Skocz do zawartości

Szwecja

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Panowie,

ja mam prośbę trochę z innej beczki. jesteśmy w Szwecji ale w domku nie ma TV. Czy ktoś z tu mieszkających kolegów mógłby podesłać jakiś link gdzie można obejrzeć jutro Euro i naszych siatkarzy w necie ? Niestety polskie programy są niemożliwe do oglądania :(

Pozdrowienia

https://weeb.tv/

Załóż konto, opłać dostęp premium (3,15 € na tydzień) i oglądaj. Działa bez problemów i w dobrej jakości, o ile nie jesteś w jakiejś totalnej głuszy i ledwo łapiesz zasięg. Czasami korzystam, szczególnie, jak mi dziady Bayern na C+ puszczają  :)

Ps zapomniałem dodać, że możesz potestować za darmo, ale na darmowym koncie są ograniczenia w długości jednorazowej transmisji.

Edytowane przez Fiskare

Czyli sam sobie jesteś ... sterem, okrętem i gajdem :)  :good:  (choć nawet o tym nie wiedziałeś ;) )

To prawda ,nie wiedziałem o tym ...Przewodnik też nie był mi potrzebny może dlatego że nigdy nie miałem ciśnienia żeby złowić więcej od kolegów.Czasem nawet na wodę nie wyjdę bo wolę sobie wypocząć.

• Like 2

Naprawdę nie wiedziałem bo nigdy nie korzystałem z przewodnika i korzystał nie będę .Sam organizuję sobie wyprawy i sam szukam stanowisk ryb.

Czasem to straszna strata czasu...Dobry przewodnik może stać się kolegą i pozwolić  na użycie potencjału wody gdy jesteśmy tam krótko. Robert Taszarek najlepszym przykładem...

Edytowane przez Paweł Bugajski
  • Like 4

Czasem to straszna strata czasu...Dobry przewodnik może stać się kolegą i pozwolić  na użycie potencjału wody gdy jesteśmy tam krótko. Robert Taszarek najlepszym przykładem...

Panie Pawle to prawda ale nawet jak nie łowię to nie uważam tego za stratę czasu bo tam jest tak pięknie że wielokrotnie łowienie to dodatek.Z reguły  też moje wyprawy są dwutygodniowe i nie ma ciśnienia takiego.Ja tam wypoczywam .Szkoda tylko że ciężko dograć podobną ekipę  bo większość kolegów łowiłoby 24 godziny na dobę ,a to nie dla mnie .

• Like 3

Tu przewodnik wedkarski to zawod jak kazdy inny. Firma zaprasza pracownikow na ryby.

Ma pan wszystko jak na patelni, piwko, zarlo, piekne klimaty.Ryby to tylko dodatek.Kolejny aspekt to fakt ze kazda prawie firma placi w calosci lub czesciowo za masaze, silownie, plywalnie itp itd. Jednym slowem za zdrowy tryb zycia. Czyli jak ja wydaje 100 zl na silownie to firma zwraca mi 70 zl. Mogie tez wyskoczyc z gajdem za 1000 zl i firma zwroci mi 700 zl. Limit roczny wacha sie w granicach 1100zl-2000 zl. Nie lapac za slowa.Dokladnoe nie wiem jaki jest gorny polap. Pewnie zalezy od firmy. Wiem wiem ze wystarczy spokojnie na wlasnie potrzeby. Na Moim przykladzie oplacam - - - karate - - - za pol roku 700zl a dostaje zwrot 70%.

Po za tym kazda, podkresle - - prawie kada szanujaca sie firma(normalna) organizuje dla pracownikow jak pewnie Fiskare wie kilka imprez do roku a tam do bolo zarcia i plynow wszelkich. Ot taki Ci dobrobyt.

Przewoznik swietnie wpisuje sie w ten rozklad i czesto ludzie laduja na wedkowaniu integracyjnym. Pan przewodni jest Im sterem i zaglem a Oni swietnie sie bawia.

Bo jak wiadomo ,prawie za za Friko :-) to kazdy by chcial.

Tak wiec biorac to rzecz etymologicznie, mozna - mozna.

I tak wedkarstwo w Szwecji podciagnieto pod sport dla szystkich. Jednym slowem podobna Mi sie taka komuna. Mamy i monopolowy. Prawie wszystkie puszki zwrotne sa.

Panie jak ja sie mecze pisaniem bez bledow, prawie bez bledow.

Edytowane przez TERMOS

A zapraszamy, zapraszamy,.

http://www.sportfiskeguidepa.se/

Nie wiem czy wspominalem ze jestem Szwedem ale dobrze pisze po Polsku. A moze odwrotnie ????

Zeby jednak nie smecic. Odposzczam na chwile.

https://www.berrasfiske.com/

Jak cos to zapraszamy. Tego pana chyba przedstawiac nie trzeba. Fotka z dzisiejszej kawki ale zeby nie bylo. Nie ja stoje obok a kolega.

post-46081-0-15249200-1623353586_thumb.jpg

Edytowane przez TERMOS
  • Like 1

Czyli nie wiadomo jak wyglądasz nasz tajemniczy korespondencie zabałtycki  ;)  :D

Za chwilę zaczynam pakowanie samochodu. Cała ekipa wczoraj przetestowana minusowo więc śmiało tniemy do Gdańska.

Prom, Nynnes... i w drogę 750km do szwedzkiej Laponii (z ewentualnym postojem w Osmo na spotkanie z Rafałem @ Termos :) )

Niech się wędki gną a nie łamią!!! :D

• Like 8

Hej,

Jade do Polski w lipcu. Droga od pn granicy Szwecja - Finlandia do Stockholmu na prom. Chce zrobic postoj, 1,2 dni z noclegiem i lowieniem na muche na wysokosci Umea/Sundval. Losos pstrag lipien. Ewentualnie jezioro z domkiem i lodka(spinning). Jakies rekomendacje gdzie mozna sie zatrzymac z rodzina?

Edytowane przez kemaz

Dziś zjazd z Polferries bez problemu, w sumie 5 minut, krótka rozmowa z celnikiem bez sprawdzania testów

W Gdańsku czy Nynshamn?

Godzinę temu zjeżdżałem w Nynshamn, zaświadczenie o negatywnym wyniku testu bylo sprawdzane. Dodatkowo niektóre auta mialy sprawdzane bagażniki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziś zjazd z Polferries bez problemu, w sumie 5 minut, krótka rozmowa z celnikiem bez sprawdzania testów

W Gdańsku czy Nynshamn?

Godzinę temu zjeżdżałem w Nynshamn, zaświadczenie o negatywnym wyniku testu bylo sprawdzane. Dodatkowo niektóre auta mialy sprawdzane bagażniki.

Nynashamn

Witam, zostawiłem na promie kosmetyczkę. Szczęśliwym trafem czeka na mnie do odbioru w kasach, w Gdyni. Może jeśli któryś z kolegów wraca na dniach i miałby ochotę odebrać i mi ją jakoś podesłać byłbym wdzięczny w każdy akceptowalny sposób, bo mnie z Warszawy trochę za daleko.

Połamania Tomek

Edytowane przez kostom63

Panowie a ja w droga strone. Jadac na Szwedzkim paszporcie do Polski zamierzam zrobic testy po przyjezdzie do kraju. (Polski juz dawno sie skonczyl) Co dalej.

Czy automatycznie jestem gdzies rejestrowany czy gdzies trzeba sie zglosic, zameldowac? Dodam tylko ze zamierzam jechac z cala rodzina. Poki co jak to dziala w kraju i gdzie najlepiej taki test zrobic. Do pytania dolacza sie rowniez kilku znajomych Szwedow ktorzy chca zwiedzic Gdansk i okolice.

Edytowane przez TERMOS