Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zjechaliśmy z promu ( Polferries ), kontrola miła, łatwa i przyjemna ale testy sprawdzają tak jak kolega powyżej pisał. Co prawda pobieżnie bo nawet nie odwrócił kartki na druga stronę gdzie była pieczątka :)

Dowiedzieliśmy się na promie, że w przypadku dwóch imion w dowodzie na potwierdzeniu testu również powinny widnieć dwa imiona. Nie wszyscy o tym wiedzą. Takie info.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

Ale robili Szwedzi problemy z brakiem dwóch imion na teście czy nie ?

Nam nie, ale słyszeliśmy od ludzi, że kilka razy były problemy wiec lepiej mieć wpisane wszystko zgodnie z dowodem osobistym łącznie z miejscem meldunku takim jakie jest w dowodzie.

Ważne żeby testy były jak najpóźniej zrobione bo jak będzie sztorm to prom może się opóźnić nawet godzinę a 5 min po czasie ważności ( 48h ) uniemożliwi wjazd.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W Szwecji dopiero wiosna trzcina zsczyna wypuszczać zielone pędy szczupaki wytarte w dobrej kondycji gryzą przyzwoicie podło kilka 90 jedna 100 i sporo rybek do 80 cm.
Okonek 48 cm.
Pozdrawiam.

deec7093c58d14b7ec0f0c4e6220bf24.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• Like 20

Panowie dołączyłem się do ekipy i wybieram się w czerwcu nad Rzeka Hotagstrommen i Lovsjostrommen (Prowincja Jämtland, Zalicza się już do pd Laponii..

Czy ktoś z kolegów może coś podpowiedzieć o tym jak podejść do tamtejszych pstrągów i lipieni? (głównie mucha ale i spiningiem parę razy rzucę). Każda choćby drobna podpowiedź mile widziana - wiadomo tylko 6 dni łowienia a człowiek chce się przygotować aby z wyjazdu wyciągnąć maksa.

• Like 1

Panowie co wam daje pisanie czy testy sprawdzają czy nie .Trzeba mieć test przy sobie żeby nie wracać do domu albo nie iść na kwarantannę.To tak jak dowodów nie sprawdzają ale przy sobie mieć na granicy musisz.Nie wyobrażam sobie szaleńca chcącego przejechać do Szwecji na obecną chwilę bez testu.

• Like 5

Czy da się spróbować wjechać bez testu A jak zaczną sprawdzać to wrócić do tej firmy i zrobić test?

próbować zawsze można ale możesz się już na ten sam prom nie załapać i do domu popłyniesz następnym  ,oczywiście za nową kasę .Po co ta ruletka?

Robisz test i masz to z głowy .

Edytowane przez Krzysztof
  • Like 1

Panowie co wam daje pisanie czy testy sprawdzają czy nie .Trzeba mieć test przy sobie żeby nie wracać do domu albo nie iść na kwarantannę.To tak jak dowodów nie sprawdzają ale przy sobie mieć na granicy musisz.Nie wyobrażam sobie szaleńca chcącego przejechać do Szwecji na obecną chwilę bez testu.

Podaje choćby po to aby spięci brakiem dwóch imion w wyniku testu, mogli trochę wyluzować spinkę ;)

(wyraźnie pisałem, ze brak kontroli nie zwalnia z posiadania papierka)

Podaje choćby po to aby spięci brakiem dwóch imion w wyniku testu, mogli trochę wyluzować spinkę ;)

(wyraźnie pisałem, ze brak kontroli nie zwalnia z posiadania papierka)

Do Szwecji nie ale Polski tak.

Dzieki pozostałym za odpowiedzi.

Napisze tylko że przez 9 dni zliwilismy ponad 200 ryb może ponad 300 od 20 do 100 cm. Głównie szczupak. Okonie do 46 raczej 35. Lipienie w rzece próbowałbym na muchę ktoś pytał i akurat jesteśmy w jokkmokk komuna czyli tam gdziejedzie, na obrotówki średnio. Wody w rzekach sporo. Trafiły się małe pstrągi.

Połamania!

Edytowane przez matiazay
  • Like 1

A jak się mają szczepienia do testów? Jeśli załóżmy 04.07 mam drugą dawkę Pfizera, a chciałbym jechać 10.07 to test jest konieczny? Czy mogę mieć potwierdzenie szczepienia z kodem QR i wtedy test nie jest wymagany...? Bo takie to wszystko mało logiczne...

Edytowane przez malcz

Panowie dołączyłem się do ekipy i wybieram się w czerwcu nad Rzeka Hotagstrommen i Lovsjostrommen (Prowincja Jämtland, Zalicza się już do pd Laponii..

Czy ktoś z kolegów może coś podpowiedzieć o tym jak podejść do tamtejszych pstrągów i lipieni? (głównie mucha ale i spiningiem parę razy rzucę). Każda choćby drobna podpowiedź mile widziana - wiadomo tylko 6 dni łowienia a człowiek chce się przygotować aby z wyjazdu wyciągnąć maksa.

priv

A jak się mają szczepienia do testów? Jeśli załóżmy 04.07 mam drugą dawkę Pfizera, a chciałbym jechać 10.07 to test jest konieczny? Czy mogę mieć potwierdzenie szczepienia z kodem QR i wtedy test nie jest wymagany...? Bo takie to wszystko mało logiczne...

Na ten moment, nie zależnie czy masz 2 dawki czy jesteś ozdrowieńcem musisz mieć zrobiony test.

Ja ruszam 18go nocnym a drugą dawkę mam 14go. Śledzimy temat, dziś ma być jakieś spotkanie (lub było wczoraj) UE odnośnie zniesienia testów dla zaszczepionych lub ozdrowieńców.

Na ten moment, nie zależnie czy masz 2 dawki czy jesteś ozdrowieńcem musisz mieć zrobiony test.

Ja ruszam 18go nocnym a drugą dawkę mam 14go. Śledzimy temat, dziś ma być jakieś spotkanie (lub było wczoraj) UE odnośnie zniesienia testów dla zaszczepionych lub ozdrowieńców.

Paranoja jakaś po prostu...