie czy masz 2 dawki czy jesteś ozdrowieńcem musisz mieć zrobiony test.Ja ruszam 18go nocnym a drugą dawkę mam 14go. Śledzimy temat, dziś ma być jakieś spotkanie (lub było wczoraj) UE odnośnie zniesienia testów dla zaszczepionych lub ozdrowieńców.Paranoja jakaś po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi